Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všem,
chtěla jsem Vás poprosit o názor a popřípadě radu. Je to druhý měsíc co jsem vy:,–(ila HA a první cyklus kdy jsem si měřila bazální teplotu, už jsem myslela, že cyklus je anovulační, ale teploty se nakonec zvedly 22DC a MS se dostavila do 10 dnů. Tady jsem v jednom článku četla, že se zkrácená luteální fáze dá prodloužit užíváním vitaminu B6 (pyridoxinem), myslíte že, bych ho měla začít užívat nebo ještě jeden cyklus počkat co ukáží naměřené hodnoty? ![]()
Děkuju za odpověď ![]()
Ahoj,
nemám tušení, ale překvapuje mě, že hned po vysazení HA na to jdeš tak vědecky. Já bych tomu nechala pár měsíců volný průběh a užívala si milování a teprve pokud by se nezadařilo, tak bych to začala nějak řešit.
Hlavně klid, jak známo psychika má velký vliv. Můj názor ti samozřejmě nechci vnucovat, třeba máš své důvody.
Přeju brzké dvě čárky na testíku,
Halka
ahoj,
nevím sice že vitamín B6 má prodloužit luteální fázi, ale vyzkoušet to můžeš. Na uhnízdění miminka je potřeba minimálně 10denní LT, já mám 11-12 dní, tak můžu taky béčko vyzkoušet ![]()
Ahojky, moc děkuju za tak rychlé odpovědi ![]()
No proč na to jdu vědecky? Asi proto, že to jinak neumím
Já jsem prostě taková, někdo je v psychické pohodě, když žije v nevědomosti, ale já vždycky musím vědět co se děje
pak jsem taky v psychický pohodě. Bazální teplotu jsem si začala měřit kvůli tomu, že před HA jsem měla nepravidelný cyklus, tak se mi nechtělo pak třeba 8 dní čekat dostanu to - nedostanu, Ha mě hrozně rozmazlila
Jinak si ale právě užívám milování pořád stejně a radost, že se mi tělo tak brzy dává dohromady a hrozně mě překvapilo, že ta bazální teplota funguje. No ještě štěstí že se měřím digitální teploměrem, který pípá, jinak bych s ním totiž o víkendech klidně spala do aleluja.
No občas svým koumáním narazím, protože někdy je lepší nevědět
ale už když nám v sedmé třídě rozdávaly na rodince brožurky menstruace a já, tak jí většina holek zahazovala, az to já to měla naštudovaný
a pak se mě holky chodily ptát jak je možný že to a tamto ![]()
S tím vitamínem jsem tu četla, že by tomělo být 40 - 50 mg, prý né víc protože pak je škodlivý, tak asi bude lepší optat se na to doktora. Ono zase všeho moc škodí ![]()
Ještě jednou díky ![]()
Tak k tomu ještě můžeš přidat kyselinu listovou, ta se má brát ještě před otěhotněním a první tři měsíce.
Halka
Havlice - tak to jsi celá já
Já taky všechno zkoumám, sháním info kde se dá, internet je můj úhlavní přítel
To béčko zkusím.
Pěkný den!
Děkuju moc, beru už Acidofolan, tam je vitamín B12, kyselina listová a železo. Doktor povídal, že to ničemu neuškodí, naopak, brala jsem HA 5 let bez přestávky a HA snižuje právě vitamin B12, taky tyto vitamíny prý ubývají při MS takže je tím zpátky dodáš.
Trošku se ale podezřívám, že je beru ze „zvyku“ místo HA, už jsem prostě byla tak zvyklá, že si před spaním beru pilulku, že jsem se pak budila a pořád přemýšlela co jsem to zapomněla. ![]()
Annette:
Tak to jsem ráda, že je někdo taky takový blázen. Já taky koumala, ale někde jsou fakt bludy obludy, někde trochu zmatené info. Našla jsem ale bezvadný stránky http://www.merenibt.xf.cz/index2.html, nevím jestli je už také znáš,ale zalíbily se mi. Je tu vše srozumitelně popsáno.
Já mám jít někdy teď na kontrolu děložního čípku, ta se na to béčko ještě zeptám doktora, je docela milej a nebývá mu zatěžko něco vysvětlit, tak at máme jistotu. U mně to může být ještě rozhozené tou anitkoncepcí, ani nevím kdy bych měla mít ovu, prootže to byl teprve první naměřený cyklus, tento to zase může být o něco jinak, tak uvidím. Já jsem ráda, že vůbec ovu byla ![]()
Ahoj holky, nechci zakládat nové téma, proto využívám téhle stávající diskuze. Mám otázku ze zvědavosti, a to, zda luteální fáze je opravdu pokaždé stejná? Zkusila jsem si měřit BT (chtěla jsem vědět, jestli po vysazení HA mám cyklus v pořádku) a prozatím mám jen výsledky ze dvou měsíců a luteální fáze má jinou délku (vyhodnocení z fertilityfriend). Také jsem se z jiné diskuze dočetla, že špinění v luteální fázi může značit nějaký problém (je tím myšleno i špinění těsně před MS?), popř. nevíte jaký? Předem díky za info ![]()
Holky prosím. Jak ss ta lutealni fáze vypočítá. Ms jsem měla 28.12.a skončila 30.12.ovu testy nevím kdy mám začít. A jak vypočítat ty fáze. Cyklus mám po 28 dnech
Zdravím,
Jak počítáte délku luteální fáze?
Díky.
První den je den následující po dni, kdy proběhne ovulace, poslední den je den předcházejícímu dni, kdy přijde nová MS, takže bod 3.
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Potřebuju prodloužit LF. A nevím jestli si mám koupit ten pyridoxin. A nebo třeba gs mimistar, ktery uz obsahuje B6 i listovku. Jenze aby se to vyplatilo. Nemáte některá zkusenost? A nebo třeba s kontryhelovym čajem, upravil se vám potom cyklus? Děkuji moc za odpovědi
Aby sis prodloužila LF, tak potřebuješ mega dávky vit. B6, tak 50-100 mg/den. Takže to co je v multivitaminových preparátech ti rozhodně nestačí, rozhodně kup Pyridoxin. Předávkovat se nelze.