Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
„Nutno chápat, že vladař, zejména vladař nový, nemůže vynikat všemi vlastnostmi, pro které jsou lidé považování za dobré, protože je často nucen k udržení vlády jednat proti věrnosti, proti milosrdenství, proti lidskosti, proti náboženství.“
S jednou tříletou JSEM nový vladař, žejo?
@Knihomyš píše:
@Angua 107 stran, to dáš.
Tady http://cs.wikipedia.org/…/Vlada%C5%99 jsou nějaké citáty - celkem s tím souzním.
Jo, tak to je tak devět přestávek… ![]()
HOlky a četl jste někdo přímo tu knížku „Machiavelli pro matky“? Já na ní dneska koukala v katalogu Knižního klubu a přemýšlela jsem, že jí objednám. Podle recenze mi to přišlo, spíš jako ironická kniha o výchově inspirovaná Machiavellim (to nedokážu ani pořádně napsat jak je to šílené jméno
). Ale nerada bych si objednala nějakou kravinu a se třema teroristama nemám šanci vypravit se do knihkupectví a prolistovat jí ![]()
@Angua To je dobrý. Já to teď zkusila otevřít a zjistila jsem, že abych to přečetla, museli by mi na to vypsat termín zkoušky… snad se někdy znormalizuju.
@Folinka můžete mi to trochu nastínit prosím
Nerada bych vykazovala prachy za publikaci, která bude opět k ničemu ![]()
@karlle no tak jelikoz jsem ji jeste neprecetla, tak muzu nastinit jen tak prvnich par kapitol - v jedne (kdyz to vezmu velice strucne) pise, ze se maji stanovit pevna pravidla chovani, pak popisuje, jak vzala decka do. obchodu, kazde dostalo 10 dolaru a tim se naucily znat cenu penez (
), pak ze ma clovek misto karani decka radeji chvalit za kazdy uspech (to bych fakt nevedela
), pak popisuje jak primela dceru, aby pravidelne cetla knizky a jak zakrocila proti nevlastnimu synovi, kdyz zlobil. Dal jsem se zatim nedostala.
Celkove jestli muzu fakt nejakou knizku o vychove doporucit, je to „Liny rodic“ ![]()