Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den,
opět se na vás obracím s prosbou o pomoc a s dotazem na téma, které je mi zatím velkou neznámou.
Chtěla jsem vyzkoušet Low Carb stravování a hledám nějakou dobrou kuchařku do začátku. Konkrétně sháním knihu, ve které by byly popsány nějaké základy a principy tohoto životního stylu a to nějak srozumitelně, aby to pochopil i takový hňup jako jsem já.
Zároveň by suroviny v receptech měly být běžně dostupné i pro někoho, kdo žije v menším městě.
Hledala jsem na internetu i v knihkupectví, ale nicme nějak nezaujalo. Proto úpěnlivě prosím vás o nejaké zkušenosti nebo tipy. ![]()
Předem děkuji za odpovědi.
Na facebooku je skvělá skupinka : Nízkosacharidové (LOWCARB) stravování pro zdraví a hubnutí! Jsou tam popsané základní potraviny. Tabulky. Soubory. A umí i poradit. Já to zkoušela v březnu, chci se k tomu vrátit. Za měsíc jsem zhubla asi 5kg. Takové ty mouky mandlové apod. jsme ani nevyuživala. Na začátek stačí zrušit prostě pečivo, přílohy, ovoce… (povolené jsou jahody, boruvky, maliny…) Prostě jíst maso, zaleninu, vejce, tvaroh, sýry, šunky, mozarela… holky tam dávaji dobré recepty na všelico, ale na ten začátek bych nekupovala žádné speciality. To rozvineš časem. Já doufám že se dokopu k tomu vrátit.
@Baba treba paleosnadno.cz
Spousta inspirace, nejsem striktni lowcarbista, ale tady se inspiruju
Kniha od Lucie Grusove je top.
Pak na paleosnadno je spousta receptu a neco uz najdeš i tady v receptech.
Hlavne si vypocitej dobre nutrienty na paleo kalkulacka, ja uz jedu poctive 3 tydny a varim si podle sebe. Hlavne zapisuji do kalorickych tabulek, to je v zacatku asi nejvic dulezite.
A jeste je tu jedna low carb diskuze, taky je tam par receptu ![]()
@Zmrzlina1945 píše:
Děkuji vsem.
Já taky děkuji, dnešní nákup podle chytrých rad. Ale kopr už sem měla koupený dřív, a low carb kulajdu teda ještě nedám ![]()
@Baba zmrzlana muze byt Low carb, Smetana, erythritol a treba vanilka, vysokoprocentni cokolada, piatacie.. ![]()
@lucynka25 píše:
@Baba zmrzlana muze byt Low carb, Smetana, erythritol a treba vanilka, vysokoprocentni cokolada, piatacie..
To už sem si našla, ale vsaď se, že ta na obrázku to není ![]()
Plus ten kornout ![]()
V aplikaci paleosnadno si muzes vyfiltrovat pouze LC recepty ![]()