Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak čokoládu můžeš použít téměř jakoukoliv. Já rozpustím máslo, přidám čokoládu a lžíci mléka. To je ta klasika.
Pak ještě můžeš do této polevy zamíchat třeba zakysanou smetanu a je to taky super poleva ![]()
Jakoukoliv mam po ruce (teda bez takovych tech ruznych naplni), vetsinou to ani nerozehrivam extra, tak 2 minuty pred vytahnutim perníku z trouby hodim celou tabulku cokolady navrch a ona se rozehreje a hned jak to vyndam ven to rozetru.
Davam cokoladu na vareni a lžici oleje. Pak jde dobre krajet.
@Anonymní píše:
Mam hloupý dotaz ale jakou čokoládu pouzivate na polevu například na nejaky pernik? Musi byt primo cokolada na vareni nebo staci nejaka lepsi horka cokolada![]()
Prioadne jake polevy davate vy nebo jak delate?
Já mám tedy nejlepší zkušenosti s čokoládou na vaření (Lidl), kteoru rozpustím v trochu smetaně či mléka a trochou cukru, když je to zcela hladké bez hrudek, tak rozetřu a dám do chladu ztuhnout.
Jednoduché, levné, chutné.
Ja pouzivam od lindt, ted je super ta 65% ani sladky ani horky. Rozpoustim jen z maslem. Jednou jsem zkousela udelat z naplne do cokofontany a to chutnalo hrozne umele
Používám většinou čokoládu na vaření nebo obyč hořkou. K tomu trošku kokosového oleje. Má pak lepší chuť než s obyč. tukem.
Čokoláda na vaření z lidlu, trochu másla, lžíce mléka. Někdy přidám ještě smetanu zakysanou.
Mam hloupý dotaz ale jakou čokoládu pouzivate na polevu například na nejaky pernik? Musi byt primo cokolada na vareni nebo staci nejaka lepsi horka cokolada

Prioadne jake polevy davate vy nebo jak delate?