Čokoládová poleva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.10.20 14:49

Cokolada poleva

Mam hloupý dotaz ale jakou čokoládu pouzivate na polevu například na nejaky pernik? Musi byt primo cokolada na vareni nebo staci nejaka lepsi horka cokolada :D :D
Prioadne jake polevy davate vy nebo jak delate?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9269
20.10.20 14:57

Tak čokoládu můžeš použít téměř jakoukoliv. Já rozpustím máslo, přidám čokoládu a lžíci mléka. To je ta klasika.
Pak ještě můžeš do této polevy zamíchat třeba zakysanou smetanu a je to taky super poleva :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
20.10.20 15:07

Jakoukoliv mam po ruce (teda bez takovych tech ruznych naplni), vetsinou to ani nerozehrivam extra, tak 2 minuty pred vytahnutim perníku z trouby hodim celou tabulku cokolady navrch a ona se rozehreje a hned jak to vyndam ven to rozetru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
20.10.20 15:41

Davam cokoladu na vareni a lžici oleje. Pak jde dobre krajet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10236
20.10.20 15:48
@Anonymní píše:
Mam hloupý dotaz ale jakou čokoládu pouzivate na polevu například na nejaky pernik? Musi byt primo cokolada na vareni nebo staci nejaka lepsi horka cokolada :D :D
Prioadne jake polevy davate vy nebo jak delate?

Já mám tedy nejlepší zkušenosti s čokoládou na vaření (Lidl), kteoru rozpustím v trochu smetaně či mléka a trochou cukru, když je to zcela hladké bez hrudek, tak rozetřu a dám do chladu ztuhnout.
Jednoduché, levné, chutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
20.10.20 15:53

Ja pouzivam od lindt, ted je super ta 65% ani sladky ani horky. Rozpoustim jen z maslem. Jednou jsem zkousela udelat z naplne do cokofontany a to chutnalo hrozne umele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
20.10.20 15:59

Používám většinou čokoládu na vaření nebo obyč hořkou. K tomu trošku kokosového oleje. Má pak lepší chuť než s obyč. tukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
20.10.20 18:04

Čokoláda na vaření z lidlu, trochu másla, lžíce mléka. Někdy přidám ještě smetanu zakysanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí