Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak jsem zrovna tady na diskuzi dostala podle mě skvělý tip na LOGICO, ráda bych ho synkovi objednala, ale nevím které, píšou že primo je 3-6, piccolo od 5. Syn teda ještě 5let nemá, ale za nějaký 4 měsíce už jo
tak jestli není zbytečné kupovat primo a nebo naopak jestli je pro start nejlepší a piccolo jestli ještě není moc složité. Jaké máte vy? Děkuju za všechny rady. ![]()
Zdravím,
moc ráda si přečtu s čím má kdo zkušenost.
Chtěla jsem kupovat k Vánocům Primo, ale pak na to nějak nedošlo, takže asi k těmhle koupím už Primo, našemu v tu dobu bude 4,5 a myslím, že náš rozumbrada už by se u Piccola za chvíli nudil.
Ještě mě napadá, jstli se to těm dětem za chvilku neokouká, jestli to nemají jak puzzle, stylem za chvíli už vím kam co přijde a už mě to neba..
ale asi nezbývá než vyzkoušet, to je jak se vším, každé dítko je hold jiné ![]()
@quinny já si myslím, že právě jo.
Ideální je někde si ho půjčit.
My s ním pracujeme na logopedii, takže začít chodit na logopedii nedoporučuju, ale třeba se domluvit s kamarádkou, jedna koupí to, druhá ono a porhazovat si to
Ahoj, já mám zase úplně opačné informace, než píšete.
Nám navrhovali nejprve piccolo, tak jsem ho dceři pořídila(je jí čerstvě 5) a musím říct, že je fakt super, bála jsem se, jestli pochopí ten systém, ale neměla s tím vůbec problém a moc se jí to zalíbilo. Co jsem tak různě četla, maminy se často bavily o tom, že mají doma piccolo i primo, ale piccolo si často pochvalovaly více.
My zatím s primem nemáme zkušenosti.
Rozhodně bych koupila picollo, které je určeno i školákům na 1.stupni. Lze si vybrat z mnoha sad karet, které jsou dle věku dítěte. Primo už je opravdu pro děti, které umí opravdu číst a psát a počítat. quinny: syn má tuto „hru“ už víc jak rok a opravdu se neomrzí. V každé sadě je 16 karet a sad máme asi 5 (různé obtížnosti podle věku) koukni se: http://www.mutabene.cz/…co_primo.htm
@ekrovka píše:
Rozhodně bych koupila picollo, které je určeno i školákům na 1.stupni. Lze si vybrat z mnoha sad karet, které jsou dle věku dítěte. Primo už je opravdu pro děti, které umí opravdu číst a psát a počítat. quinny: syn má tuto „hru“ už víc jak rok a opravdu se neomrzí. V každé sadě je 16 karet a sad máme asi 5 (různé obtížnosti podle věku) koukni se: http://www.mutabene.cz/…co_primo.htm
Vy jste ta maminka, co tak dobře poradila, takže děkuju moc ![]()
Tak teď nevím jestli to pletu já nebo vy
Podle toho co jsem se dočetla, tak PRIMO je ta pro menší děti - MODRRÁ a PICCOLO pro starší děti - ZELENÁ.
Primo je zbytečné, lepší je objednat rovnou tu pro starší děti - Picolo. I tam jsou ty počáteční kartičky dost jednoduché..Pracuje s nimi i dcera(3 a třičtvrtě roku)
Ale upozorňuju, že je to stejné jako s ostatními logickými hrami - jak dítě pochopí princip, přestane ho to zajímat, protože to už umí. Ty úkoly může řešit mnohem levněji v pracovních sešitech a později ve školních sešitech - prvouka, matematika. Vyhodíš spoustu peněz a potom zjistíš, že už to nepotřebujete. Je škoda, že se tyto logické hračky nedají někde vypůjčit a prostě po čase vrátit ![]()
Vidím, že každý to vidí maličko jinak ![]()
@Jana206 díky, takhle nějak to vidím já.
Koupím to pro větší- pokud nebude chápat, vždycky se dá schovat a vytáhnout za pár měsíců.
S tím půjčováním by to bylo ideální, ale já se uklidňuju tím, že u nás to snad využije víc dětí tak se to vyplatí ![]()
Ještě dotaz, jak moc tvrdé jsou ty karty co se vkládají? Něco jako čtvrtka? silnější/slabší?
liší se v tomhle Primo/Picolo??
U nás se to taky využije ![]()
Karty Picolo jsou tvrdé, poměrně odolné.
Primo nevím.
@quinny tvrdé jsou fakt dost, u nás přežilo dlouho… a nezničené tedy bylo vráceno.
Musím říct, že některé ty úkoly jsou fakt náročnější, ale o to zábavnější
@Jana206 @byron díky oběma, tak hlavní dárek vyřešen
už teď lituju mladšího, protože co budeme jednou kupovat jemu to netuším ![]()
se zábavou počítám..stejně to u nás bude spíš společná společenská akce ![]()