Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mischelinmisa píše:
@omites Když já se tááák bojimVim, jsem horší jak dítě
Já se taky taaaaaaak bojím. Kdyby jsi mě viděla, když jsem sháněla zubaře
A hned napoprvé jsem narazila na dobrého, který bral. Sestřička byla v pohodě, na všem jsme se domluvili.
U té urologii, jakmile se jedná o mé dítě, tak zvednu telefon a volám. Chtěla jsem jenom konzultaci po telefonu a nakonec nás chtěli hned vidět. A jsem za to ráda.
Nesnáším i jednání na úřadech. Ale když jsem potřebovala řešit věci ohledně případné druhé mateřské, abych věděla, jak se mám zařídit do budoucna, tak jsem tam prostě zavolala. Potřebovala jsems seštelovat kotel před topnou sezónou, dát auto do servisu, splašit kominíka, změnit dovatele plynu… Všude tam se mi nechtělo zavolat, ale musela jsem. Věci kolem baráku řeším já, je to všechno napsané na mě. Nejradši používám email. Ale když není zbytí, musím volat. Pak si říkám, že jsou tam taky jenom lidé, nikdo mě neukousne, maximálně se nic nedozvím nebo mě odmítnou. Strach má velké oči. Kupodivu na mě byli vždycky docela hodní, oproti tomu, jak moc jsem se bála zavolat.
Máš problém, chceš ho řešit, vyřešní problému ti pomůže. Tak zvedni telefon a řeš to. Až ten hovor vyřídíš, můžeš být na sebe pyšná, že jsi to dokázala.
To stejné při návštěvě doktora. Až to budeš mít za sebou, pochval se, že jsi tam vůbec šla a začala jsi svůh problém řešit. Je to na tobě. Děláš to pro sebe, ne pro ty doktory. Jim je to šumák, jestli přijdeš.
@omites Vim, vim. Číslo jsem si sehnala na netu a napsala na papír, v pondělí se objednám. Nerada komunikuji, neb jak jsem již říkala ráčkuju a cítim se z toho špatně. Ze stejného důvodu nenosím plavky, neb nemám prsa
![]()
Pro povzbuzení- ráčkuju, na jedno ucho hůř slyším a dělám na zákaznickém telefonu pro jednu banku ![]()
@mischelinmisa Jak já tě chápu
. Příští týden se budu taky objednávat. Zkus si někoho vyhlídnout a mrkni na www.znamylekar.cz . Jenom ta představa, že jí do telefonu budu vysvětlovat, že mi nejdou sykavky
. Ona to určitě uslyší sama ![]()
Ahoj, kliničtí logopedi samozřejmě pracují i s dospělými. Je možné mít terapii na pojišťovnu, pokud obvodní lékař napíše doporučenku (a pokud má konkrétní logoped smlouvu s tvojí pojišťovnou). Seznam logopedů naješ na www.klinickalogopedie.cz. A neboj, nekoušem:-),je to i příjemná změna pracovat s dospělým.
Co se týká pocitů knedlíku v krku, může to být spousta věcí - a neradno to zanedbat. Obrať se na ORL nebo foniatrii ( ostatně i foniatr může žádanku na logopedii vypsat).Hodně štěstí.
No, moje spoluzacka chodila, ale nezdarilo se, rikala, koukni, co uz umim, Tdubka, tdamvaj, dobrrrrrry, co?
Ale urcite neni na skodu to zkusit, pokud te to trapi
Jdi do toho. Jsem logopedka a mám práci s dospělým ráda. Nemusíš moc vymýšlet motivaci, každý dospělý ví, proč to dělá. Žádanku vypíše odborný lékař nebo obvoďák, jak psala Why.
Třeba tě to bude bavit a nakonec budeš mluvit jako profesionál.
Anonym: Ty jo, tak to jsi dobrá fakt, já bych si s nima moc nepokecala ![]()
meringa:držím palečky ![]()
@Why A nevíš o někom dobrém z Plzně nebo z karlovarského kraje? Na Orl se objednám zítra, tak snad by mi vypsala žádanku ![]()
tini: Každá snaha se počítá ![]()
Zašla bych na Foniatrickou kliniku tam prohlídnou vše, perfektní jsou v Žitné v PRAZE
Tady kontakty: Karlovarský: http://www.klinickalogopedie.cz/index.php?…
Plzeňský: http://www.klinickalogopedie.cz/index.php?…
K.
Ygreen: Do Prahy to mám 180km daleko, což je trochu z ruky, zvlášť když je přítel neustále vpráci a já na mateřské.
Já jsem svýho bývalýho přítele dopkopala k logopedovi ve 30 a naučil se krásně mluvit…ráčkoval.
Byla jsem tam s nim v čekárně a seděl tam ještě jeden pán. Vyšla dr a říká: Je tu pan Chýš? Ten druhej chlápek vstal a řikal, že je tam fakt správně, protože se jmenuje Kříž a ona mu po telefonu nerozuměla ![]()
Držim palce
Měl sešítek a do něj mu logopedka psala slova, který má trénovat a jak na to…tak jsme jezdili na výlety a trénovali jsme: v ZOO furt dokola říkal ŽIDRAFA atd atd…a pak mluvil moc hezky.
Určitě to zvládnete!!