Loučení s dětskou postýlkou

2390
3.11.13 20:42

Loučení s dětskou postýlkou

Chci se zeptat na přechod z postýlky do postele, jak to probíhalo u Vás? Začínáme s tím… Malá má 21 měsíců, když jsem postel stlala, připravovala, smála se, jakmile jsem jí uložila, zapnula lampičku a odešla, řev, pláč, teď u malé leží partner a holka je v klidu, ale obávám se, že když se vzbudí v noci, začne ječet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
3.11.13 20:53

Celkem klidně. Prcek dostal velkou postel až k 3.narozeninám :) ale byla jsem v tu dobu těhotná a věděl, že bude postýlka potřeba pro miminko.
Je nutné malou dávat do velké?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
3.11.13 20:55

A předtím usínala jak? Byla u vás v ložnici a teď je v jiným pokoji?

Podle mě by mělo dítě jít z ložnice až v podstatě prospí celou noc, samozřejmě buzení během nemocí apod. je výjimka. Připravovali jste ji na to nějak? Že ani ne dvouletý dítě začne v noci ječet, když se vzbudí je normální… Chvilku to trvá než si zvykne dojít si za váma bez pláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
3.11.13 20:56

@kissi Nešlo to úplně hladce, malá z postele mohla odcházet, takže začalo noční smlouvání a nahánění. Zpočátku pár krát z postele vycestovala (skrz výlez) i přes boční zábranu a noc dospala někdy na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.11.13 21:07

Mi dávali malého do velké postele v 15m. Celkem si zvykl. Je tam více prostoru tak jen huře hledá plyšáky na spaní. Někdy se neprobudí celou noc a někdy vstáváme i 5× protože prostě nemuže najít své plyšáky a bez nich on nespí. ale stačí mu že mu je dáme do ruky nebo k hlavičce a on zase usne..

• Citovat
  • Upravit
960
3.11.13 21:17

Zkoušeli jsme kolem toho 20. měsíce poprvé, ale nechtěl, bylo na něj moc brzo. Teď asi před měsícem (na 28 měsících) si o to řekl sám, že je velkej kluk a už to proběhlo v pořádku, hned spal celou noc a po obědě chodí taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
3.11.13 21:17

Moje ditko nebylo nikdy na postylku zvykly, usinal u kojeni v posteli, pak jsme ho dali postylky a kdyz se v noci probudil, vzala jsem si ho az do rana k sobe. V 11 mesicich maleho jsme jeli poprve na chatu, tam bylo manzelske loze tak male, ze pro maleho nebylo misto a musel byt v postylce celou noc. Po navratu jsem si chtela vynahradit ty osamele noci a od te doby tam nespal, prendavani ho rusi a usne jenom schoulenej ke mne nebo k tatovi, navic postylka je mu mala, pohodlne se neotoci, nic. Ted cekame druhy, takze co nejdriv pojedeme koupit postel pro malyho a druheho potomka na postylku navyknu od prvniho dne :):):)

• Citovat
  • Upravit
81480
3.11.13 21:20

Mladší šla v roce, bylo jí to fuk. Starší první večer při usínání bzíkal, noc v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
3.11.13 21:44

Chtela bych se zeptat - jak moc velkou mate tu vetsi postel pro dite? Klasickou dospelackou nebo nejakou mensi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.11.13 21:47
@krokodylka píše:
Chtela bych se zeptat - jak moc velkou mate tu vetsi postel pro dite? Klasickou dospelackou nebo nejakou mensi?

80×200 myslím.. :think:

• Citovat
  • Upravit
81480
3.11.13 21:49
@krokodylka píše:
Chtela bych se zeptat - jak moc velkou mate tu vetsi postel pro dite? Klasickou dospelackou nebo nejakou mensi?

dospěláckou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.11.13 21:55
@Lama Lama píše:
Mladší šla v roce, bylo jí to fuk. Starší první večer při usínání bzíkal, noc v pohodě.

Už v roce? Syn má velkou postel už připravenou, ale když vidím jeho kreace v postýlce, netuším, jak by ji zvládnul :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.11.13 22:00
@Tereza1986 píše:
Už v roce? Syn má velkou postel už připravenou, ale když vidím jeho kreace v postýlce, netuším, jak by ji zvládnul :think:.

v roce dostala svojí, do tý doby už spala na velký často na návštěvách, v penzionech nebo i do ´ma u mě v pelechu. měla zábranu proti spadnutí, vyéz po prdeli uměla taky. Spíš jsme čekali, až se nebude moc často budit, abych za ní furt neběhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.11.13 22:07
@Lama Lama píše:
v roce dostala svojí, do tý doby už spala na velký často na návštěvách, v penzionech nebo i do ´ma u mě v pelechu. měla zábranu proti spadnutí, vyéz po prdeli uměla taky. Spíš jsme čekali, až se nebude moc často budit, abych za ní furt neběhala.

Tak to jste měli dobrý. Náš roční si věčně stoupá, to by nedopadlo dobře :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.11.13 22:09
@Tereza1986 píše:
Tak to jste měli dobrý. Náš roční si věčně stoupá, to by nedopadlo dobře :roll:

tak ona neměla důvod si stoupat, když mohla odejít východem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit