Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemáte náhodou někdo zkušenost s logopedií, kdy tam dochází dospělá osoba? Ráčkuju a když mluvim připadám si, jako bych měla v krku knedlík. Myslíte, že mi logoped může pomoci?
@mischelinmisa tak to nevím, ale můj tř. učitel na základce taky ráčkoval. Ale za to když budeš mluvit Francouzsky, tak budeš mít dobrou výslovnost- s tím já mám třeba problém ![]()
doufám, že se nenaštveš, jen mě to tak napadlo- myslím to dobře ne jako urážku ![]()
Hmm tak to by mě zajímalo taky. Taky ráčkuju. Já jsem chodila jako malá a nepomohlo to. Před nedávnem jsem poznala holku co se věnuje moderovaní a má letité zkušenosti s výukou a ta mi řekla, že můj problém je to, že mám hubu plnou zubů. A že by mi spíš pomohl zubař a rovnátka.
Ale ten knedlík v krku?? Nemohl by tam být jiný problém?
Jo a v angličtině se ráčkování taky neprojeví
![]()
Hesovi: určitě mě to nenaštvalo
Ale ráčkování mi vážně vadí.. Ani nikoho nemůžu poslat do p*dele.. Néé, to byla sranda ![]()
girle.sage: Jako malá jsem taky chodila na logopedii, ale prý jsem brečela pořád a mamka byla asi moc měkká, tak jsem přestala.. S tím knedlíkem nevim, i celkem spatně se mi polyká.. Možná zajít na krční.
@mischelinmisa šla bych na krční. Řekni jim co tě trápí s tím polykáním. A buďto tam se poptej na logopeda, mohli by i vědět. Nebo pak k obvoďákovi ať ti někoho doporučí.
A posílej lidi do hajzlu
![]()
Já už to ani nevnímám, jen jsem se kolikrat slyšela třeba na videu nebo na zaznamníku a říkala jsem si, že to nemůžu být já
jinak to prostě neslyším. Je teda smutný, že i v mym věku si lidi „rejpnou“ ![]()
Asi se objednám do Plzně na krčí, ať vim na čem jsem.. když já tak nerada doktory. Už jen když je vidim, tak jdou na mě mrákoty..
Holka to ja taky ne, ale musím k jednomu chodit co tři měsíce
![]()
Alespoň tě zkouknou, nemělo by se ti ztěžka polykat. Ať všechno dobře dopadne
![]()
Myslím, že logopedům je jedno, jestli pracují s dítětem nebo s dospělým - na VŠ jsem měla kolegyni, která ráčkovala, což bylo pro budoucí učitelku nepřípustné - fakt nevím, jakým zázrakem se na tenhle obor dostala (správná výslovnost byla jednou z podmínek přijetí)
. Dostala podmínku, že vadu řeči do konce prváku napraví a fakt to zvládla.
@mischelinmisa to může být třeba i štítná žláza… mám v ní uzlíky a když se mi jeden zvětšil, tak se mi blbě polykalo…
Borhyova taky musela chodit na logo, prej moc v tech zpravach sislala. Ja jsem mela onehda v planu, kdyz jsem se hlasila na misto reporterky. Clovek totiz mluvi blbe a ani si to neuvedomuje.
Kolega z práce si jednu vzal, tak se na nej pokusím sehnat email. Pak dám vědět.
@daaaja ty jo to já bych musela volit jiný obor
ale holka šikovná ![]()
Už sháním informace o nějakém dobrém krčním, vim že pokud bude jen trochu nepříjemný, tak uteču, vim jsem srab ![]()
girlie.sage: Dej prosím vědět, budu moc ráda ![]()
Od ségry bývalá švagrová chodí k dospělému logopedovi. Ona ale mluví fakt děsně. Ráčku, huhňá. Nejlepší je, že dokud nezačala vystupovat veřejně, tak o tom neměla ani tušení. Jelikož se teď chce prezentovat i přednáškama, tak začala na sobě v tomhle směru pracovat.
@mischelinmisa píše:
@omites A musela mít nějaké dopopručení od lékaře?
to fakt nevím. Dokonce se o tom nebavila ani se mnou. Říkala to ségře. A teď už se ji ani nezeptám, nestýkáme se.
Zvedni telefon a na logopedii zavolej
Oni většinou nekoušou. Kdyžtak narazíš na nějakou pi… a budeš hledat jinou logopedii ![]()
Já taky teď zvedla telefon na urologii a do hodiny jsme měli se synem naklusat i bez doporučení. Chce to jenom otevřít pusu ![]()