Má 8 měsíců a ještě stále nesedí...

36
28.7.11 11:56

Má 8 měsíců a ještě stále nesedí....

Dobrý den, začínám být trochu nervózní. Můj syn bude mít 10.8. přesně 8 měsíců a ještě stále nesedí.. Ze zad na břicho a z břicha na záda už se otáčí od 5 měsíců, ale to je všechno. Žádné pokroky jinak už nejsou.A to je stále na zemi a otáčí se jen dokola a přetáčí, jako válí sudy.. když ho posadím padá. Ani nemá snahu se udržet a když ho dám do kočárku s oporou, tak sjíždí a padá vždy na jednu stranu.. pořád je takový nestabilní… A přitom se narodil v termínu a měl 3,90kg. Paní doktorka mi stále tvrdí, že je to normální že některé děti sedí až v 10 měsících, ale on nemá ani snahu přitahovat hlavu když je na zádech, … začínám mít obavy… Díky za články A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
28.7.11 11:59

Dcera ma 9,5 mesice a nesedi :-) kazde dite ma sve tempo, to, ze ho nemas posazovat asi vis, ne? ;) akorat brzdis jeho vyvoj. (proc by se snazil posadit se, kdyz ho ty posadis? ;) ) posadit se musi z kleku, ne tim, ze by si sedl z lehu. At je co nejvic na brisku a urcite na to prijde.

• Citovat
  • Upravit
58843
28.7.11 12:02

Děti se většinou posazují až s kleku a některé dokonce ze stoje. Náš malý byl lenivý a posadil se až v 11 měsících. A hlavně bych teda neposazovala ani s oporou, prostě na to není ještě připravený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
28.7.11 12:03

Malá začala sama sedět v 10,5měsících, a to už od 7,5 měsíců obcházela nábytek, lezla od 8,5 měsíců :) - měla to celé pomotané, prostě každé dítě je jiné :)

• Citovat
  • Upravit
6725
28.7.11 12:03

Taky bych zatím byla v klidu :-) Natálka měla na všechno taky fůru času. Seděla skoro až v roce, protože do té doby nelezla po 4, plazila se taky docela pozdě. Přitahovat se sice zkoušela, ale efekt nula. Ještě má čas, zatím buď v klidu :-) Jak bylo již řečeno, každé dítě má svoje tempo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
28.7.11 12:06

Času dost, moje malá se poprvé posadila v 8,5 měsících (přetáčet na břicho se začala ve 3 měsících). Předtím se skoro 2 měsíce plazila. Lézt začala až pár dní nato. Hlavně neposazuj a ono to přijde :wink:

• Citovat
  • Upravit
pavla002
28.7.11 12:09

ahoj, nas pepa je docela napred, bylo mu ted 7 mesicu, leze a snazi se zvedat u nabytku..ale taky jeste nesedi..myslim, ze 8 je brzy na sedeni, vubec bych se neznepokojovala, nejdriv Ti zacne lezt a pak si sedne..

• Citovat
  • Upravit
27305
28.7.11 12:10

Prcek straslive dlouho jen peroval na kolinkach a pak v deviti mesicich se behem jednoho tydne rozlezl i posadil. Takze mate jeste cas ;-)
Nepomahej mu ale! Akorat mu uskodis, on na to potrebuje dozrat svym tempem a sama vidis, ze jeste neni pripraven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
28.7.11 12:13

Ahoj,
tak moji experti lezli, stáli, obcházeli nábytek, ale sedět nechtěli. Sedli si až těsně po prvních narozeninách. Prostě každé dítě má svoje tempo, tak vydrž a nech to na dítku. Až bude chtít, tak si sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
28.7.11 12:13

Malé je 10měsíců a ještě se sama neposadí.Ale v kleku bez opory vydrží.Už leze,stoupe si,ale sednout si nechce.Zatím to teda vůbec neřeším,vidím že dělá normální pokroky a ten sed je jen otázka času,prostě nemá potřebu si sednout.Nejradši si hraje na bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.7.11 12:16

Pokud ještě nebyl na kolínkách, tak je jasný, že bude padat, dyť si nemá jak zpevnit ty zádový svaly, aby tu stabilitu v sedu udržel… :think: Já bych mu dala čas, zvlášť pokud to neřeší ani vaše doktorka, neposazovala bych, prostě počkala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
28.7.11 12:17

Ahoj,předně bych ti chtěla říct,abys neposazovala!
Sama píšeš,že nesedí stabilně,když ho posazuješ.Je to tím,že ještě nedokáže udržet váhu svého těla.
Zaděláváš mu tím na velké problémy se zády,které se projeví,až bude dospělý.
Jsem taky posazované dítě,mám jednu nohu kratší,skoliozu,a záda mě dost bolí.
Dle ortopeda následek předčasného posazování.
Jinak můj syn začal sám sedět až v 10,5m,sedl si z kleku na čtyřech.
Nijak jsem neposazovala.Myslím,že tvůj prcek má času dost.
Proč na něj tak spěcháš?Chceš,aby brzo seděl i za cenu zničených zad?
Nezlob se,ale toto téma je pro mě dost osobní,tak se nediv,je jsem tak ostrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.7.11 12:18

Linda bude mít osm v pátek a sedí stylem mezi patičkama nebo napůl na boku. Do opravdovýho sedu se ještě moc nedostane a když, tak je v něm vratká:-)
Myslím, že pokud není nějakej hybnej problém, na to přijdou časem všecky děti. Do patnácti to umět určitě budou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
28.7.11 12:19

Fakt kľud :kytka: Malá sa otáčala od troch mesiacov a posadila sa až v 10 mesiacoch zo stoja a ešte len teraz začala chodiť. Času fakt dosť, nepoznám moc detí, čo by takto skoro sedeli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
28.7.11 12:20

Já taky neposazovala.Naše malá neuměla nic,až na konci devátého měsíce se začala v jednom týdnu plazit,sedla si a stoupla.Lézt začala ž 10,5 měsících.Myslím že tvůj prcek má ještě čas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí