Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemá to na něj žádný vliv. Jen pak bude muset odmítnout dědictví.
Nemá to na něj žádný vliv. Jen to dědictví odmítnout. Ale jako šikovný tatínek… 16 exekucí ale hlavně že jezdí na drahé výlety, dovolenou k moři… fajn příklad.
@KKK85 píše:
Nemá to na něj žádný vliv. Jen to dědictví odmítnout. Ale jako šikovný tatínek… 16 exekucí ale hlavně že jezdí na drahé výlety, dovolenou k moři… fajn příklad.
Mně udivuje, že si nedá rovnou insolvenci. Tohle už je slušný počet..
Vliv to může mít v tom, pokud syn tráví u otce čas a má/bude tam mít nějaké své dražší věci (třeba notebook, tablet, apod.), tak kdyby k ex zrovna naběhli exekutoři v tu dobu, tak tyto věci syna taky zabaví. když pak prokážete, že to nebyly věci ex, ale syna, měli by je z exekuce vyloučit, ale pro tyto účely je tedy nutné důsledně uchovávat doklady od všech cennějších věci co kupujete. a pokud tyhle dražší věci kupuje ex synovi jako darek, tak by bylo taky dobré to nějak ošetřit, jinak může být problém pak doložit, ze to byl dar a vlastní to už syn a ne ex (pokud by třeba kupoval ex synovi elektroniku přes e-shop, faktura byla na jméno ex a písemnou darovací smlouvu samozřejmě nebudete mít…)
@Věčně naštvaná píše:
Mně udivuje, že si nedá rovnou insolvenci. Tohle už je slušný počet..
Já znám jednu matku se dvěmi dětmi co má taky podobné množství exekuci, má děti v péči, je rozvedená. Otec platí alimenty, hodně podporuje děti… a ona do insolvence nechce prý by měla těch 5 let mín peněz než má s exekuci… ti lidi asi neumí přemýšlet.. 5 let oproti celému životu. A té matce by se to vyplatilo nyní když má v péči dvě děti… i tím že ten otec fakt pomáhá hodně…
Nemá to vliv. Ale hlavně tluč synovi do hlavy ať si nebere půjčky kdyby to na něj náhodou pak někdy zkoušel.
Je pravda, že ty případné dárky od něj mě nenapadli. Tak to si ještě ohlídám a insolvenci nevím, zda tedy má nebo řeší, protože tím že to mám jen z toho registru dlužníků, tak kdyby si zažádal o insolvenci zda by to v tom registru bylo znát nebo ne.
@Anonymní píše:
Je pravda, že ty případné dárky od něj mě nenapadli. Tak to si ještě ohlídám a insolvenci nevím, zda tedy má nebo řeší, protože tím že to mám jen z toho registru dlužníků, tak kdyby si zažádal o insolvenci zda by to v tom registru bylo znát nebo ne.
Jestli ji teprve řeší, tak to asi nikde nezjistíš, ale jistá si tím nejsem. Pokud mu ale je insolvence schválena, tak třeba na Justici to zjistíš v insolvenčním rejstříku - je to normálně veřejně dostupný údaj.
@Anonymní píše:
to nepoznáš. ty exekuce tam jsou dokud se neukončí insolvence uspěšně, a pak se mažou teprve. Pokud má insolvenci zijštíš na justice.cz insolvenční rejstřík. A ono kdyby ji měl tak by ti alimenty chodili od insolvenční správkyně.
Na sousedku nabehli nejaci ostri chlapici, ze kdyz ma s expritelem dite, ma za nej platit dluhy.
Platila. ![]()
Za co tech 16 exekuci ma?
@PaníBovaryová píše:
Na sousedku nabehli nejaci ostri chlapici, ze kdyz ma s expritelem dite, ma za nej platit dluhy.
Platila.Za co tech 16 exekuci ma?
tak to už jsou lichváři…snad tady od zakladatelky to jsou „jen“ půjčky typu homecredit, proficredit, neplacení odpadu, lístku na bus…
Krásný den,
chtěla bych se zeptat. Bývalý partner se během posledních pár let dostal do 16 exekucí. Důvody nevím, zjistila jsem to náhodou, protože se děly zvláštní situace, tak mi to nedalo a vyjela jsem si ho v registru.
Mě osobně se to nikterak netýká, manželé nejsme ani spolu nebydlíme ani spolu nic nevlastní apod. takže beru, že mi to nemá snad jak ublížit.
Ale čeho se bojím, tak máme spolu syna a tím, že je vedený jako jeho otec v rodném listě, tak se bojím jaké to může mít následky. Určitě jednou syn nesmí dědit, protože by ty dluhy na něj spadly, ale nevíte, může to mít vliv i během života? Třeba že by po jeho 18 naběhli exekutoři i na něj aby plnil pohledávky, které ex způsobil?
Pro nějaké doplnění informací, protože čekám, že se tu na to objeví poznámky.