Lyžák v předškolácích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.1.25 07:59

Lyžák v předškolácích

Ahoj, syn má 5,5 let a jede se školkou na lyžák budou jezdit po-pa s tím že 2h dopol. a 2h odpol. je výuka. Syna jsem tam přihlašovat nechtěla, ale na Vánoce dostal od rodiny peníze a pod nátlakem rodinných příslušníků jsem ho tam přihlásila. Jde mi o to že jsem úzkostliva matka a už teď kvůli tomu nespím i když nemám představu jak to syn bude zvládat, jestli dobře nebo špatně. Na schůzce pro rodiče jsem se totiž dozvěděla že některé děti už ve středu, čtvrtek ráno při odjezdu pláčou a bude záležet jen na rodičích jestli to ustojí. :zed: nedivím se musí to být hodně náročné pro ty děti, ale jsem právě ta co by to neustála. Jak jsem psala sama nevím jak na tom syn bude, zatím se těší. Máte někdo zkušenosti, jak to zvládly vaše děti? Co bylo nejhorší únava, bolely je nožičky, nebo z toho byly nachlazení? Prosím anonym moc konkrétních údajů.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5301
16.1.25 08:05

Už někdy lyžoval?
Tohle ti dopředu nikdo neřekne :nevim: Moje děti třeba poprvé v 5 letech stouply na lyže a od té doby to milují. Ale zažila jsem na sjezdovce i řvoucí děti.
Jen tedy 2× 2h, 5 dní za sebou mi pro takovéhle prcky přijde docela nářez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15073
16.1.25 08:07

Zkušenost nemám, naše školka lyžák nepořádala. Podle me je to super a jestli správně chápu budou kazdy den dojíždět? Docela obdivuju učitelky, ze do toho jdou. Zkusíš a uvidíš, kdyz to bude pro syna náročné vydržet celý týden, tak holt nepojede všechny dny. Vzdyt o nic nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16848
16.1.25 08:07

Co bych za to byla dala, naše děti se školkou tohle vůbec neměly, aspoň by se to naučily - my s mužem jsme nelyžaři, max. běžky. Někde chodí školky zas bruslit. Chápu to správně, že je to v době, kdy by byly normálně ve školce a odpoledne jdou domů, nebo je to něco jako školka v přírodě, že tam i spí? V prvním případě si myslím, že není čeho se bát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
16.1.25 08:08

To ti dopředu nikdo neřekne. Chápu to dobře, že budou jezdit každý den domu? V takovém případě bych to zkusila a vždycky ho můžeš další den už neposlat. V případě, že by tam byli od po do pá i se spaním, tak bych moje dítě nedala, protože moje dítě by to nedalo. Jiné třeba ano.

• Citovat
  • Upravit
21487
16.1.25 08:10

Obě děti jezdily se školkou takto na hory. Lyžování a bobování. K tomu procházky. Vždy přijely nadšené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.25 08:14

Na lyžích ještě nikdy nestál bude to premiéra, veškeré vybavení tam bude mít k zapůjčení. A ano budou v 7:30 ráno odjíždět a vracet se kolem 16:00 autobusem. Budou rozdělení po 5ti dětech k 1 instruktorovi. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
9011

To je zase ambiciózní akce školky. :zed: moje děti lyžují od 6 let. Ale! Probíhalo to tak, že jsme zaplatili instruktora, já čekala u lyžařské školičky, takže dítě mě mělo na dohled. A platili jsme dvě hodiny v kuse a pak zas další den a pak zas až
za týden o víkendu. Pak hned přezout a mohly jít na boby či sáňky. Tohle mi přijde ujeté. Ne že by to nezvládly, on si i asi těšit bude. Ale podle mě je to nálož pro tak malé děti. proto už ten třetí den ráno brečí..
Už to pro ně není zábava, ale povinnost.
Ty se z toho nekácej, on to zvládne. Ale tedy za mě se bojím, že by mi to k lásce k lyžování nepomohlo. Moje děti lyžování milují, asi právě kvůli tomu, že jsem do toho investovala. Mladší jel. Na lyžák na hotel poprvé loni ve 4 třídě. Starší až v sedmé, když byla ve 4. byl Covid. U nás se jezdí ve škole dvakrát. Jenže ty 9- 10 létě děti, jsou už zcela někde jinde. A hlavně, tam už jeli děti, co už lyžují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Naše děti lyžují od 4 let, takže lyžák v předškolácích nebyl žádný problém, naopak velké těšení a radost z nových zážitků. Učitelky jsou borky, že do toho jdou - nedovedu si představovat celé třídě pomáhat s oblečením, nazutím lyžáků, zapnutím helem apod., to fakt klobouk dolů. A pokud to nějaké dítě nedává, nebudou ho přece nutit, vždycky může zůstat na chatě s dozorem, který tam beztak zůstává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.1.25 08:15
@Anonymní píše: Více

Jo jen příměšťák? Tak to je úplně na pohodu, to bych se vůbec nebála! Skvělá šance, jak se naučit lyžovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8803
16.1.25 08:16

U nás tehdy taková příležitost nebyla. Bohužel. Jen kurzy bruslení a plavání. To bylo taky super. Každý rok se naše mládež účastnila. Zkusit. Když to nepůjde. Dítě můžeš stáhnout vždy. Znám školu, že jezdí lyžovat formou příměšťáku od první třídy. Ideální řešení. Když tahle možnost je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
16.1.25 08:22
@alisekR píše: Více

Mě by to přišlo v pohodě 2 a 2 hodiny, s dětmi ve skupině je vše zdlouhavé, takže se toho moc za tu dobu nenalyžuje. Když jsme to sledovali v lyžařské škole, manžel šílel, jak to jde pomalu, že bude učit děti raději sám, protože jedno dítě se neumí zapnout, druhému vypadl kapesník, neuměl si ho sebrat, třetí spadla než se zvednul ze země, trvaloto věčnost. Divila bych se, kdyby nějaká školka takovou akci opravdu pořádala, navíc sněhu teď moc není. No a v tomhle věku byly skupinky tak po 8 dětech, takže fakt nechápu, jak by tohle školka zvládala, kde by vzala lidi. Už jen to oblékání dětí, zapínání bot, přileb.
Ale nejstarší dcera teda jezdila jako předškolák sama s lyžařskou školou, ráno jsme ji odvedli na bus a odpoledne vyzvedli a strávili tam opravdu celý den, lyžování tak do 10 do 16 hod. s přestávkou na teplý oběd v restauraci. A v šesti letech neměla žádný problém, jezdila se sedmiletou kamarádkou a byly úplně v pohodě, určitě to nebylo nic, co by je fyzicky nějak zničilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
16.1.25 08:27

Tady u nás je ski areál a pořádají tam kurzy pro mateřské školy. Nejsou tam jenom ty učitelky, ale děti jsou rozdělené k instruktorům po pěti až šesti dětech. Nejsou to zaměstnanci školky. Stojí to asi 5000 na pět dní. Mají plne obsazeno, takže to je asi vcelku normální. Naše školka teda nejezdí.

• Citovat
  • Upravit
3099
16.1.25 08:27

U nás ve školce bylo taky lyžování formou příměstského tábora (Hravé lyžování se to jmenovalo) a bylo to super. Měli skvělé instruktory a děti to milovali. Syn už tehdy měl lyže odzkoušené a nevím jestli tam byly i děti, které na tom stály poprvé, ale myslím, že jo. Jezdil tam tři roky po sobě a fakt nadšení :palec:. Pak v létě organizovali Hravé bruslení (in-liny) a taky skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.25 08:28

@Housenkaromca tak ono jede ze školky asi jen 12 děti a budou na ně vždycky 2-3 učitelky, s tím že se děti předají instruktorům a učitelky budou v čase výuky dělat jen dozor.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix