Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky, taky jsem dnes zjistila ,ze ma manzel „asi“ jinou.Jak on rika o nic pry nejde.Prej je to jenom jenom kamaradka,ktera mu nekdy v lete minuleho roku v opilosti napsala, ze ho miluje a nevi co s tim ma delat.Jak to bylo opravdu potom nepatram.Jenom vim ze zrovna ten den ja byla v praci,makala jako sroubek,misto abych byla doma s malym.Jsou mu tri roky malemu.A on se nekde opijel a pak si s ni dopisoval.Misto toho, aby taky radeji byl doma s malym.
No tedka jsem ve 22 tt, a porad si s ni pise dal.Myslela jsem ze od toho leta s tim prestal.Ale chyba lavky.Opravdu by me zajimalo jestli ma ta jeho kamaradka deti,nebo jestli byla vdana.Pak by mozna necinila zlo.
Tak poradte co mAM delat.Diiiiiiiiik
Hezky vecer
Zlo nečiní manželova kamarádka, ale tvůj manžel. Ona ti žádnou věrnost neslibovala, ale on ano…takže buď spíš naštvaná na něj a na ní se vykašli.
Jestli jsem to správně pochopila, tak ty vlastně ale ani nevíš, jestli se mezi nima něco stalo nebo jestli fakt jde jenom o dopisování, to je potom těžký. Když to vybalíš takhle na manžela bez důkazů, tak budeš za hysterickou žárlivku. Zkus zjistit, jestli máš fakt důvod k žárlení, protože na dopisování s někým není v zá:,–(ě nic špatnýho a tvoje případné osočování by se mohlo obrátit proti tobě.
Jo a rada…bohužel většina chlapů se řídí plzákovským „zatloukat, zatloukat“, tak počítej, že i když na něco přijdeš, on ti to hned neodkýve.
Nevím, proč „zatloukat, zatloukat, zatloukat“ se posuzuje tak negativně.
Není nic horšího, než když bys na něj - podotýkám nesmyslně - udeřila, a on by ti přiznal, že má poměr.
Doktor Plzák je nekutečně moudrý člověk, když jsem jeho teorie převedla do praxe, zachránily mi několikrát manželství. ![]()
Takže radím zapůjčit, zakoupit, sehnat knihy dr. Plzáka, a hned budeš mít jasno.
Jo, a když už jsme u toho, Plzák by řekl: „hlavně nic nezjišťuj“.
Pokud se budeš pídit po důkazech a žádné nenajdeš, stejně ti to nedá, a z toho kolotoče se nedostaneš, a pokud zjistíš, že má manžel poměr, vůbec nic nevyřešíš tím, že to budeš vědět.
no já myslím, že nejlepší je nic nevědět.
Jenže ty už něco víš a stejně ti to bude vrtat hlavou. Osobně by mi přišlo trochu nahlavu, aby si můj manžel dopisoval s nějakou ženskou… a jemu nejspíš taky. Nedovedu si představit o čem by si dopisovali
…jenže nám je už přes 30…vám bude asi mín, že?
No já bych se ho zeptala o čem si píšou…to by mně fakt zajímalo.
A pak už jenom záleží na tom jaký máte jinak vztah… dopisování není nevěra…ale dopisování si s jinou ženou, o které ví, že ho miluje…to si jí asi chce udržet jako zadní vrátka. takže jestli vám to neklape = je dopisování dost nebezpečné.
Ty si s nějakým chlapem dopisuješ?
Zastavam se Pavlosky a jejiho „zatloukani“
Nevim sice o Tvem boji s neverou manzela vic, nez pises, ale mam (bohate
) zkusenosti s tim svym.
Pro me je nejlepsi postoj: nezjistovat, nepatrat, nepidit se, nestrachat v jeho vecech, nespehovat… nejde o nej, ale O TEBE. Kdyz neco objevis, kdo nad tim bude brecet, rikat si co kdo proc, koho to bude bolet? Jeho? Ale kdeze… TY SE BUDES TRAPIT. Stoji to za to? A kdyz Ti ted rekne, ze s ni nic nema, veris mu na 100%?? Ne? tak proc ho vlastne nutit k priznani…? Plzak je opravdu ve spouste veci - samo ze ne ve vsem - dobry. Treba jeho rada: zacni si uzivat vic sama sebe, delej si radosti, snaz se od nej citove i fyzicky i financne odpoutat, ukaz mu, ze se bez nej svet nezbori a ze dokazes vpohode zit i bez nej. Ale delej tohle vsechno pro sebe, ne proto „hlavne aby videl“. Protoze je potreba, aby Ti to zvysilo sebevedomi, sebeduveru… te potrebuji podvadene zeny asi nejvic
protoze se jim po „odhaleni“ razem vypari…
Drz se,
G.
moje řeč ![]()
Já mám tedy velmi bohaté zkušenosti. S nevěrou…
Je to ohromně bolestivé. Znám svého muže, a vím, že je velká šance, že to zase může někdy přijít. Ale dala jsem si takové předsevzetí, že to nikdy nechci vědět. Sama se rozhodně pídit nebudu.
Dříve jsem to dělala a i když je teď snad pár let klid, nikdy nevymažu z paměti sms, které jsem si četla u něj v mobilu, stopy očních stínů na tričku, které jsem zkoumala téměř pod lupou, tváře jeho kamarádek a podobné důkazy ![]()
Kdybych tenkrát nepátrala, měla bych klid, žádné bolestivé vzpomínky.
Není to alibismus, ani neochota podívat se pravdě do očí, beru to jako ochranu svého duševního zdraví.
Kdo pátrá, může odhalit smutnou pravdu, ale ublíží jen sám sobě.
Musím ale říci, že těch několik nepříjemných a bolestivých podpásovek mi taky svým způsobem pomohlo. Přišla jsem o iluze, což není vůbec špatná věc, dívám se na lidi okolo sebe realisticky, nejsem ke každému prvoplánově důvěřivá jako dříve…
A pokaždé jsem shodila okolo 15 kil, což mi jen prospělo. ![]()
A můj manžel zjistil, že jsem rozumná holka, která nepátrá, nežárlí, nezjišťuje, nedělá scény. On pak vždycky ví, kam se má vrátit, já z té situace pak určitý čas příjemně těžím ![]()
Takže každému bych poradila i když má podezření, ať se pokusí nepátrat. K ničemu to nevede.
Ono v tech Plzakovych radach je opravdu hodne pravdy, je dobra rada, aby sis mozna pujcila nejakou tu jeho knizku…
Verim tomu, ze zatloukat je opravdu lepsi. jestlize se clovek prizna zpusobi bolest jen tomu druhemu a sam si ocistil svedomi. Muj partner vzdy tvrdil, ze zatloukani je spatne, kdyz tak na rovinu rict… choval se pak podobne, nerekl sice nic, ale netajil se svou novou laskou, klidne si ji bral domu, hrala si s mou dcerou - ne, bylo by lepsi, kdyby to delal tajne… Pozitivni na tom bylo opravdu jen to, ze jsem shodila 15 kilo (coz bylo az kapku moc)…
Oni chlapi mysli opravdu zcela jinak nez zeny, a pokud nekde tajne zahybaji, tak tim „tajne“chrani svou vlastni zenu, a opousteji ji - oproti zenam - jen malokdy.
Nelamej nad nim hul, ale KLIDNE mu sdel, ze ti vadi, kdyz si pise s jinou, ktera je do nej zamilovana. Bud by mel psat tak tajne, ze bys o tom nic nevedela, nebo prestat.
Já jsem možná divná, ale mě nepřijde nic špatného na tom, že tvého muže miluje nějaká jiná a on si s ní píše. Do mého milého je taky zamilována jedna slečna a nějak nevidím důvod, proč bych to řešila. On mi všechno řekne. Vím, že kdysi dříve do ní byl také zamilován.
Ale teď miluje mě a to je to důležité. Také si občas napíšou, občas se dokonce vidí na nějaké konferenci a pokecají spolu. No a co. Do mě se taky občas někdo zamiluje. Sem tam se stane, že mi někdo vyzná lásku, nebo se mě snaží někam zvát na čaj. Většinou dotyčnému vysvětlím, že je sice náramně milý a sympatický, leč nechci aby si od toho něco sliboval, neboť jsem zadaná. Přítel o tom ví, neboť jsem docela upovídaná a mám potřebu se mu s tím svěřit. Taky se s dotyčnými bavím dál, proč ne. Podle mě by byl problém, kdybys zjistila, že tě zapírá, nebo o tobě vykládá, jak to s tebou má těžké, nebo pokud bys věděla, že se opravdu mezi nimi něco stalo, ale dokud nic takového nevíš, nemáš důvod mu nevěřit. Důležité je si zapamatovat jedno. Neexistuje způsob, jakým by ti tvůj milý mohl dokázat, že s ní nic neměl. Takový důkaz prostě neexistuje. A žárlení není projev lásky ale projev nedůvěry. Jakmile ho jednou začneš podezřívat, už se toho těžko zbavíš a dopadneš jako ta jedna z Ulice…
jé omlouvám se za inko, to jsem byla já. Jen dodám, že jsem taky zastáncem zatloukání, pokud o něco opravdu jde. Ale pokud o nic nejde. Pokud se nezamiluju já do někoho, ale jenom někdo do mě, tak to za problém nepovažuju, to se miláčkovi klidně svěřím.
sovička píše:
jé omlouvám se za inko, to jsem byla já. Jen dodám, že jsem taky zastáncem zatloukání, pokud o něco opravdu jde. Ale pokud o nic nejde. Pokud se nezamiluju já do někoho, ale jenom někdo do mě, tak to za problém nepovažuju, to se miláčkovi klidně svěřím.
Když se někdo zamiluje do tebe, a ty to neopětuješ, tak to není nevěra, to je snad jasné. Ale svěřovat se s tím miláčkovi, to není dobrý nápad. Můžete si věřit jak chcete a stejně mu to začne vrtat v hlavě a můžou přijít (zbytečné) problémy ve vztahu.
Co oči nevidí, srdce nebolí.