Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kofolová píše:
@Angua taky nejsem protivná když říkám ať si je vyzují
Neslyšela jsem tě, tak nemůžu posoudit
Ale věřím, že třeba i ne a lidem z principu vadí, že je někdo „umravňuje“. Já většinou nejdu do přímé konfrontace, protože mám pocit, že tohle lidi stejně akorát tak vytočí, ale spíš dětem hlasitě hlásím, že „podívej, tady píšou, že si máte sundat botičky, tak pojď, vyzujeme“ často následuje nějaké „a puoč?“, tak můžu přihodit něco o tom, aby tam bylo čisto atd. - kdo si nevšiml nebo si nebyl jistý, chytne se a dítě zuje, kdo to udělal úmyslně, stejně by dítě nezul ani po mé přímé intervenci - tak proč s ním ztrácet dech ![]()
No a když se nad tím zouváním zamyslíme tak zjistíme že to je totální kravina. Protože dítě zujeme, ale my jako matky sedíme u stolečků v botách, chodíme atd. a dítě se těžko obuje když nám něco potřebuje, takže lítá v ponožkách z koberečku k nám. A na čem se více drží špína, na ponožkách nebo hladkých botách?
Když tak nad tím přemýšlím, není to zouvání nařízené hlavně z důvodu bezpečnosti
?
Jinak, já děti vyzouvala vždycky a bylo mi úplně jedno, jestli ostatní maminky zouvají nebo ne. Na špinavé ruce jsem měla vždycky ubrousky, oblečení se vypralo. Ale pravdou je, že absolutně nechápu, proč je pro některé lidi problém ty boty sundat (případně to ho*no po psovi uklidit) ![]()
Chodim asi na jina mista, protoze jsem jeste nezazila, ze by nejake dite litalo v koutku v botickach nebo ze by se tam za nim prosla i matka.
A po psovi vykaly sbirame ![]()
@JayLee kdyz to kazdy bude brat jako ty tak pak bude bordel vsude
Pracuji v obchodním centru. V části s restauracemi je uprostřed sezení dětský koutek s kobercem, kde se děti také musí zouvat. Maminka plácla doprostřed koberce cca 6-měsíční dítě, které lezlo a ona za ním vesele v botech a ještě i tam pro jistotu najela s kočárem (byl podzim)…
@Kaculatko píše:
Chodim asi na jina mista, protoze jsem jeste nezazila, ze by nejake dite litalo v koutku v botickach nebo ze by se tam za nim prosla i matka.
A po psovi vykaly sbirame
tak já se v botech za klukem asi 2× prošla… a to když někde začal urputně brečet. Tak jsem na nějaké zouvání ani nepomyslela a běžela zjistit, co se děje.
@Angua píše:
Neslyšela jsem tě, tak nemůžu posouditAle věřím, že třeba i ne a lidem z principu vadí, že je někdo „umravňuje“. Já většinou nejdu do přímé konfrontace, protože mám pocit, že tohle lidi stejně akorát tak vytočí, ale spíš dětem hlasitě hlásím, že „podívej, tady píšou, že si máte sundat botičky, tak pojď, vyzujeme“ často následuje nějaké „a puoč?“, tak můžu přihodit něco o tom, aby tam bylo čisto atd. - kdo si nevšiml nebo si nebyl jistý, chytne se a dítě zuje, kdo to udělal úmyslně, stejně by dítě nezul ani po mé přímé intervenci - tak proč s ním ztrácet dech
Nerekla bych umravňuje, ale spíš asiněkteří lidi potřebujou vychovat. Pokud to udělali umyslně jsou to prostě blbci a pokud si nevšimli tak se nenaštvou ne? ![]()
@maminka159 píše:
V dětské herně jsme byli jednou, myslím, že se zouvalo, ale i kdyby ne, tak je to úplně jedno, všechno bylo tak neskutečně špinavé! Taky jsme si přinesli príma bacil. To už jsou lepší venkovní hřiště a když leje, no tak jsme doma, no… Hele, zouvat by měli, ale máš pocit, že by to pomohlo? Ta špína by se leckde dala škrábat
Mám na to stejný názor, do te špíny dceru nedám ani náhodou. Jestli se někdo zouva nebo ne je myslím jedno.
@lucenka píše:
tak já se v botech za klukem asi 2× prošla… a to když někde začal urputně brečet. Tak jsem na nějaké zouvání ani nepomyslela a běžela zjistit, co se děje.
kdyz vim, ze jdeme nekam do koutku, tak si beru „lehce zouvatelny“ boty i pro sebe
ale jako v pripade, ktery uvadis snad ani neni nikdo, kdo by to nepochopil a v ten moment resil boty ![]()
@annaei píše:
@SlépkaD v zahranici se nezouva ani ve skolach a doma
Ale tady jsme v Česku a ctíme určitá pravidla (aspoň většina)
@Kaculatko píše:
kdyz vim, ze jdeme nekam do koutku, tak si beru „lehce zouvatelny“ boty i pro sebeale jako v pripade, ktery uvadis snad ani neni nikdo, kdo by to nepochopil a v ten moment resil boty
Bohužel většina případů co vídám já je: Jů ukaž mi co jsi to namaloval, já se jdu podívat