Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Korrrinka píše:
Vím, že se to sem nehodí. Ale potřebuju se s někým podělitPřed chvílí zemřel muj nejlepší kamarád na torzi žaludku :/ Moje milovaná německá doga Arcus ve věku 2 let.
to je mi moc líto
Takový mladý a krásný pes! My máme 9 letého labradora a od vánoc nám hodně chřadne. Hodně polehává, je to smutný. Máme ho děsně rádi, měli jsme ho ještě před dětma. Nechci pomýšlet na to, že by tu s náma nebyl ![]()
@Lístečka My už máme právě jen labradora. Nedokážu si představit být ještě bez něho. Člověk to bere tak nějak jako „samozdřejmost“ že tu s námi jsou.
A najednou je všechno jinak. Labík je prostě srdcovka
Ale 9 let ještě není tolik…Uvidíš že ze skluníčkem zase bude lepší.
@Korrrinka píše:
@Lístečka My už máme právě jen labradora. Nedokážu si představit být ještě bez něho. Člověk to bere tak nějak jako „samozdřejmost“ že tu s námi jsou.
A najednou je všechno jinak. Labík je prostě srdcovkaAle 9 let ještě není tolik…Uvidíš že ze skluníčkem zase bude lepší.
máš pravdu, náš labrador je opravdu srdcová záležitost, jakoby moje první dítě. Strašně moc si přeju, ať je tu s námi co nejdéle. Potřeboval by nějaký „životabudič“. Zatím podáváme Alavis 5. Kolik let má váš labrador?
@Lístečka Rockymu bude 5 let, ale je po kastraci a dost přibral, takže bojujeme s váhou. Chodíme na dlouhé procházky, ale stejně je dost tlustej.Taky mu dávám Alavis.Ten je nejlepší.
Právě se chytáme do lesa, at se proběhne.
Je to takový naše blondatý mimčo.
Tak si užijte procházku!! My už chodíme jen na kratší. Protože náš labík je pak hodně unavený. Zajímavé je, že mu musíme přidávat granulí, protože i hubl
, má 34 kg.
Nasí labradorce bude letos 11 let a od podzimu také tak nejak chřadne. Hodne spí. Jinak na procházky chodí ráda, denn cca 8 km. Také to tak nejak spatne nesu.Co se me tedy nelibi, ze ma stavy, kdy zacne hrozne nahlas dýchat, jakoby letela maraton. Nekdy i v klidu.Nebo i po mensi zatezi. Veterinar rikal, ze ji moc pozorujeme.Ona vzdy spatne dychala kdyz bylo teplo-ale nemam srovnani, je to nas prvni pes, treba to tak je. Když s ní manžel přijde z prochazky, tak už jí slyím od dveří, jak funí. I granule poslední dobou po vencení žere s přestávkami, což dřív nedelala. Máte nekdo zkusenosti s takovým funením?
@Lístečka Fakt? Náš má 55 kilo. ![]()
@lasička1 Nebude to funění třeba už velkou námahou? 8 km je dost.To bych neušla ani já bez funení. Zase v 11 letech už má právo si zafunět.
@Korrrinka Oni to s manželem chodí na dvakrát-jednou ráno, podruhé k veceru, dohromady 8 km za den.Asi to bude námahou, ale neznám, nevím, bojíme se o ní. Ona mela utržený zkřížený vaz v koleni, tak byla v 9-ti letech na operaci.Nohu má zhojenou tak, že by nikdo nepoznal, jak je nožka sesroubovaná.
@Korrrinka píše:
@Lístečka Fakt? Náš má 55 kilo.
@lasička1 Nebude to funění třeba už velkou námahou? 8 km je dost.To bych neušla ani já bez funení. Zase v 11 letech už má právo si zafunět.
55 kg? wow, to je macek! ale ten náš je už od štěňátka menší. To musí být velký, v tom klubíčku na fotce mi to ani nepřišlo.
@lasička1 píše:
Nasí labradorce bude letos 11 let a od podzimu také tak nejak chřadne. Hodne spí. Jinak na procházky chodí ráda, denn cca 8 km. Také to tak nejak spatne nesu.Co se me tedy nelibi, ze ma stavy, kdy zacne hrozne nahlas dýchat, jakoby letela maraton. Nekdy i v klidu.Nebo i po mensi zatezi. Veterinar rikal, ze ji moc pozorujeme.Ona vzdy spatne dychala kdyz bylo teplo-ale nemam srovnani, je to nas prvni pes, treba to tak je. Když s ní manžel přijde z prochazky, tak už jí slyím od dveří, jak funí. I granule poslední dobou po vencení žere s přestávkami, což dřív nedelala. Máte nekdo zkusenosti s takovým funením?
8 km denně je hodně, to by ten náš byl pak k. o. Ale váš už je zvyklý. S tím zadýcháváním - náš to dělá od mala. Málo vydržel i běhat, hned funěl. Ale letos jsme s ním byli na operaci vyndat podkožní nádor a přitom mu vet. dělal ultrazvuk srdce a zjistil, že má nedomykavost chlopně a silnou. Že s věkem se to asi ještě zhorší a pak by na to musel brát trvale léky, mohlo by se mu zalít tělo vodou. A od toho je asi ta jeho špatná výdrž.
Ale nevím, jestli je to i váš případ.
@Korrrinka :slíbila jsem že dám vědět jak dopadne kontrola naší fenky Šelinky. Pooperační rána se jí hojí dobře ve středu jí vyndají stehy. Podle informací veterinářky je srdíčko trvale hodně poškozeno. Bere ty nejsilnější léky co jsou a teď se musí alespoń měsíc čekat jak bude léčba zabírat.