Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nebuď taková úzkostná. Máte skvělou příležitost. Škoda ji pokazit jakýmsi strachem.
Vlastní zkušenost nemám, ale jezdíme lyžovat do střediska, kam školky takto jezdí. Děti vypadají i odpoledne nadšené, fňukající děti jsem tam neviděla. Přijde mi to super, naše děti jim závidí, hned by se školkou jezdily taky. Ale samozřejmě každé dítě je jiné a dopředu těžko odhadovat, jak zvládne týden.
Jinak dcera byla v 6,5 na lyžáku se školou v 1.třídě po-pá a zvládly všechny děti v pohodě. Jen teda obdiv učitelce s asistentkou.
Naše školka má (pro předškoláky) lyzak taky, a za mě úplně skvěle to mají obden. Prvni týden pondělí, středa, pátek, druhý úterý a čtvrtek. Takze deti si odpočinou a pak se zase těší.
Jinak, nebuď tak úzkostná. Nejak to dopadne. Čím víc to budes hrotit, tím menší šance, ze to dopadne dobre.
@Anonymní píše: Více
Za mě je to super akce, ale my máme k lyžování kladný vztah a v tomto věku navíc s dozorujícími učitelkama ze školky bych žádné obavy neměla. Rozhodně to nebude nic fyzicky náročného, je jasné, že líbit se to dítěti nemusí z různých důvodů, ale já bych spíš počítala s tím, že bude spokojené.
@alisekR píše: Více
Noo u nás to bylo ve školce taky… nedala jsem tam dceru. A ve škole mají od první třídy… příjde mi to ještě šílenější… Ony ty děti jdou do školy, učí se. Ve 12hodin odjíždějí na lyžák, návrat v 17hodin… další den zase škola, lyže…
Predpokladam, ze to dojizdeni neni nijak daleko, tak bych se asi nebala. Ja nejdriv myslela ze je to pobytovy, to bych se divila, ale tohle zni dobre. Moje deti obe staly poprve ve 3-4letech, myslim ze v 5,5 mu to pujde dobre, uci se rychle.
Však se bude vracet domů tak proč z Toho děláš problém? Kdyby přišel třeba druhý den s hysterii tak se zkusme domluvit s učitelkou na bobování, jezdiku. Nebude tam sám, bude tam mít dozor a snad uvidí jak to komu jde a instruktor, který není úplný tydyt dokáže děti na motivovat tak aby to aspoň přežili.
Naše školka tohle nepořádá. My máme jen plavání, právě u těch předškoláků.
Mam zkusenost s dcerou, jela take jako skolkova zhruba v tomhle veku.
Naprosto v pohode, ona chtela lyzovat a tesila se, kazde rano mi mavala z autobusu pri odjezdu.
Posledni den jsme se na ne mohli jet podivat, jake udelali pokroky, a rozdavali se medaile.
Deti na sebe hrozne pysny a spokojeny.
Ja za sebe muzu doporucit.
A venovali se jim tam profici ![]()
Mezi lyzovanim se mohly jit ohrat do bunky, mely k dispozici teply caj a svacinku.
Zorganizovany to meli dobre.
Zalezi i na ucitelkach a pristupu..
@KKK85 píše: Více
No tak takhle podobně děti jezdily na plavání, co je na tom tak šíleného? Oni se tam fakt moc nenadřou, spíš by to měla být zábava.
Maminko, dej si panáka nebo nějaký prášek na nervy a dite s klidem pošli. Je to primestak. Večer bude dítě doma. Když by náhodou bolely nohy nebo něco nemusíš ho tam přeci druhý den dávat.
Každá nová dovednost, zkušenost se dítěti v životě bude hodit. Rozhodně víc než uzkostna matka.
Osobně bych byla šťastná, kdyby tohle naše školka pořádala.
Ahoj, naše 5,5 letá má také lyžák se školkou a byla už i minulý rok. Každý den se vrací. Je to super. ALE mají ho jen dopoledne, odpoledne ve školce spí. A je v pohodě, ale kdyby odpoledne nespala, asi by to moc nedávala. 2× 2 hodiny mi teda přijde na takhle malé děti dost. Ale dopředu bych se toho nebála, starší třeba měla menší potřebu spánku a dávala to i bez toho odpoledního spaní ve školce, jen jsme měli ten týden klidnější režim i doma. Máš třeba možnost nechat si ho jeden den doma, aby si případně odpočinul? My máme vesnickou školku a děti jsou tam 3-6 let, ty mladší na lyžák nejezdí, takže když by někdo nechtěl z těch starších jet, může jít normálně do školky.
Mám zkušenost, děti 4 roky, ve školce pobytový lyžák na 5 dnů. Děti nadšené.
Bydlím ve 100 tis. městě, na hory kousek. Všechny MŠ tohle v předškolácích pořádají. Děti odjíždějí ráno, vracejí se odpoledne. Považuju to za super věc, naše dcera se těší už teď, určitě se zúčastní.
Učím dceru lyžovat od 3let, v 5letech už jezdí i červenou sjezdovku…s instruktorem byla 2lekce jeden rok, lekci druhý rok a teď už lyžuje třetí sezonu…když jste ho neučili Vy, tak jestli se kluk těší, tak na něj nepřenášej svůj strach a nech ho si to zkusit nebo mu ještě předtím zaplať školičku, ať si to zkusí…