Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženský....... ![]()
Prosím, prosím-máte někdo zkušenost s tím-jak je to s ovulací, když se berou gestageny???(Orgametril, Duphaston, Utrogestan)Jde o to, že tyhle hormony se předepisujou na úpravu cyklu, ale jde o hormon, který v podstatě nemá před ovulací v těle co dělat-protože jí zablokuje........
Jde mi o to, že já mám Orgametril předepsaný od 17.DC a mám od podzimu problém s ovulací.Minulý měsíc jsem tušila, že ovu bude-opravdu byla-právě ten 17.DC…takže jsem si prášek vzala až 18.DC.Jenže dneska jsem 17.DC a ovu zase nikde.Tak si říkám-co když bude zítra nebo pozítří???Prostě-když si dneska vezmu prášek, jestli to tu ovu zablokuje i když jsem třeba těsně před ovulací???
Mám strach, aby se z případného neprasklého folíku neudělala cysta......
Už z toho začínám být psychicky unavená…pořád ve stresu čekat-jestli se ovulace uráčí nebo ne ![]()
Snad jste můj dotaz pochopily…moc díky za jakoukoli odpověď......
Ahojky prej je to tak orgametril blokuje ovulaci a doktor mi to neřekl a dneska naněj jedu!a chci změnu prášků prej utrogestan je natohle lepší a ty prášky mi řekli holky tady že se berou 3 den po ovulaci tak nevím sem ztoho jelen taky ![]()
Ahoj holky,
neblázněte a čtěte pořádně příbalové letáky. Přece se nemůžete samoléčit jen za pomoci laických zkušeností na netu.
Orgametrilem se léčí spoustu věcí a z příbalového letáku je jasné, že se může brát například každý den v měsíci, bez vynechání na potlačení a zablokování ovulace i menstruace, nebo například jen pár dní v měsíci těsně před ovulací právě proto, že po jeho vysazení se ta ovulace lépe vyprovokuje a dostaví. Našla jsem tam i jiné účinky a léčby, takže čtěte letáky pořádně a zpovídejte své doktory a nepanikařte! ![]()
Ivana