Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@JayLee píše:
vis kolik nas se takhle chova? Nejsem jedinna co tak koukam kolem sebe a vim co a jak ![]()
@B-lue
Tak to teda čumim, s jakým klidem, skoro až s hrdostí, se člověk zařadí mezi dobytky. ![]()
Tohle taky nechápu ![]()
K dětskému koutku - v restauraci nebo kavárně bych to řešila s obsluhou. Zeptala bych se, proč tam jsou děti v botech, když tam mají nápis BEZ BOT.
@annaei píše:
@SlépkaD v zahranici se nezouva ani ve skolach a doma
já vím.
@scentini píše:
@Kaculatko Tak teď určitě ne, ale ani když bude roční ji tam dávat nebudu. Jako malá jsem byla jednou kde jsou takový ty balonky se skluzavkou. Dostala jsem tak šílenou anginu, že už jsem tam pak chodit nechtěla.
promiň ale ty jsi jako málá chytla angínu ze skluzavky s kuličkama a pak jsi tam už nechtěla chodit?
a to vše sis uvědomila jo?
a líbačka v pubertě probíhala přes mikroteňák na hlavě ne? ![]()
Jinak mě ty dětský koutky přijdou taky nechutný, hlavně pro malý děti který jsou ještě mrňousci.
Chodí tam zanudlený děti, mrňata slintaj na hračky i do těch kuliček. Na hračky nikdy nevím jaká špína sáhne, kdo ji měl v puse atd. takže to zouvání je pro mě prkotina.
@Kofolová píše:
tak pokud si necháme všichni kálet na hlavu tak jojá jim to radši slušně řeknu než dělat kličky
To je asi otázka priorit. Mně tohle třeba nevadí, sama nevidím v některých případech smysl vyzouvání, takže to, jestli tam má někdo boty nebo ne, pro mě není nijak existenční otázka, do které bych vkládala vlastní energii. V jiných věcech se ozvu. Pokud je to pro tebe důležitá věc, tak je určitě fajn, že jim to řekneš.
@Angua píše:
To je asi otázka priorit. Mně tohle třeba nevadí, sama nevidím v některých případech smysl vyzouvání, takže to, jestli tam má někdo boty nebo ne, pro mě není nijak existenční otázka, do které bych vkládala vlastní energii. V jiných věcech se ozvu. Pokud je to pro tebe důležitá věc, tak je určitě fajn, že jim to řekneš.
Existencní to není ale když tříleťáci po sobě skáčou třeba tak je to v botách ee
@Angua obzvlášť pokud naše děti běhají v exkrementech které si po sobě lidi neuklízí ![]()
@maminka159 Já tomu rozumím, uvidím sama, jak budu reagovat až tam malá bude chtit jít no.
@SlépkaD no budeš se asi divit, ale pamatuju si jak mě bylo špatně, měla jsem tři. Nechápu tvou ironií, jsou momenty, který si z dětství pamatuji. A že jsem měla při te angine febrilni křeče se jen tak nezapomíná.
@Kofolová píše:
@Angua obzvlášť pokud naše děti běhají v exkrementech které si po sobě lidi neuklízí
@scentini píše:
@SlépkaD no budeš se asi divit, ale pamatuju si jak mě bylo špatně, měla jsem tři. Nechápu tvou ironií, jsou momenty, který si z dětství pamatuji. A že jsem měla při te angine febrilni křeče se jen tak nezapomíná. [/citacejenže tu angínu jsi chytla od nějakého dítěte a to se mohlo stát kdekoliv jinde
@scentini píše:
@SlépkaD no budeš se asi divit, ale pamatuju si jak mě bylo špatně, měla jsem tři. Nechápu tvou ironií, jsou momenty, který si z dětství pamatuji. A že jsem měla při te angine febrilni křeče se jen tak nezapomíná.
jenže tu anginu jsi chytla od někoho a to se mohlo stát kdekoliv jinde
@scentini píše:
anginu nechytíš z klouzačky ale
@lucenka To neni uplně tak pravda. Zrovna v Luxu dost lidí jezdí mhd a děti jezdí školnim autobusem. Přijde mi zbytečný se zouvat ve škole.
@annaei píše:
@lucenka To neni uplně tak pravda. Zrovna v Luxu dost lidí jezdí mhd a děti jezdí školnim autobusem. Přijde mi zbytečný se zouvat ve škole.
takže myslíš, že je lepší si pařit celý den v uzavřených botách? Nebo četla jsi nějakou zdejší diskuzi, jak holka na 2. stupni chtěla ve škole chodit v botách na podpatku? Škola se tím chrání i kvůli úrazům.