Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nevím kam zařadit toto téma, tak jsem ho dala do sekce výchova.
Pravidelně se mi stává, že přijdeme do kavárny nebo restaurace s dětským koutkem, protože s mužem rádi kafíčkujem a v koutku jsou děti v botech. Ať je jim rok nebo pět. Na koutku napsáno na velkém papíře BEZ BOT! a stejně
Jako proč? Neberte to jako rýpání, ale už jsem kolikrát oslovovala rodiče, ať si své děti zují. Byla jsem samozřejmě ta špatná. Kolikrát jsem viděla že to dělá i obsluha. A rodiče když jdou dokoutku tak taky samozřejmě v botech
Doma v pokojíku taky chodí v botách? Jako neumí číst? Náš tříletý syn, když si jde hrát, tak je sundává automaticky. Tak co je špatně?
A teď se do mě pusťte
My jsme jednou došli do restaurace, Jiřík se rozběhl do dětského koutku a než jsem si stihla všimnout nápisu, že bez bot, tak hned šel kolem číšník s jídelníma lístkama a než je rozdal, upozornil, že do dětského koutku chodí děti bez bot.
Bylo léto, páskové boty neměl od bahna, tak mi to hned nedocvaklo.
Omluvila jsem se, boty zula a pokračovalo se dál.
Ale většinou se tedy zouváme a nějak jsem neviděla moc nezutých dětí, pokud byl v dětském koutku koberec.
Moje zlaticko nebude nikdo k nicemu nutit
Zvlast ne takovahle furie!!! ![]()
@omites jasně, stane se že omylem, jenže u nás se to stává pořád, 5minut 10minut a děti pořád v botách ![]()
@Sibyla0 ty běžně necháváš své ditě běhat v dětském koutku v botech? ![]()
@Kofolová píše:
@omites jasně, stane se že omylem, jenže u nás se to stává pořád, 5minut 10minut a děti pořád v botách
no spíš, že by na to měli dohlížet i majitelé toho koutku nebo personál.
@Sibyla0 píše:
Moje zlaticko nebude nikdo k nicemu nutitZvlast ne takovahle furie!!!
No jasně a to je ono. Vám domů pustím dítě v botech ![]()
Aha tak už to chápu. Ostatní nemusí, tak ani já. To je mi panečku výchova. ![]()
@omites píše:
@Sibyla0 ty běžně necháváš své ditě běhat v dětském koutku v botech?
IRONIE to fakt neslo poznat?
moje se svleka a zouva uz mezi dverma. A pujcuje si jejich papuce. Ac je doma nenosi. No to zas trosku vadi me. Zpocenky zpoceny ![]()
@Kofolová píše:
No jasně a to je ono. Vám domů pustím dítě v botech
To měl asi být vtip, mám takový dojem ![]()
Nevim, náš prcek si sundával boty i když si chtěl jít hrát v obchodě s legem (kde si teda hrát nemohl…
) ![]()
@Emilie píše:
To měl asi být vtip, mám takový dojem
Ne proč? Stejně jako se v koutku válí hračky i děti na zemi tam, kde se chodí v botech, tak proč ne doma?
Napadá mě - třeba u nás v Albertu je udělané dětské hřiště/koutek - skluzavka a několik výlezů k ní, sítě. Povrch je taková ta měkká guma. Nikde není nikdo, kdo by ten prostor hlídal a všichni se tam přezouvají, jsou tam na to i takové ty lavičky s přihrádkama.
Mě spíš přijde divné, že se běžně nezouvá ![]()
@JayLee píše:
taky jsem to kdysi davno resivavala jako ty ale když jsem videla, ze jsem snad jedina, kdo to dodrzuje, tak jsem se i ja na to vyprdla a moji prckove je nesundavaji a uprimne je mi to fukpokud me na to neupozorni vylozene obsluha, tak to neresim když je tam vic deti co ma boty asi tak
pokud jsem tam první, tak samozrejme si je sundáme deti to taky delaj automaticky resp ta velka malej ma 9 mesicu
To je jak s psima hovinkama - neuklizim je po nasem psovi ( malej 5 kg pes) protože kdyz jsem se snažila, tak to kolem me snad nikdo nedelal a před barakem se pes vytento zejmena ty vetsi plemena a panicek sel dal takze ani ja je neuklizim po nasem a je me to fuktudíž koutky beru stejne jako sbirani extrementu po svým psovi a vůbec nijak me to nečílí
no ty vado, jestli se takhle budou chovat všichni, tak to tu bude za chvíli na
![]()
@JayLee píše:
to nikdy neudelalkadí jen venku a tam to neresim
![]()
se tim nechlubim ale ani netajim
Jupí, budeme běhat v hovnách. Ještě lepší:)