Nechce vrátit hračku

87
28.8.14 08:36

Nechce vrátit hračku

19 měsíční dcera se mi začíná strašně vztekat na dětským hřišti, když má vrátit půjčený třeba kyblík. Jak reagujete vy? :-)Nebo co by jste dělali? Lákala jsem jí na svačinku, na houpačku, na skluzavku, ale nevnímala, měla záchvat a pištěla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11955
28.8.14 08:39

No co by, hračku sbírám a vracím, ať se drahoušek vzteká jak chce - žádná věda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
28.8.14 08:41

Mně to přišlo takový blbý, aby tam řičela na celý hřiště, ale nechala jsem jí a pak jsme odešly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.8.14 08:41

Kluk někdy něco nechce vrátit i teď ve 3,5 letech. Ale to uřž stačí dojít k němu a důrazně ho upozornit, aŤ to vrátí. Dřív jsem mu prostě vzala danou hračku z ruky, řekla že je holčičky/chlapečka a teď si s tím chce hrát. Takže jim to musí vrátit. A snažila se odvíst pozornost na něco jiného. V případě, že řval už fakt dlouho, tak jsme se sebrali a šli pryč. Ale to se stalo asi jednou.

• Citovat
  • Upravit
26093
28.8.14 08:42
@wobludka píše:
No co by, hračku sbírám a vracím, ať se drahoušek vzteká jak chce - žádná věda :nevim:

Taky to mám tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
28.8.14 08:45
@wobludka píše:
No co by, hračku sbírám a vracím, ať se drahoušek vzteká jak chce - žádná věda :nevim:

Přesně tak…

@katka8577 blbý neblbý, tady je jen jedno řešení… ptž tím, že bys jí říkala vrat to, vrat to a nic nedelala, tak ji ¨to nenaučíš…
edit: resp naučíš jí to, že si z tebe nemusí nic dělat, že jen tak „plácáš“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
28.8.14 08:48

Je dobrý jí na to připravit, že to bude muset vrátit, ještě než si to půjčí. Aby si to rozumově zdůvodnila, ještě, než má důvod mít hysterák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
28.8.14 08:50
@Takyjedna píše:
Je dobrý jí na to připravit, že to bude muset vrátit, ještě než si to půjčí. Aby si to rozumově zdůvodnila, ještě, než má důvod mít hysterák.

To je taky pravda…

Prostě já když jsem s dětma na hřišti, tak když si půjčují, tak říkám, OK, půjč si to, ale pak se to musí zase vrátit… No a když pak nechce vrátit, tak seberu a fertig…
I když dceru už takystačí jenom upozornit, že to má vrátit, popř změnit tón hlasu… ale tak budou jí 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
28.8.14 09:00
@katka8577 píše:
Mně to přišlo takový blbý, aby tam řičela na celý hřiště, ale nechala jsem jí a pak jsme odešly…

Od toho dětská hřiště jsou - když budeš důsledná a nepřipustíš v tomto směru diskusi, prostě to vrátí hned teď a basta, tak bude řvát jednou, max ještě párkrát s minimálním odporem a bude klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
28.8.14 09:02

Dceři budou tři a taky se neskutečně vzteká, že má něco vracet. Vysvětlím, že to není její, aby to vrátila a nakonec to vezmu sama a odnesu. Spíš je teď v období, kdy je vsechno její. Taky „příjemný“ okamžiky, když kamkoli vlezem, ječí na celý kolo: "to je moje kolo, to je moje pití, ty pryč, moje houpy… (Samozřejmě takhle mluví o cizích věcech a nenechá si nijak domluvit). Domlouvám a když nechce ustoupit, tak odchazime, protože si neumí s dětma hrát. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.8.14 09:04
@wobludka píše:
Od toho dětská hřiště jsou - když budeš důsledná a nepřipustíš v tomto směru diskusi, prostě to vrátí hned teď a basta, tak bude řvát jednou, max ještě párkrát s minimálním odporem a bude klid

dokud nepřijde období vzdoru :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
22093
28.8.14 09:06
@katka8577 píše:

Na dětských hřištích je normální, že malé děti kvůli takovým věcem vřeští - teprve se to učí.

Vrátit musí, ať chce nebo nechce. Když nechce, vzít a vrátit místo ní - vztekej se, jak chceš, půjčená věc je půjčená věc, není Tvoje, to se nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
28.8.14 09:09
@katka8577 píše:
19 měsíční dcera se mi začíná strašně vztekat na dětským hřišti, když má vrátit půjčený třeba kyblík. Jak reagujete vy? :-)Nebo co by jste dělali? Lákala jsem jí na svačinku, na houpačku, na skluzavku, ale nevnímala, měla záchvat a pištěla :-(

sebrat a nazdar. Ona bude ještě hodně řvát, přjíde vzdor kdy bude řvát u všeho, ber to jako tréning :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
28.8.14 09:14

@lucenka :mrgreen: No asi tak :lol: Ale i tak se to vyplatí :D jako že řve dvouleťák to se snese, ale zažila jsem kvůli hračce scénu dvanáctiletého (zdravého) dítěte a být moje, tak ho rozkouskuju na lego

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.8.14 09:17
@wobludka píše:
@lucenka :mrgreen: No asi tak :lol: Ale i tak se to vyplatí :D jako že řve dvouleťák to se snese, ale zažila jsem kvůli hračce scénu dvanáctiletého (zdravého) dítěte a být moje, tak ho rozkouskuju na lego

8o to bych ho asi přizabila a hambou se propadla do středu země. Doufám, že mi kluk něco takovýho za pár let nepředvede.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML