Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ono taky záleží, jak je mimís otočenej. Jestli je otočenej tak, že má záda proti tvý páteři, tak je pěkně schovanej a klidně můžeš mít měkkčí břicho než obvykle. Spíš buď ráda, že ti břicho netvrdne, protože to je fakt hodně nepříjemný pocit a někdy to i bolí.Co já bych teď dala za měkký břicho!!!! ![]()
Hele, pokud Tě nic nebolí, tak je to v pohodě. Pokud by Ti břicho tvrdlo, tak si piš, že bys to poznala. Zas se tak nesleduj a hlavně nehledej rozumy na netu. Já jsem v prvním těhotenství, který jsem teda ale měla rizikový furt hledala info na netu a byla jsem pak ze všeho vyděšená, co vše se může stát.
Pokud by Ti břicho tvrdlo a bolelo to, tak radši k doktorovi pro magnézium, a odpočívej, ale pokud Tě nic nebolí, tak občasný ztvrdnutí je normální. Tak neboj! ![]()
Anonymní píše:
Ahoj těhulky,nyní jsem ve 26týdnu těhotenství a mám jakoby tvrdý bříško není zase až tak tvrdý ale má bejt to bříško v těhu trošku tvrdý?Nebo si mám zajít k doktorovi?Mimisek mě kope sice málo ale přece.Nic mě nebolí.Já si teda myslím že to bříško musí bejt trošku tvrdý když tam mám miminko ne?Jsem těhotná poprvé takže fakt nevím a bojím se že to není v pořádku a chci poradit.Děkuji za odpovědi.
Je to tak jak píšou holky - záleží, jak je otočené, já někdy mívám jednu nebo dvě tvrdé boule (zadeček - hlavička), na ostatních místech je břicho na pohmat měkké, a jindy je měkké celé, podle toho, jak se mimís usádlí.
já měla v 26. týdnu už břicho jako balon. Dalo se stlačit tak o centimetr,ale jinak bylo kulaté a krásné. Ale moje švagrová neměla bříško až do ukončenýho šestýho měsíce, takže co těhulka, to originál. A pokud tě nic nebolí, byla bych v klidu. ![]()
Ahoj těhulky,nyní jsem ve 26týdnu těhotenství a mám jakoby tvrdý bříško není zase až tak tvrdý ale má bejt to bříško v těhu trošku tvrdý?Nebo si mám zajít k doktorovi?Mimisek mě kope sice málo ale přece.Nic mě nebolí.Já si teda myslím že to bříško musí bejt trošku tvrdý když tam mám miminko ne?Jsem těhotná poprvé takže fakt nevím a bojím se že to není v pořádku a chci poradit.Děkuji za odpovědi.