Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ulevilo se ti? Nemyslím odpoledne, ale teď. Protože jinak nevím, co by ti tahle diskuze měla přinést. Podle mě je blbost násilím skoro dvě hodiny uspávat dítě, ale ty musíš vědět.
@hanka.br. Ano asi máš pravdu, možná jsem si potřebovala ulevit. Nemůžu na to přestat myslet.
@Anonymní píše:
@hanka.br. Ano asi máš pravdu, možná jsem si potřebovala ulevit. Nemůžu na to přestat myslet.
No jo. Stane se. Buď si jistá, že holčička trvalé následky mít nebude a ty jsi třeba o něco chytřejší.
Prostě jí dej do postele a odejdi, choď za ní po chvilkách a utěš když pláče a zase odejdi. Já nepochopím jak někdo neustále uspává děti
kdybych se synem byla v posteli (což jsem do asi 6.měsíců dělala) tak by taky nespal a vyváděl hovadiny. A když už tak bych mu šupla na zadek, tři malinké facky, konečky prstů si myslím k ničemu nejsou a večer ti to řekla, neb si to pamatuje. Určitě z toho trauma mít nebude a určitě nejsi špatná, každému ty nervy občas přetečou. Nauč jí spát samotnou a budeš mít klid ![]()
Já ti rozumím, jak Tě to teď bolí. Stalo se to, už to nevrátíš. Víš, že už to neuděláš a to je důležité. I když nejsem pro bití dětí, tak příště raději po zadečku… když už teda.
Podívej, jeden zkrat se prostě stal a teď bude důležité, abys dávala dcerce najevo lásku a abyste byli doma v pohodě, prostě obnovit důvěru, která byla asi trochu otřesená. Půjde to, neboj se, hlavně se ovládej.
Bude to dobré. Netrap se.
Jinak - nevyhovovalo by jí spát jindy? Moje dcera když takhle vyváděla, byla už fakt přetažená, tak začala chodit spát v 11 třeba místo v půl 1 a to usla hned.
Příspěvek upraven 26.08.14 v 22:34
Ježíš v klidu, netyras ji, neubližujes ji… Proste ti ujely nervy… To se stane každy z nas…mam par kamarádek, ktere na ditko nikdy ani hlásek nezvysily, nikdy pres rucku neplacly…ty maj pane spratecky:-)
Nejsi špatná máma, pokud se jedna jen o tuto jedinou situaci:-) neboj.
Kliiiid… dle tveho popisu se vlastne nic nestalo
a neboj, zadne nasledky, ani dusevni, si princezna neponese ![]()
Kazdymu obcas ujedou nervy a mala opravdu zlobila… chapu, ze je ti ted mizerne, ale az bude starsi, asi se nejakymu tomu placnuti po zadecku taky nevyhnete
a v puberte mozna dojde i na klasickyho facana… ![]()
Tak už víš že uspávat dítě které evidentně není ospalé je nesmysl.. uspávat fackami - byť konečky prstů je nesmysl… to sama víš..čili je otázka jak naplánuješ věci dál, aby se tento nesmysl už nezopakoval… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Nejprve prosím o zachování anonymity, jelikož se za svůj čin velice stydím. No a teď k tomu jak se to stalo. Dnes po obědě jsem jako každý den uspávala malou 18 měsíců (sama prostě neusne…) No a ona dělala v postýlce opravdu kraviny. Skákala, dělala kotrmelce, volala na našeho psa… Prostě vše jen ne spát. Několikrát jsem jí položila, přikryla a řekla jsem „hají!“ Vždycky to vydržela jen chvilku a zase hop a hop a hopyOdpoledne prostě usnout musí, alespoň na půl hodinky, jinak je pak nesnesitelně protivná. No po hodině a třičtvrtě tohoto dohadování my už ujely nervy a dala jsem jí tři maličké facky přes tvář a u toho jsem na ní křičela, že už musí spáááát
Ty facky byly jen konečky prstů, byly opravdu maličké. Samozřejmě, že to nečekala, jelikož jsem jí dosud ještě neuhodila a začala hystericky ječet, nechtěla ani dudlík nic. Ječela asi minutu pak se uklidnila, vysmrkala a usnula. Celý den pak byla v pohodě, smála se lítala… Ale teď večer když jsem jí ukládala do postýlky otočila se na mě a říká: „Mami?“ A já na to: „Ano?“ a ona: „Baci?“ (baci baci říká, když se někde praští…) Je mi ze mě špatně. Ani nevím co chci slyšet, nebo neslyšet. Jen jsem to musela někomu říct. Přítelovi to říct nechci, asi by nepochopil, že mi ujely nervy… Strašně se za to stydím, maličké je mi líto a o sobě chci říct, že jsem prostě ubohá…
Stane se to občas každému. Je lepší vymyslet, jak uspávat jinak. Pro mě uspavaní našeho syna je nooční mura
@soney píše:
Kliiiid… dle tveho popisu se vlastne nic nestaloa neboj, zadne nasledky, ani dusevni, si princezna neponese
Kazdymu obcas ujedou nervy a mala opravdu zlobila… chapu, ze je ti ted mizerne, ale az bude starsi, asi se nejakymu tomu placnuti po zadecku taky nevyhnetea v puberte mozna dojde i na klasickyho facana…
nic se nestalo? ![]()
přece nejde o to jakou silou se uhodí ale že to bylo do tváře… zakladatelka se celkem oprávněně cítí špatně.. věřím že už si dá hodně pozor na své reakce, ale tvrdit že to nic nebylo..bylo..
Ahoj holky. Nejprve prosím o zachování anonymity, jelikož se za svůj čin velice stydím. No a teď k tomu jak se to stalo. Dnes po obědě jsem jako každý den uspávala malou 18 měsíců (sama prostě neusne…) No a ona dělala v postýlce opravdu kraviny. Skákala, dělala kotrmelce, volala na našeho psa… Prostě vše jen ne spát. Několikrát jsem jí položila, přikryla a řekla jsem „hají!“ Vždycky to vydržela jen chvilku a zase hop a hop a hopy
Odpoledne prostě usnout musí, alespoň na půl hodinky, jinak je pak nesnesitelně protivná. No po hodině a třičtvrtě tohoto dohadování my už ujely nervy a dala jsem jí tři maličké facky přes tvář a u toho jsem na ní křičela, že už musí spáááát
Ty facky byly jen konečky prstů, byly opravdu maličké. Samozřejmě, že to nečekala, jelikož jsem jí dosud ještě neuhodila a začala hystericky ječet, nechtěla ani dudlík nic. Ječela asi minutu pak se uklidnila, vysmrkala a usnula. Celý den pak byla v pohodě, smála se lítala… Ale teď večer když jsem jí ukládala do postýlky otočila se na mě a říká: „Mami?“ A já na to: „Ano?“ a ona: „Baci?“ (baci baci říká, když se někde praští…) Je mi ze mě špatně. Ani nevím co chci slyšet, nebo neslyšet. Jen jsem to musela někomu říct. Přítelovi to říct nechci, asi by nepochopil, že mi ujely nervy… Strašně se za to stydím, maličké je mi líto a o sobě chci říct, že jsem prostě ubohá…