Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Souhlasim se zakladatelkou, když někde vidim nápis bezbot, tak sundavam, ale v dětským koutku je to asi normální, no ne?? A ještě se mi teda nestalo, že bych v dětským koutku viděla dítě s botama. To spíš někde v kavárně, ale tam moc nechodíme..je to tam špinavý ![]()
Castokrat jsem si toho vsimla a protoze mam dite jeste male na to, aby si hralo v detskem koutku, vzdycky si akorat reknu, ze bych tam malou stejne nepustila- neverim, ze o cely prostor adekvatne pecuji ohledne hygieny.
Co me vytaci ale jeste vic, je to, kdyz nevychovana decka sedi/stoji v botech na sedadlech v tramvajich, autobusech, vlacich, lavickach a obecne proste vsech mistech, na kterych se sedi a rodicum to absolutne nevadi a nereknou jim na to ani pul slova. ![]()
@JayLee tobě přeju, ať si děti přinesou z každé procházky nějakou nadílku. Když to rozšlápneš, tak je jedno, jestli to bylo malé, nebo velké…
já do dětských koutků moc nechodím, ale kde jsem byla a byl tam příkaz k zouvání, tak tam byly děti zuté, nepamatuju si, že bych viděla obuté…u nás i u doktorky se většina dětí zouvá, když leze v čekárně do domečku na koberci, a to tam nikde nic nepíšou
Synovi boty vyzouvám, ale upřímně nedělám to ráda, když vidím s jak špinavými ponožkami pak vylézá, tak je mi z toho na ![]()
@Etcetera78 píše:
@JayLee tobě přeju, ať si děti přinesou z každé procházky nějakou nadílku. Když to rozšlápneš, tak je jedno, jestli to bylo malé, nebo velké…já do dětských koutků moc nechodím, ale kde jsem byla a byl tam příkaz k zouvání, tak tam byly děti zuté, nepamatuju si, že bych viděla obuté…u nás i u doktorky se většina dětí zouvá, když leze v čekárně do domečku na koberci, a to tam nikde nic nepíšou
Mně ty menší přijdou zákeřnější, nejsou tolik vidět… Velký člověk tak lehce nepřehlídne… ![]()
@JayLee No todle teda fakt nechápu. Všichni jsou prasata, budu taky?
Já dítě vyzuju i když jsou všichni ostatní v botech. Buď je v ponožkách (ty jsou většinou už nevypratelné) nebo v capáčkách.
Ostatní ať jsou čuňata, já jsem prostě lepší ![]()
No to vám závidím že to nevídáte. Mě vždy tečou nervy. Stejně jako když páni podnikatelé v drahých bmw parkujou na místech pro kočárky nebo na invalidech, když po svém psovi ani neuklidí exkrement ![]()
@JayLee píše:
taky jsem to kdysi davno resivavala jako ty ale když jsem videla, ze jsem snad jedina, kdo to dodrzuje, tak jsem se i ja na to vyprdla a moji prckove je nesundavaji a uprimne je mi to fukpokud me na to neupozorni vylozene obsluha, tak to neresim když je tam vic deti co ma boty asi tak
pokud jsem tam první, tak samozrejme si je sundáme deti to taky delaj automaticky resp ta velka malej ma 9 mesicu
To je jak s psima hovinkama - neuklizim je po nasem psovi ( malej 5 kg pes) protože kdyz jsem se snažila, tak to kolem me snad nikdo nedelal a před barakem se pes vytento zejmena ty vetsi plemena a panicek sel dal takze ani ja je neuklizim po nasem a je me to fuktudíž koutky beru stejne jako sbirani extrementu po svým psovi a vůbec nijak me to nečílí
Typická stádovitost. Když to nedělá nikdo, tak já taky nebudu
. Dceři se snažím vysvětlovat už odmala, že tato lidská vlastnost dokáže napáchat víc škod, než se na první pohled zdá a vedu ji k tomu, aby se z ní nikdy takováhle stádovitá kravka nestala
.
V každým městě neni jen jeden dětský koutek. Chce to vyzkoušet..navštívila jsem tři, do jednoho bych už nevlezla, když jsem viděla tu špínu @Zuzlounek
Teď chodíme do dětskýho centra BezBot a super, čisto ![]()
@Goldyra píše:
Typická stádovitost. Když to nedělá nikdo, tak já taky nebudu. Dceři se snažím vysvětlovat už odmala, že tato lidská vlastnost dokáže napáchat víc škod, než se na první pohled zdá a vedu ji k tomu, aby se z ní nikdy takováhle stádovitá kravka nestala
.
A s klidem můžu říct že ta špína v koutcích je přesně od těch dětí těch rodičů co děti nezujou a nevedou je k tomu
@JayLee píše:
to nikdy neudelalkadí jen venku a tam to neresim
![]()
se tim nechlubim ale ani netajim
Tak jako pokud se můj pes vyvenčí těsně vedle jiného hona, tak to neseberu. Ale nesbírat vůbec, protože nesbírají ostatní? Jenom zírám nad mentalitou některých lidí. A představa, že se v tomto duchu vychovává další generace, je hrozná. To i můj pětiletý syn ví, že po psech se hona sbírají, a i on už pěkně nahlas komentuje, jaká jsou lidi prasata, když po svých psech neuklízí.
K základnímu tématu - boty si samozřejmě zouvá, pokud se zrovna zouvat mají.
Tak kluk se zouvá automaticky. Ale pokud jdeme cíleně do dětského koutku, tak s sebou bereme bačkory. Protože kluk pak stejně neustále lítá i ke mně ke stolu a behat po studené špinavé podlaze není úplně OK.
@JayLee No a byla si v Barborce?? Když jsem tam byla naposled, tak jsem se docela divila, děti tam sice chodí v ponožkách, ale hračky jsou pěkně špinavý a nějaký rozbitý, malá se mi tam málem udusila na kolečku od auta..
Bezbot je prostě lepší a ze všech center nejčistější..můj názor ![]()
@JayLee píše:
taky jsem to kdysi davno resivavala jako ty ale když jsem videla, ze jsem snad jedina, kdo to dodrzuje, tak jsem se i ja na to vyprdla a moji prckove je nesundavaji a uprimne je mi to fukpokud me na to neupozorni vylozene obsluha, tak to neresim když je tam vic deti co ma boty asi tak
pokud jsem tam první, tak samozrejme si je sundáme deti to taky delaj automaticky resp ta velka malej ma 9 mesicu
To je jak s psima hovinkama - neuklizim je po nasem psovi ( malej 5 kg pes) protože kdyz jsem se snažila, tak to kolem me snad nikdo nedelal a před barakem se pes vytento zejmena ty vetsi plemena a panicek sel dal takze ani ja je neuklizim po nasem a je me to fuktudíž koutky beru stejne jako sbirani extrementu po svým psovi a vůbec nijak me to nečílí
Takže když si soused nebude čistit zuby, ty si je taky nebudeš čistit? To hádám dáva smysl.