Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Loni jsem prvnakovi cetla a jen klikala co rekl. Me teda zklamalo, ze se parkrat sekla obrazovka a jednou nenacetly vsechny odpovedi. sebralo nam to nekolik minut ze stanoveneho casu a nestihl asi 3 otazky. Odpovedi jsem nechala vyhradne na nem.
@Hobitka tak kdyz do krajského kola vyberou někoho, komu to doma naklikala maminka, tak se to pak ukáže, ze… ale zbytecne zabírá misto někomu sikovnemu, to je fakt. Synovi je 10, netuším, jak ty ulohy vypadají, uvidíme. Nic za něj odpovídat nebudu samozřejmě, ale prvotní popostrceni, aby vedel, co se po něm vubec chce, to mi přijde adekvátní. Třeba to nebude potřeba, „vyber, co do řady nepatri“ apod jistě zvládne bez problemu sam. Ale treba odstavec textu a k tomu otázky, to by to mohl rovnou zabalit..
@Midaku Odstavcu textu se neboj
. Je to fakt hodne delane na logicke mysleni. I to se ale da samo trochu natrenovat. Je to hodne, jak pises, neco na zpusob logickych rad, nekdy takove ty typicke otazky z IQ testu - mas 8 obrazku ve ctverci 3+3 a mas vybrat ten devaty… a tak. Ja chtela loni resit LO pro dospele, i jsem mela vymyslenou ulohu, co se dala poslat vymenou za startovne zdarma (dospeli si ucast platili), ale pak jsem na to nejak zapomnela.
@Hobitka ja jsem se te LOD zúčastnila, no byla jsem na 700. místě, takze nic moc. Uvidime, co synek. My to děláme pro zábavu, on se asi ani nebude nikam hlásit po páté tride, takze fakt jen pro srandu.
Uplne som nepochopil to obnovenie, ale nasi pubertaci to mali vzdy tak ze sa prihlasili ze chcu ist, ucitelia ich v stanoveny cas zobrali z normalneho vyucovania, dali do samostatnej ucebne a tam to vyplnovali a ucitelia dohliadali aby si neradili alebo nepodvadzali.
Popisovany druh skupinovej olympiady som este nestretol (a som tomu rad).