Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo tak pardon, zaškrtla jsem anonym. Tak tedy jsem pyšná na dítko v kategorii A, tj. děti 10-12 let
My taky kategorie A (3-5. třída), a pak mám ještě předškolní. Dělali jsme to online. Zaregistrovala jsem je a přišly kódy pro přihlášení. Děláme to takhle několik let.
Jasný, stejně tak. Syn provedl test doma, tehdy zrovna marodil. Přišla mu pozvánka na krajské kolo, že se umístil na 8. místě. No a to krajské kolo probíhalo včera, tak že prý nic moc nevěděl, že to bylo těžký. Na místě vyhlásili 15 úspěšných dětí a tím to haslo.
Dnes jsme obdrželi mail s omluvou, že se syn umístil na 3. místě a jede na celostátní kolo
![]()
Jsme z toho doma paf, teda samozřejmě máme radost, ale trochu zkalenou tím, že přišel o to oficiální vyhlášení…
Syn (3. třída) se účastnil s celou třídou. Výsledky nevím a je mi to celkem jedno. ![]()
Organizuje to Mensa, jsou to různé posloupnosti, logické řady a tak. Vlastně si to zadání tají, aby se to nedostalo mezi lidi
@Flyingfrog píše:
Syn (3. třída) se účastnil s celou třídou. Výsledky nevím a je mi to celkem jedno.
Výsledky jsou na tom účtu, kde se registroval a prováděl test.
Mě to jedno není, zajímám se o veškeré školní aktivity ![]()
Ano, děti/mládež se účastní několik let.
Mladší se dostává do první stovky, jednou šlo do krajského kola - tam mělo problém se systémem organizace.
Starší bylo o kousek horší, letos již se účastnit nechtělo.
Letos nám učitelka navrhla, abychom syna přihlásili na logickou olympiádu. Jakou máte zkušenost?
Jak to je s časovou náročností? Bavilo to děti. Má to nějaký přínos a „výhodu“ pro dítě? Škola se angažovat nechce. Máme to dělat doma. Synovi se do toho nechce. Tak uvažuju, jestli nutit nebo nenutit.
Je to tak na dvacet minut, prinosnost až tak extra žádná. Teda pokud nemáš pocit, že máš doma malého génia. ![]()
Naše děti to vcelku baví, i když napoprvé se syn taky cukal.
@Anonymní píše:
Letos nám učitelka navrhla, abychom syna přihlásili na logickou olympiádu. Jakou máte zkušenost?
Jak to je s časovou náročností? Bavilo to děti. Má to nějaký přínos a „výhodu“ pro dítě? Škola se angažovat nechce. Máme to dělat doma. Synovi se do toho nechce. Tak uvažuju, jestli nutit nebo nenutit.
Zjistí jak moc je chytrej, za nás bylo všechno ve škole, ulila jsi se z hodiny, tak to bylo samozřejmě lepší, zkusila bych ho nějak namotivovat, z olympiády jsou i body k prijimackam, pokud by byl fakt extra dobrej ![]()
@Anonymní píše:
už mám děti velké, tohle je bavilo, když byly mladší, takže nemám aktuální zkušenost. ale holce po logické olypiádě kdysi přišla pozvánka od matematicko-fyzikální fakulty z nějaké vejšky, že mají kroužek matiky pro nadané děti a ona se k nim může přidat. dost jí tím vyděsili
a nepřidala se, tak nevím, jak by to probíhalo. ani jestli to tak platí pořád. výhodu to má jako každá jiná oborová olympiáda - dítě dělá, co ho baví a když se mu zadaří, může z toho vytřískat body k přijímačkám na SŠ.
@sagina fajn, to mu řeknu. Letos bude zkoušet víceleté gymnázium, tak by to mohl vzít jako argument.
@welovefashion u nás se škola nechce nijak angažovat.
Ahoj všem přítomným,
chtěla jsem se zeptat, zda se vaše děti ve školách zúčastnily logické olympiády? Základní kolo probíhalo začátkem října.