Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky Lukášků, setkala jsem se před porodem s názorem, že všichni Lukáškové zlobí.
Nyní, když tomu našemu budou dva, musím uznat, že na tom - alespoň u nás a v okolí - asi něco bude.
Co Lukášek, to akční, divoké, rebelující dítě. Jak to máte vy? Je váš Lukášek taky malý ďáblík, nebo klidné, hodné dítě? (Otázku prosím berte spíš pro pobavení, s rezervou.
)
My máme Matyáše a zlobí a rebeluje taky. Ale to většina 2letých dětí ![]()
@marion14 Neznám momentálně žádného Lukáška, ale něco podobného jsem slyšela o Adamech a to mi přijde pravdivé, každý Adámek kterého jsem potkala byl pěkný divoch
Takže jestli bude někdy třeba bratříček, nedàvej mu jméno Adam, to by jste měli doma veselo ![]()
@marion14 to nebude jménem, ale tím, že je to dítě
Co znám Lukášky, nejsou nějak výjimeční zlobivci.
Já vím, že jsou chlapečci obecně živější než holčičky, ale když jsme ve společnosti třeba deseti, patnácti dětí (v dětském koutku, na oslavách, atd.), tak našeho Lukáška je nejvíc slyšet, a to už asi rok a bez ohledu na to, kolik let je ostatním dětem. ![]()
@Pudloslava píše:
Každej chlapeček zlobí.
Amen a výjimky potvrzují pravidlo ![]()
Ja tedy nemám Lukáška, ale Patrička a Filípka a oba zlobí neskutečně. ![]()
@Pudloslava píše:
Každej chlapeček zlobí.
Tomuto tvrzení já musím oponovat nebo jsme výjimka
syn 3,5 roku hodný milý spíš až introvert opravdu hodný kam ho postavím tam ho najdu
a dcera 2,5 roku úplný opak všude ji je plno je to živel
zlobí i za bráchu
syn ji jde s cesty vždy jí dá přednost, hlavně se od ní nechá i bouchat
spíš mi to štve
takže nevím.
Jinak syn se jmenuje Šimon.
@ptakovapelika píše:
Tomuto tvrzení já musím oponovat nebo jsme výjimkasyn 3,5 roku hodný milý spíš až introvert opravdu hodný kam ho postavím tam ho najdu
a dcera 2,5 roku úplný opak všude ji je plno je to živel
zlobí i za bráchu
syn ji jde s cesty vždy jí dá přednost, hlavně se od ní nechá i bouchat
spíš mi to štve
takže nevím.
Jinak syn se jmenuje Šimon.
Děkuji za tip, další syn bude Šimon. ![]()
Tak já se musím přidat, znala jsem jednoho chlapečka Lukáška a bylo to opravdu čertovo kvítko, tohle jméno mi totálně zprotivil.
@marion14 píše:
Děkuji za tip, další syn bude Šimon.
To nejde říct jestli je to jménem
spíš po mamince ![]()
@marion14 píše:
Děkuji za tip, další syn bude Šimon.
Nerada bych tě zklamala, znam jednoho Šimona, který je snad ještě horší, než ti tři moji.
Znám paní, která říká (a podle hodně lidí, má opravdu pravdu.) Že se pozná jestli budou s dětmi problémy už v porodnici, hned jak se dítě narodí.
Prý je to tak, že jakmile je po porodu u dítka vidět mezi nohama pindík, je jasné, že to bude problémový jedinec.
Podle ní už to pak asi jméno nezachrání.