Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ve vlastnim se muzes rozhodnout, jak chces. Na navsteve bych rozhodne respektovala prani tech, co tam bydli.
@Ninocka.1 ne, nestalo…a tebe to nějak ohrožovalo?? Uklidiili to po sobě? Ohrozili někoho jiného?…kde je problém??? ![]()
Já bych to prostě neřešila…
Taky jsem vyhazovala staré lino z okna - přece s tím nepůjdu 4 patra… ![]()
Pokud byl nekdo dole a vedeli ze pod oknama nikdo neni a nemuzou nikoho zranit tak bych to neresila a urcite bych se do toho nemichala. Obzvlaste kdyz tam nebydlim a rodice si to neprali
![]()
Nikdy se mi nic podobneho nestalo, ale ja se velice Nerada vmesuji do situace jinych, ktere se me netykaji. Nerada se hadam. Manzelovi taky casto rikam at drzi usta a je v klidu a nevmesuje se do veci po kterym mu je…
![]()
Je rozdíl postavit se za sebe, nebo za někoho jiného. Kdybych měla pod okny stát auto, tak bych taky zakročila, ale jinak ne… Pokud tam nebylo nic co by zničili, tak proč ne… a pokud to po sobě uklidili, už vůbec bych to neřešila.
Jo, to je fajn, ty si na ně zařveš, pak si odcupkáš domu a rodiče si to pak slíznou. By mě zajímalo, jestli bys byla taková odvážná i místě svého trvalého bydliště, kdybys ty lidi měla každý den potkávat…
Byla to od tebe hodně velká drzost, tak sorry, že tě neplácám po zádech, jaká jsi borka ![]()
Tak pokud bych byla na návštěvě, neřešila bych to a nechala vše na paní domu a u sebe doma bych řvala jen pokud by mě to osobně ohrožovalo.
a víš 100% že jeden z těch ku… nestál dole a nehlídal? no jasný že to víš 100% že ne ![]()
Maminka měla pravdu, neměla jsi do toho strkat nos!
@Lenka512
A ted si predstav, ze u toho na tebe zacne zenska, ktera tam ani nebydli, rvat a pouzivat sproste vyrazy ![]()
No, tak i kdyby se mi zdalo jejich chovani nevhodne, urcite bych nevolala z okna a jeste sproste…
To mi totiz take moc na urovni neprijde…
Kdybych byla presvedcena, ze nekoho ohrozuji, asi bych vybehla a zazvonila.
A urcite bych tak nejednala na navsteve i pres prani hostitelu… ![]()
Dekuji za feedback
Proste mi vadi, kdyz nekdo nedodrzuje zakladni pravidla slusneho spoluziti. A ano, pokud nekdo dela bordel u nas v dome, taky se ozvu. Jsem " hrdinka" i ve svem teritoriu ![]()
@Jasněnkaa píše:a víš 100% že jeden z těch ku… nestál dole a nehlídal? no jasný že to víš 100% že ne
Maminka měla pravdu, neměla jsi do toho strkat nos!
dole nikdo nestal, divala jsem se
@Ninocka.1 píše:
Dekuji za feedbackProste mi vadi, kdyz nekdo nedodrzuje zakladni pravidla slusneho spoluziti. A ano, pokud nekdo dela bordel u nas v dome, taky se ozvu. Jsem " hrdinka" i ve svem teritoriu
Porvavat na nekoho sproste z okna je slusne? ![]()
Tak já se přidávám k holkám, pokud by to neohrožovalo přímo mě, moje blízké nebo majetek můj a mých blízkých, neřešila bych to. Obzvlášť na návštěvě.
Jinak máš samozřejmě pravdu, člověk se musí bránit, ale v tvém případě nevím, co/koho jsi vlastně bránila. Soudím ale dle sebe, než něco vyhodím z okna (v mém případě každoročně vánoční stromek), pořádně se rozhlédnu jestli tam nikdo není ![]()
Ahoj vsem.
Dnes jsem se dostala do neprijemne situace na navsteve u svoji mamky. V pohode jsme sedeli s mamkou a jejim manzelem v obyvaku, kdyz najednou zacaly z okna bytu nad nami letat ven ruzne kusy nabytku vcetne 2 metrove postele. Sousedi zkratka vyklizeli nepotrebne kramy. Ve me to zacalo tepat a chtela jsem situaci resit. Rodice rikali, at to necham byt. Nakonec jsem to nevydrzela a kdyz vyletel dalsi kus nabytku, zarvala jsem na ne hodne sproste z balkonu " at toho ku.. nechaji nebo na ne zavolam mestskou policii". Mamu skoro trefilo, proc jsem nebyla zticha, ze jim zadelavam na problemy. Radsi jsem se zvedla, ze pujdu pryc nebo na ne vlitnu. Samozrejme, ze jsem ty magory potkala na chodbe a neudrzela se a znovu jim rekla, ze to, co delaji je nebezpecny a ze je to na mestskou policii. Mama skoro omdlela. Mamka se ted s manzelem boji, aby jim sousedi neprovedli nejakou zlomyslnost.
Podle me se clovek musi za sebe postavit. Jinak mu budou ostatni skakat po hlave. Nenavidim bezmoc, drzet pusu a krok. A kdyz mam pocit, ze se deje nespravedlnost, jdu do utoku. Doslova a do pismene.
Stalo se vam neco podobneho? Jak jste reagovaly?