Logopedie pro dospělého?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
25.2.18 10:32
@Kikla píše:
Jdi do toho. Jsem logopedka a mám práci s dospělým ráda. Nemusíš moc vymýšlet motivaci, každý dospělý ví, proč to dělá. Žádanku vypíše odborný lékař nebo obvoďák, jak psala Why.
Třeba tě to bude bavit a nakonec budeš mluvit jako profesionál.

Dobrý den.
Může doporučení k logopedovi předepsat i ortodontistka? Nosím rovnátka a ‚šlapu si na jazyk‘, to se mi ale stávalo i před nimi. Hned jak mi je sundá se chystám navštívit logopedku. U obvodní lékařky jsem byla všehovšudy i se vstupní prohlídkou jen dvakrát, tak je mi trapné ji žádat o doporučení a pokud nemusím, tak se lékařům vyhýbám. :lol:
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
25.2.18 12:29

@mona80 To nevím, zeptej se u své pojišťovny. Obvykle platí péči dospělým jen pokud jsou mluvní profesionálové (tedy u náprav výslovnosti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.19 18:19

Zda je téma ještě aktuální - napište mi soukromou zprávu - vysvětlí, poradím, případně pomohu. Mám bohaté zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.12.24 12:21

Dobrý den,
Je dobře, že se o problém zajímáte. I když ve společnosti převládá představa, že logopedie je pouze pro děti tak vás mohu ujistit, že doopravdy je pro každého, kdo má řečové obtíže. A to bez ohledu na věk. Nicméně je lepší začít s logopedickou péčí co nejdříve v dětském věku, kdy se teprve vytváří mluvní vzorce. V dospělosti máme styl naší řeči již pevně zafixovaný a je o to obtížnější ji přeučit. I přesto je to možné.
Co se týká nepříjemného pocitu při promluvě, který popisujete. Nadměrná námaha která vzniká při artikulaci hlásek R a Ř může po čase způsobit i poruchu hlasivek.
Proto bych Vám doporučil poradit se s vaším praktickým lékařem, který by Vás případně odkázal na foniatrii a logopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty