Lyžák v předškolácích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9032
16.1.25 08:30

Nebuď taková úzkostná. Máte skvělou příležitost. Škoda ji pokazit jakýmsi strachem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3422
16.1.25 08:31

Vlastní zkušenost nemám, ale jezdíme lyžovat do střediska, kam školky takto jezdí. Děti vypadají i odpoledne nadšené, fňukající děti jsem tam neviděla. Přijde mi to super, naše děti jim závidí, hned by se školkou jezdily taky. Ale samozřejmě každé dítě je jiné a dopředu těžko odhadovat, jak zvládne týden.
Jinak dcera byla v 6,5 na lyžáku se školou v 1.třídě po-pá a zvládly všechny děti v pohodě. Jen teda obdiv učitelce s asistentkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.25 08:40

Naše školka má (pro předškoláky) lyzak taky, a za mě úplně skvěle to mají obden. Prvni týden pondělí, středa, pátek, druhý úterý a čtvrtek. Takze deti si odpočinou a pak se zase těší.

Jinak, nebuď tak úzkostná. Nejak to dopadne. Čím víc to budes hrotit, tím menší šance, ze to dopadne dobre.

• Citovat
  • Upravit
1239
16.1.25 08:42
@Anonymní píše: Více

Za mě je to super akce, ale my máme k lyžování kladný vztah a v tomto věku navíc s dozorujícími učitelkama ze školky bych žádné obavy neměla. Rozhodně to nebude nic fyzicky náročného, je jasné, že líbit se to dítěti nemusí z různých důvodů, ale já bych spíš počítala s tím, že bude spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7383
16.1.25 08:54
@alisekR píše: Více

Noo u nás to bylo ve školce taky… nedala jsem tam dceru. A ve škole mají od první třídy… příjde mi to ještě šílenější… Ony ty děti jdou do školy, učí se. Ve 12hodin odjíždějí na lyžák, návrat v 17hodin… další den zase škola, lyže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
16.1.25 08:54

Predpokladam, ze to dojizdeni neni nijak daleko, tak bych se asi nebala. Ja nejdriv myslela ze je to pobytovy, to bych se divila, ale tohle zni dobre. Moje deti obe staly poprve ve 3-4letech, myslim ze v 5,5 mu to pujde dobre, uci se rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.25 08:56

Však se bude vracet domů tak proč z Toho děláš problém? Kdyby přišel třeba druhý den s hysterii tak se zkusme domluvit s učitelkou na bobování, jezdiku. Nebude tam sám, bude tam mít dozor a snad uvidí jak to komu jde a instruktor, který není úplný tydyt dokáže děti na motivovat tak aby to aspoň přežili.
Naše školka tohle nepořádá. My máme jen plavání, právě u těch předškoláků.

• Citovat
  • Upravit
4058
16.1.25 08:58

Mam zkusenost s dcerou, jela take jako skolkova zhruba v tomhle veku.
Naprosto v pohode, ona chtela lyzovat a tesila se, kazde rano mi mavala z autobusu pri odjezdu.
Posledni den jsme se na ne mohli jet podivat, jake udelali pokroky, a rozdavali se medaile.
Deti na sebe hrozne pysny a spokojeny.
Ja za sebe muzu doporucit.
A venovali se jim tam profici :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
16.1.25 09:01

Mezi lyzovanim se mohly jit ohrat do bunky, mely k dispozici teply caj a svacinku.
Zorganizovany to meli dobre.
Zalezi i na ucitelkach a pristupu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
16.1.25 09:07
@KKK85 píše: Více

No tak takhle podobně děti jezdily na plavání, co je na tom tak šíleného? Oni se tam fakt moc nenadřou, spíš by to měla být zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.1.25 09:10

Maminko, dej si panáka nebo nějaký prášek na nervy a dite s klidem pošli. Je to primestak. Večer bude dítě doma. Když by náhodou bolely nohy nebo něco nemusíš ho tam přeci druhý den dávat.

Každá nová dovednost, zkušenost se dítěti v životě bude hodit. Rozhodně víc než uzkostna matka.

Osobně bych byla šťastná, kdyby tohle naše školka pořádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
16.1.25 09:11

Ahoj, naše 5,5 letá má také lyžák se školkou a byla už i minulý rok. Každý den se vrací. Je to super. ALE mají ho jen dopoledne, odpoledne ve školce spí. A je v pohodě, ale kdyby odpoledne nespala, asi by to moc nedávala. 2× 2 hodiny mi teda přijde na takhle malé děti dost. Ale dopředu bych se toho nebála, starší třeba měla menší potřebu spánku a dávala to i bez toho odpoledního spaní ve školce, jen jsme měli ten týden klidnější režim i doma. Máš třeba možnost nechat si ho jeden den doma, aby si případně odpočinul? My máme vesnickou školku a děti jsou tam 3-6 let, ty mladší na lyžák nejezdí, takže když by někdo nechtěl z těch starších jet, může jít normálně do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
padesátník
16.1.25 09:46

Mám zkušenost, děti 4 roky, ve školce pobytový lyžák na 5 dnů. Děti nadšené.

• Citovat
  • Upravit
6914
16.1.25 11:01

Bydlím ve 100 tis. městě, na hory kousek. Všechny MŠ tohle v předškolácích pořádají. Děti odjíždějí ráno, vracejí se odpoledne. Považuju to za super věc, naše dcera se těší už teď, určitě se zúčastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
16.1.25 21:58

Učím dceru lyžovat od 3let, v 5letech už jezdí i červenou sjezdovku…s instruktorem byla 2lekce jeden rok, lekci druhý rok a teď už lyžuje třetí sezonu…když jste ho neučili Vy, tak jestli se kluk těší, tak na něj nepřenášej svůj strach a nech ho si to zkusit nebo mu ještě předtím zaplať školičku, ať si to zkusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí