Logopedie pro dospělého?

1402
1.9.12 22:24

Logopedie pro dospělého?

Nemáte náhodou někdo zkušenost s logopedií, kdy tam dochází dospělá osoba? Ráčkuju a když mluvim připadám si, jako bych měla v krku knedlík. Myslíte, že mi logoped může pomoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2506
1.9.12 22:40

@mischelinmisa tak to nevím, ale můj tř. učitel na základce taky ráčkoval. Ale za to když budeš mluvit Francouzsky, tak budeš mít dobrou výslovnost- s tím já mám třeba problém :)

doufám, že se nenaštveš, jen mě to tak napadlo- myslím to dobře ne jako urážku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
1.9.12 22:49

Hmm tak to by mě zajímalo taky. Taky ráčkuju. Já jsem chodila jako malá a nepomohlo to. Před nedávnem jsem poznala holku co se věnuje moderovaní a má letité zkušenosti s výukou a ta mi řekla, že můj problém je to, že mám hubu plnou zubů. A že by mi spíš pomohl zubař a rovnátka.
Ale ten knedlík v krku?? Nemohl by tam být jiný problém?

Jo a v angličtině se ráčkování taky neprojeví ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
1.9.12 22:57

Hesovi: určitě mě to nenaštvalo :mrgreen: :mrgreen: Ale ráčkování mi vážně vadí.. Ani nikoho nemůžu poslat do p*dele.. Néé, to byla sranda :)

girle.sage: Jako malá jsem taky chodila na logopedii, ale prý jsem brečela pořád a mamka byla asi moc měkká, tak jsem přestala.. S tím knedlíkem nevim, i celkem spatně se mi polyká.. Možná zajít na krční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
1.9.12 23:03

@mischelinmisa šla bych na krční. Řekni jim co tě trápí s tím polykáním. A buďto tam se poptej na logopeda, mohli by i vědět. Nebo pak k obvoďákovi ať ti někoho doporučí.
A posílej lidi do hajzlu ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já už to ani nevnímám, jen jsem se kolikrat slyšela třeba na videu nebo na zaznamníku a říkala jsem si, že to nemůžu být já :roll: :roll: jinak to prostě neslyším. Je teda smutný, že i v mym věku si lidi „rejpnou“ :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
1.9.12 23:09

Asi se objednám do Plzně na krčí, ať vim na čem jsem.. když já tak nerada doktory. Už jen když je vidim, tak jdou na mě mrákoty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
1.9.12 23:15

Holka to ja taky ne, ale musím k jednomu chodit co tři měsíce :cert: :cert: :poblion:
Alespoň tě zkouknou, nemělo by se ti ztěžka polykat. Ať všechno dobře dopadne :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
1.9.12 23:20

Myslím, že logopedům je jedno, jestli pracují s dítětem nebo s dospělým - na VŠ jsem měla kolegyni, která ráčkovala, což bylo pro budoucí učitelku nepřípustné - fakt nevím, jakým zázrakem se na tenhle obor dostala (správná výslovnost byla jednou z podmínek přijetí) :think:. Dostala podmínku, že vadu řeči do konce prváku napraví a fakt to zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
1.9.12 23:22

@mischelinmisa to může být třeba i štítná žláza… mám v ní uzlíky a když se mi jeden zvětšil, tak se mi blbě polykalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
1.9.12 23:23

Borhyova taky musela chodit na logo, prej moc v tech zpravach sislala. Ja jsem mela onehda v planu, kdyz jsem se hlasila na misto reporterky. Clovek totiz mluvi blbe a ani si to neuvedomuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
1.9.12 23:23

Kolega z práce si jednu vzal, tak se na nej pokusím sehnat email. Pak dám vědět.

@daaaja ty jo to já bych musela volit jiný obor ;) ale holka šikovná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
1.9.12 23:38

Už sháním informace o nějakém dobrém krčním, vim že pokud bude jen trochu nepříjemný, tak uteču, vim jsem srab :)

girlie.sage: Dej prosím vědět, budu moc ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
2.9.12 00:26

Od ségry bývalá švagrová chodí k dospělému logopedovi. Ona ale mluví fakt děsně. Ráčku, huhňá. Nejlepší je, že dokud nezačala vystupovat veřejně, tak o tom neměla ani tušení. Jelikož se teď chce prezentovat i přednáškama, tak začala na sobě v tomhle směru pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
2.9.12 00:31

@omites A musela mít nějaké dopopručení od lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
2.9.12 00:34
@mischelinmisa píše:
@omites A musela mít nějaké dopopručení od lékaře?

to fakt nevím. Dokonce se o tom nebavila ani se mnou. Říkala to ségře. A teď už se ji ani nezeptám, nestýkáme se.
Zvedni telefon a na logopedii zavolej ;-) Oni většinou nekoušou. Kdyžtak narazíš na nějakou pi… a budeš hledat jinou logopedii :jazyk:
Já taky teď zvedla telefon na urologii a do hodiny jsme měli se synem naklusat i bez doporučení. Chce to jenom otevřít pusu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty