LSIL vč. HPV - mám mít strach ?

99
2.9.19 11:36

Mě také posílal ale nikam sem nešla :-) normálně sem otěhotněla za pul roku a po porodu samo zmizelo :-) nález už tam žádný nebyl. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
104
2.9.19 11:37
@Ssamarka píše:
Mě také posílal ale nikam sem nešla :-) normálně sem otěhotněla za pul roku a po porodu samo zmizelo :-) nález už tam žádný nebyl. :kytka:

Já jen mám strach že to může být něco vážnějšího jako „nádor“ atd.. já jsem na tyhle věci hrozná a vždy z toho mám depky :( :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
2.9.19 11:40

Mě řekl že tam nějaké změny asi 2× co sem to tam měla pořád po 3 mi řekl že mě pošle do nemocnice. Kde my vezmou kousek čípku k rozboru odmítla sem, potom jsem otěhotněla a samo zmizelo. Kdyby tam byl nádor řekl by tohle jsou pouze změny,, před,,tělo se stím vypořádá většinou samo jako u mě buť v klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
2.9.19 11:44

LSIL jsou male zmeny na cipku zpusobene infekci HPV, coz je vir, ktery se prenasi pohlavnim stykem (bohuzel i pres kondom). Ve vetsine pripadu HPV infekce odejde sama (lecit se neda) a tech druhu HPV viru je spousta (vetsina lidi s tim minimalne jednou za zivot prijde do styku), ale pokud vim jen dva typy MOHOU (ne, ze MUSI) zpusobit rakovinu cipku, proto je dulezite to monitorovat. Moc se nenervuj dopredu zbytecne, pokud mas dobry imunitni system, tak se s tim HPV sam vyporada. A pokud vim, tak by to nemelo ohrozit tehotenstvi, ani ted, kdyz to mas, natoz pozdeji, az ti to odejde. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
104
2.9.19 11:44
@Ssamarka píše:
Mě řekl že tam nějaké změny asi 2× co sem to tam měla pořád po 3 mi řekl že mě pošle do nemocnice. Kde my vezmou kousek čípku k rozboru odmítla sem, potom jsem otěhotněla a samo zmizelo. Kdyby tam byl nádor řekl by tohle jsou pouze změny,, před,,tělo se stím vypořádá většinou samo jako u mě buť v klidu :-)

Tak snad ano, jen mě to docela vyděsilo, že musím kvůli tomu až do plzně :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
2.9.19 11:46
@Silverine247 píše:
LSIL jsou male zmeny na cipku zpusobene infekci HPV, coz je vir, ktery se prenasi pohlavnim stykem (bohuzel i pres kondom). Ve vetsine pripadu HPV infekce odejde sama (lecit se neda) a tech druhu HPV viru je spousta (vetsina lidi s tim minimalne jednou za zivot prijde do styku), ale pokud vim jen dva typy MOHOU (ne, ze MUSI) zpusobit rakovinu cipku, proto je dulezite to monitorovat. Moc se nenervuj dopredu zbytecne, pokud mas dobry imunitni system, tak se s tim HPV sam vyporada. A pokud vim, tak by to nemelo ohrozit tehotenstvi, ani ted, kdyz to mas, natoz pozdeji, az ti to odejde. :kytka:

Když se to tedy přenáší pohlavním stykem nemohla jsem nakazit i přítele? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
2.9.19 11:50
@Denii1212 píše:
Když se to tedy přenáší pohlavním stykem nemohla jsem nakazit i přítele? :zed: :zed:

Jo, to asi bohuzel jo. Ale ti jsou vetsinou jen pak dal prenaseci, nemaji cipek, na kterem by to mohlo udelat paseku.

• Citovat
  • Upravit
104
2.9.19 12:01
@Silverine247 píše:
Jo, to asi bohuzel jo. Ale ti jsou vetsinou jen pak dal prenaseci, nemaji cipek, na kterem by to mohlo udelat paseku.

To je ale dost blbé ne, to znamená že mi to bude furt přenášet a nikdy se toho nezbavím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
2.9.19 12:19
@Denii1212 píše:
To je ale dost blbé ne, to znamená že mi to bude furt přenášet a nikdy se toho nezbavím :(

Vetsine lidi to zmizi samo, imunitni system se s tim popere. Az pujdes na tu gyndu, zeptej se, jestli mas dotahnout i pritele na testy HPV, protoze jsi to pravdepodobne chytla od nej. Ale jak uz jsem psala, je to pomerne bezne, nepanikarila bych. Tak hodne stesti.

• Citovat
  • Upravit
104
2.9.19 12:35
@Silverine247 píše:
LSIL jsou male zmeny na cipku zpusobene infekci HPV, coz je vir, ktery se prenasi pohlavnim stykem (bohuzel i pres kondom). Ve vetsine pripadu HPV infekce odejde sama (lecit se neda) a tech druhu HPV viru je spousta (vetsina lidi s tim minimalne jednou za zivot prijde do styku), ale pokud vim jen dva typy MOHOU (ne, ze MUSI) zpusobit rakovinu cipku, proto je dulezite to monitorovat. Moc se nenervuj dopredu zbytecne, pokud mas dobry imunitni system, tak se s tim HPV sam vyporada. A pokud vim, tak by to nemelo ohrozit tehotenstvi, ani ted, kdyz to mas, natoz pozdeji, az ti to odejde. :kytka:

Moc děkuji snad to bude v pohodě, jsem hrozný panikář :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.19 13:47

Virus HPV, ktery mas, zpusobuje zmeny na tvem cipku. Je mnoho typu viru a ne vsechny jsou rakovinotvorne. Je mozne si zaplatit test, kolem 1000,– na typologii viru, zeptej se lekare, at jsi v klidu. Dr. te pravdepodobne posila na specializovane pracoviste, kde maji kolposkop, aby ti zkontrolovali zmeny na cipku (takova velka gyn. lupa 😊 ). Pokud budes pravidelne navstevovat dr., rizika jsou minimalni. LSIL - angl zkratka, prvni pismeno low- nizky, tj. nizke riziko. Pokud budou zmeny pokracovat, budes absolvovat biopsii a pri horsim nalezu konizaci. Ma to za sebou spousta zen, opravdu a neni to nic hrozneho. I ja jsem si tim prosla, s podstatne horsim nalezem, nez ty, kdyz mi bylo 24 a vliv na tehotenstvi to nemelo zadny. Hlavne nepodcen pravidelne kontroly a ver doktorum.

• Citovat
  • Upravit
104
2.9.19 13:50
@Anonymní píše:
Virus HPV, ktery mas, zpusobuje zmeny na tvem cipku. Je mnoho typu viru a ne vsechny jsou rakovinotvorne. Je mozne si zaplatit test, kolem 1000,– na typologii viru, zeptej se lekare, at jsi v klidu. Dr. te pravdepodobne posila na specializovane pracoviste, kde maji kolposkop, aby ti zkontrolovali zmeny na cipku (takova velka gyn. lupa 😊 ). Pokud budes pravidelne navstevovat dr., rizika jsou minimalni. LSIL - angl zkratka, prvni pismeno low- nizky, tj. nizke riziko. Pokud budou zmeny pokracovat, budes absolvovat biopsii a pri horsim nalezu konizaci. Ma to za sebou spousta zen, opravdu a neni to nic hrozneho. I ja jsem si tim prosla, s podstatne horsim nalezem, nez ty, kdyz mi bylo 24 a vliv na tehotenstvi to nemelo zadny. Hlavne nepodcen pravidelne kontroly a ver doktorum.

Mockrát Vám děkuji, mám skvělého gynekologa, kterému věřím, ale měla jsem jen strach když mě posílá někam takhle na specialozovanou kliniku a vlastně mi k tomu ani nic neřekl, jen že se to musí hlídat, mě hned hlavou proběhla rakovina a já nevím co všechno :/ Doufám, že to tedy bude o. k, na gyndu chodím pravidelně tak snad
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.19 13:54
@Denii1212
@Denii1212 píše:
To je ale dost blbé ne, to znamená že mi to bude furt přenášet a nikdy se toho nezbavím :(

Jen k tomuto upresnim… ty uz to budes mit v tele vzdycky, bud bude vir aktivni nebo ne a zadne zmeny nebudou probihat a ty o nem tzv. nebudes vedet. Ale neni to o tom, ze se uzdravis a od pritele to zase chytis zpet. Hpv je populacni choroba a v danou chvili jste s pritelem oba prenaseci.

• Citovat
  • Upravit
104
2.9.19 13:57
@Anonymní píše:
@Denii1212Jen k tomuto upresnim… ty uz to budes mit v tele vzdycky, bud bude vir aktivni nebo ne a zadne zmeny nebudou probihat a ty o nem tzv. nebudes vedet. Ale neni to o tom, ze se uzdravis a od pritele to zase chytis zpet. Hpv je populacni choroba a v danou chvili jste s pritelem oba prenaseci.

Achjo, to je hrozný ty viry a všechny tyhle bakterie.. takže prostě tomu nějak nemohu pomoct, a může se to zhoršovat? :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.19 14:02

@Denii1212 píše:
Achjo, to je hrozný ty viry a všechny tyhle bakterie.. takže prostě tomu nějak nemohu pomoct, a může se to zhoršovat? :think: :zed:

Nijak tomu pomoct nemuzes a zhorsovat se to muze i nemusi dle typu viru, tve imunity atd…proto ti skutecne doporucuji priplatit si ten test typologie, abys vedela, jaky typ hpv tam mas. Podle toho budes vedet vic. Precti si o tom neco, at vis, chod na kontroly a nic vic pro to ted stejne udelat nemuzes. Bud v klidu, konizaci ma za sebou skoro kazda treti zenska, jen se o tom moc nemluvi. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa