Logopedie - vrozena vada?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2963
28.12.22 20:31

Ahoj, dcera byla na logo v 5-ti letech. Prvni se naucila spravne L a pak R naskocilo samo a Ř uz byla brnkacka. :palec:

Takze je pravda, ze musi umet prvne spravne L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
29.12.22 11:45

@Ladeka rok na logopedii, opravdu jsi mě pobavila. Zakladas pořád diskuze jak má tvůj syn problém ve škole, problém tam onam. Pokud máš dítě, které potřebuje podporu, je to jen na tobě jako rodiči a je ti tvá zodpovědnost svému dítěti pomoci!
Já mám devitiletaka s VD, do školy mi ho poradna poslala nezralého. První třídu končil jako dítě které stěží přečetlo slabiku. Dneska je ve třetí a jen díky každodenní práci je tam, jde je, kdyby neměl PO 3, tak je z něj šikovnější trojkar, dvojkar…
Name prázdniny, tři dny jsem mu dala volno, ale jinak věnujeme škole, logo a kompenzaci VD tak tři hodiny denně.
Pokud umí písmeno vyvodit, prostě ho musíš opravovat a trvat na tom, aby se opravil. My takto nyní pracujeme na sykavkach… Na logo pro tvoji představu chodíme od 2,5 let a věř mi, že toho už máme všichni plné kecky a rozhodně vím, že nejsme ještě na konci…

• Citovat
  • Upravit
1803
29.12.22 14:18

@Anais Brno Taky bych mohla zakladat diskuze o tom, jak je sikovny, protoze se z videi naucil cizi jazyk tak, ze i rodila mluvci byla prekvapena. Ale k tomu zadnou radu ani obdiv nepotrebuji. Proste se jen ptam, kdyz mam problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
29.12.22 15:08

@Ladeka četla jsem pár tvých diskuzí a mám pocit, že čekáš od okolí, že věci zařídí za tebe… a myslíš že na emimi ti poradí líp než klinický logoped a PPP???

• Citovat
  • Upravit
1803
29.12.22 16:16

@Anais Brno Jo, uz mi tu parkrat poradili dobre veci. Narozdil od PPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
29.12.22 16:39

@Ladeka ty bláho, tak kvalifikovaná rada z emimina :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1803
29.12.22 16:41

@Anais Brno Cti. Poradili, ne kvalifikovana rada. Ale opravdu se nechci hadat, on moudrejsi ustoupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18648
13.1.23 22:57
@ZuzaM píše:
To je bohužel problém některých rodičů, místo aby výslovnost řešili sami a včas, řekli si pediatrovi o žádanku na logopedii třeba ve 4 letech, když slyší, že dítě blbě vyslovuje, čekají na 5letou prohlídku a to je už bohužel pozdě.

Hele já si třeba logo zadanku nechala napsat ve 4a čtvrt. Doktor se me ptal proč a logopedka taky miliardu dotazu… moje odpoved - sám chce umět R a Ř a nevadi mu opakování a opravování a já jsem ambiciózní matka, která chce aby dítě mluvilo pekne. Furt jsme u Č a teda snad uz dostane nove písmenko, protože za me ho umí a čistotu dopiluje tréninkem - nejdřív ho prodlužuje, pak zkracuje…. Potřebuje motivaci a vidět, ze je svému cili blíž a ne se půl roku placat na jednom písmenu co mu jde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85371
13.1.23 23:12

@Ladeka my chodime na logopedii uz 4 roky a to ve dvou jazycich, dcera ma poruchu sluchoveho vnimani a dva jazyky, tak to trva. Dcera mluvi nonstop a rychle od rana do vecera a naucit se ty hlasky spravne se da. Sli jste na logopedii pozde, necekej zazraky. Ja se zeptam jinak, jak casto tu logopedii trenujete a jak dlouho? Co konkretne delate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
28.1.23 19:50

Taky mám pocit, že jste začali pozdě. Já jsem si vyžádala u dětské dr. žádanku na logopedii hned ve 4 letech přesně kvůli stejným písmenům, co řešíte vy. Taky nám trvalo rok, než se naučil „L“, ale díky tomu, že jsme začali včas, tak vlastně hned pak v 5 letech jsme se začali učit R, to trvalo rok a půl..nakonec jsme vše stihli ještě před nástupem do školy. Ale byla to fakt dřina. Trénovali jsme podle papírů od logopedky plus jsem si našla nějaké materiály na internetu a taky jsem koupila nějaké logopedicke knížky, aby to syna více bavilo, abysme nedělali furt dokola to samé. Nejdůležitější je trénovat opravdu denně a hlavně důsledně opravovat v běžné řeči to co už umí vyslovit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.1.23 19:59
@milwinka píše:
Taky mám pocit, že jste začali pozdě. Já jsem si vyžádala u dětské dr. žádanku na logopedii hned ve 4 letech přesně kvůli stejným písmenům, co řešíte vy. Taky nám trvalo rok, než se naučil „L“, ale díky tomu, že jsme začali včas, tak vlastně hned pak v 5 letech jsme se začali učit R, to trvalo rok a půl..nakonec jsme vše stihli ještě před nástupem do školy. Ale byla to fakt dřina. Trénovali jsme podle papírů od logopedky plus jsem si našla nějaké materiály na internetu a taky jsem koupila nějaké logopedicke knížky, aby to syna více bavilo, abysme nedělali furt dokola to samé. Nejdůležitější je trénovat opravdu denně a hlavně důsledně opravovat v běžné řeči to co už umí vyslovit.

Já jsem s dcerou začala chodit v necelých 4 letech… a nelituji. Díky tomu máme velkou šanci že ji nebudou muset fikat užitku.

Stačil jeden telefon a logopedie jsem měla nebyla to nijak složité. Ale možná jsme měli štěstí. Doporučení od pediatra jsem neměla. Platím si to tedy sama.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi