Lze naučit 2,5leté dítě, aby netrápilo mimino?

43035
2.11.11 15:31

Lze naučit 2,5 roku dite, aby netrápilo mimino?

Starší (2 roky 3 měsíce) mimino praští, kdykoliv kolem něj prijde.
Teďka řeším, jak ho budu dávat na deku, aby se koulel a podobně. Dneska jsem to zkusila s dohledem a stejně - a starší na tu deku musel taky, taky na bříško a 2× se překulil přímo miminu na hlavu.
Myslíte, že je reálně naučit ho, že na deku nesmí, nebo touha masit mimino bude vždy silnější? Mám pro mimino pořídit na koulení ohrádku? Nerozběsní to staršího ještě víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10017
2.11.11 15:37

Ja si myslim, ze ho to casem prestane bavit a mimco pro nej nebude tak zajimavy, aby ho porad necim obouchaval,brani svoje teritorium, kamaradky holka to delala mladsi segre ze zacatku taky, pak to nejak samo ustoupilo. Sama jsem zvedava co bude u nas, az mimco vypustim na zem, predpokladam, ze i triletak se bude chtit ze zacatku valet pod hrazdickou a hrat si s miminkovskyma hrackama, s tim se asi nic moc udelat neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
2.11.11 15:42

Já tohle řešila u lidí,co jsem chodila hlídat.Klučíkovi ještě nebyli ani 2 roky,když se jim narodila holčička.Přesně to samý,co popisuješ.Malá byla na zemi na dece a malej hned vedle ní chtěl dělat „hopi“.Trnula jsem hrůzou,kdy jí skočí na hlavu a prostě jsem mu to zatrhla-jinde to svý hopi dělat nechtěl :nevim: Nebo šel kolem ní s autíčkem v ruce a majznul jí po hlavě :oops: Rval jí dudlík z pusy,píchal prstíkem do očiček a podobně jí „trápil“.Vždycky dostal přes ruku a z bezpečnostních důvodů jsem si ho sebou brala i na záchod.
Asi neporadím nic jinýho než hlídat,hlídat a zase hlídat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
2.11.11 15:42

Tak naši starší bylo v době narození miminka 3,5 roku a musela jsem sakra dávat pozor, aby ji nezašlápla. Nedovedu si to představit u mladšího dítěte. Já měla proto miminko v poloh. lehátku a na zem jsem ho dávala jenom tehdy, když jsem tam ležela s nimi. Když bylo v lehátku , tak bylo pro starší nezajímavé a když jsem šla na záchod , tak jsem mimi pro jistotu dala do cest. postýlky. Dnes je mladší 14 měsíců a přesto starší dcera někdy zapomíná, že to není její vrstevník a proto musí být opatrnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
2.11.11 15:45

no to se mám nač těšit :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
2.11.11 15:52

mikii neboj já to mám takový že malá se vkuse tulí jak malá leží a pak ji v kuse posinkuje pak vstane a jde si zase tady hrát a pomáhá mně co ji řeknu co má podat v křesílku je to vyřešený nemá se kam tulit ale tam zase ji prý lechtá :mrgreen:
nestačím ji odhánět aby ji něco neudělala ale zatím se nic nestalo tuk tuk a je nji posedlá dává ji pusinky i v čekárně u mudra a prý má malý nosní i dírky :mrgreen: prý je celá malá Neli malý nohy a nechodí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Marry11
2.11.11 15:54

mně teda malá nechodí na hrací deku jen na posteli se k ní takto kulí a pak přestane a skládá si tam puzzle. Ale na začátku jsem se bála včera si hrála s kuchynkou a já ji měla na dece a u toho nám vařila nám oběma :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
750
2.11.11 15:56

Jsem moc ráda, že tohle nemusím řešit. Syn měl 2,5 roku když se dcera narodila a chrání ji jako oko v hlavě, nesmí se nikdo přiblížit ke kočárku nebo ji zkusit vozit. Jediný problém začínají být hračky, protože dcera už mu samozřejmě bere jeho (což vyřeší vždy šalomounsky, že ji hračku sebere a dá ji tu co nepotřebuje).
Jinak upozorňujeme a pořád připomínáme, aby byl opatrný. Od doby co se malá narodila si vyhrazuji i čas, kdy jsem jen s ním a děláme co chce on a jezdíme plavat apod. Co se týká toho, kdy je malá na zemi jsem tam s nimi nebo ji nechám na zemi ať si hraje a malému najdu jinou činnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
2.11.11 15:58

a do budoucna si pořídíme tu helmičku až se malá bude batolit na zemi :wink:

• Citovat
  • Upravit
31594
2.11.11 15:59

My jsme od začátku říkali, ať udělá miminku malá, sice na něm občas ukazuje, kde má óko a úcho :lol: ale jinak bouchat či jiné ošklivosti ne, to zkoušel totiž už dřív na našich psech a kocourovi a to jsme tvrdě zakročili, že nebude nikoho týrat a hotovo.
Ale deku na zem bych si zatím netroufla, to naše motovidýlko by mu šláplo na hlavu :roll: Takže má ohradu, dokonce po starším, sice mu starší občas krade hračky, ale do ohrádky se za ním nehrne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
2.11.11 16:05

Ona starší tu mladší chce neustále pusinkovat , ale mladší se to samozřejmě moc nelíbí, když ji pořád stiská a muchluje, že se pomalu nemůže ani hýbat :wink: . Ale nejvíc mi to vadí, když je starší nemocná, protože já ji můžu dokola opakovat, at ji nedává pusu a nemuchluje ji, protože to ta mladší taky chytne, no a ona mi to odkýve, ale sotva zajdu za roh, tak už ji nenápadně dává pusu a prozatím ta mladší vždycky od starší chytla rýmu. Doktorka říká, separujte je, ale jak? Nemůžu starší nechat v jednom patře a mladší ve druhém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
2.11.11 16:07

Já si myslím, že hlavní je, aby to starší dítko se necítilo odstrčené. Už od těhotentství to tak často bývá. Už na něj není soustředěna veškerá péče a pozornost. Dítě to vycítí. Proto tohle je častý důvod. Čím menší věkový rozdíl, tím tohle bývá horší.

Mýmu klukovi bylo v den narození brášky 3roky a 3měsíce. Od začátku se na narození miminka těšil a hned ho začal mazlit :andel: , chránit ho, hrají si vedle sebe, spolu :-D … už 20 měsíců se mají rádi, nežárlí na sebe, neperou se, když mu malý něco zbourá, tak na něj jen zvýší hlas…
Snažím se věnovat oboum stejně, oba stejně chválit, oba dostávají stejnou péči… ** Nikdy staršímu neříkám - jdeme z hřiště, protože musíme kvůli miminku… to a to !!!!!**
Nikdy by se nestalo, že by ho majzl autíčkem 8-o nebo ho píchal do očíček ! Návštěvy mají tendenci vždy chválit to miminko, batolátko, takže tomu jsem taky zatrhla tipec !
Jo a když se malý narodil, tak staršímu přinesl super autíčko :palec: :-D

Tak držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.11.11 16:08

Tak teda rýmu by mě nenapadlo řešit, když ji má starší, tak automaticky počítám, že to chytnem všichni :nevim: Zrovna teď jsme všichni nemocní, ale tak to k podzimu a zimě zkrátka patří, že se chytí nějaký bacil.
Ale je fakt, že samotné je spolu moc nenechávám, maximálně tak mimi v ohradě, onehdá jsem se jen otočila, když byl mladší v lehátku a starší ho v tom tak rozhoupal, že měl mladší z toho pak půl hodiny hysterák :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
2.11.11 16:13
Gladys píše:
Tak teda rýmu by mě nenapadlo řešit, když ji má starší, tak automaticky počítám, že to chytnem všichni :nevim: Zrovna teď jsme všichni nemocní, ale tak to k podzimu a zimě zkrátka patří, že se chytí nějaký bacil.
Ale je fakt, že samotné je spolu moc nenechávám, maximálně tak mimi v ohradě, onehdá jsem se jen otočila, když byl mladší v lehátku a starší ho v tom tak rozhoupal, že měl mladší z toho pak půl hodiny hysterák :zed:

Jenže , když takovou silnou rýmu chytne sotva měsíční mimi, tak to taky není moc velká sranda. A mladší chytne od té starší sakra silnou rýmu, že se z ní dostává 14 dní. Začíná to nenápadně, ale pak se začíná z těch hlenů dusit a hodně kašle a někdy i zvrací, takže ty rýmy jsou u nás hodně špatné.Moje sousedka má stejně staré děti, a zatím se ji podařilo vždy tu mladší ochránit před nemoci starší. Říkala, že starší na ni opravdu nešahá a převážně si hraje s tatínkem nahoře v pokojíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.11.11 16:27

Tak tohle by mě taky zajímalo, když s dětma nejsem, chová se ten starší k mladšímu pěkně, ale když jsme u toho, je to hrozný. I když ho vyloženě nemlátí, spíš se s ním chce „mazlit“, ale hold má ještě váhovou převahu (naštěstí ho malej zdatně dohání :-D )… Teď taky řeším to pokládání na zem na deku, jak to vymyslet… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí