Praštila jsem svoje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6726
26.8.14 22:39

:hug: :hug: ty nervy prostě někdy ujedou :nevim: uhodila jsem jednou a dodnes vidím ten dceřin pohled… :oops: a vím, že i kdybych si měla ruku urazit, tak na malou už nesáhnu. nikdy. Víš, co mi pomáhá, když mi ujíždí nervy?..mluvit s ní na rovinu.. řeknu: dneska je maminka fakt moc unavená a nemá tolik trpělivosti jako jindy…promin, že jsem tolik křičela… ona tomu možná nerozumí (má18měs), ale mně se uleví… a taky se mi uleví, když se svěřím manželovi :srdce:..jsou situace, kdy mi ta ruka fakt už už letí (jsou to prostě „zajeté koleje“), tak vždycky řeknu něco v tom smyslu, že má malá štastí, že jsme se rozhodli tělesné tresty nepoužívat :cert: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PID
726
26.8.14 22:42

Zakladatelko, nejsem za fyzicke tresty, ale chapu Te. Ujely Ti proste nervy. Vis, kolikrat mne svrbela ruka, kdyz maly taky vyvadel, at uz v postylce nebo jinde? Mnohokrat. Neovladla jsem se akorat jednou, kdyz prastil dvermi miminko, ktere se tam prave plazilo.
Taky me to moc mrzelo a pocit selhani citim dodnes. :( Bohuzel to nevratime, muzeme akorat pracovat na tom, aby se to uz nikdy neopakovalo.
Na druhou stranu jsme jako deti ve skole od jedne ucitelky dostavali pravidelne a nijak nas to nepoznamenalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
26.8.14 22:42

@jdukolem dle meho nazoru rada prehanis… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
26.8.14 22:43

Myslím, že uspávat odpoledne dítě dvě hodiny je fakt o nervy…takže prvně bych se zamyslela na tímhle. Jinak to že jsi ji uhodila, to se hold stalo, ale jako tragedii bych to neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
26.8.14 22:45

Přesně tak, už se stalo. Já dám dceru do postýlky (odpol i večer) a odcházím. Ona si tam taky klidně hoďku povídá, skáče, ale když to nevidím, tak mi to nevadí. Kdybych tam byla s ní, tak mě stačí 5min a mám nervy v háji :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
26.8.14 22:45

Moc nechápu, co řešíš, když se nic nestalo :think: Spíš bych řešila to, že skoro 2 hodiny uspáváš 1,5 staré dítě. Já od narození prostě položím a odcházím. Uspávací mámy na sebe pak do budoucna pletou právě takovýhle bič :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
26.8.14 22:46

@soney souhlas, prehanka…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
26.8.14 22:47
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Nejprve prosím o zachování anonymity, jelikož se za svůj čin velice stydím. No a teď k tomu jak se to stalo. Dnes po obědě jsem jako každý den uspávala malou 18 měsíců (sama prostě neusne…) No a ona dělala v postýlce opravdu kraviny. Skákala, dělala kotrmelce, volala na našeho psa… Prostě vše jen ne spát. Několikrát jsem jí položila, přikryla a řekla jsem „hají!“ Vždycky to vydržela jen chvilku a zase hop a hop a hopy :roll: Odpoledne prostě usnout musí, alespoň na půl hodinky, jinak je pak nesnesitelně protivná. No po hodině a třičtvrtě tohoto dohadování my už ujely nervy a dala jsem jí tři maličké facky přes tvář a u toho jsem na ní křičela, že už musí spáááát :( Ty facky byly jen konečky prstů, byly opravdu maličké. Samozřejmě, že to nečekala, jelikož jsem jí dosud ještě neuhodila a začala hystericky ječet, nechtěla ani dudlík nic. Ječela asi minutu pak se uklidnila, vysmrkala a usnula. Celý den pak byla v pohodě, smála se lítala… Ale teď večer když jsem jí ukládala do postýlky otočila se na mě a říká: „Mami?“ A já na to: „Ano?“ a ona: „Baci?“ (baci baci říká, když se někde praští…) Je mi ze mě špatně. Ani nevím co chci slyšet, nebo neslyšet. Jen jsem to musela někomu říct. Přítelovi to říct nechci, asi by nepochopil, že mi ujely nervy… Strašně se za to stydím, maličké je mi líto a o sobě chci říct, že jsem prostě ubohá… :,(

Je už docela velká, v kolik hodin jí dáváš spát? A proč jí uspáváš?? Když tak dlouho neusíná, tak vylezte z postele a dej jí spát třeba o hodinu nebo dvě déle. Chodí tak nějak pravidelně ve stejnou dobu? Syn 16 měsíců vstává kolem sedmé a v jedenáct musí do pelechu. spí cca hodinu (občas déle) a pak vydrží do večera do sedmi i když kolem půl šesté už je dost protivný :roll: Občas se stane, že taky nechce dopolko spát a to je pak parádní den :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.8.14 22:48
@soney píše:

a to v cem?
Predstav si sebe na chvilku, kdyz nemuzes usnout a potrebujes si treba popovidat, no a manzel/pritel na tebe zacne jecet a 3 ti vlepi. Pohoda-jazz, rozhodne kvuli tomu nezalozis diskuzi, ze ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.8.14 22:50
@soney píše:

dle mého názoru bagatelizuješ..a ted si s tím poraď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.14 22:52
@krtek7489 píše:
Moc nechápu, co řešíš, když se nic nestalo :think: Spíš bych řešila to, že skoro 2 hodiny uspáváš 1,5 staré dítě. Já od narození prostě položím a odcházím. Uspávací mámy na sebe pak do budoucna pletou právě takovýhle bič :nevim:
Řeším tady svůj pocit viny a taky to, že jsem dítě uhodila do tváře… Každopádně je jasné, že tato příhoda zapříčinila to, že jsem přehodnotila způsob uspávání své dcery a došlo mi dnes i to co píše @zolycka. To jest, že příště si raději tu ruku urazím, než abych ji uhodila.
Jinak všem moc díky za reakce. Trošku se mi ulevilo. Mám chuť jít teď za ní do pokojíčku, vytáhnout jí z postýlky a pořádně jí opusinkovat a umazlit :oops: ale myslím, že jí raději nechám spát :hug: díky holky!!!
  • Citovat
  • Upravit
Thesis
26.8.14 22:52
@jdukolem píše:
nic se nestalo? :think:
přece nejde o to jakou silou se uhodí ale že to bylo do tváře… zakladatelka se celkem oprávněně cítí špatně.. věřím že už si dá hodně pozor na své reakce, ale tvrdit že to nic nebylo..bylo..

Já s Tebou souhlasím… :nevim: Jako dávat facky dítěti, kvůli tomu že nechce spát, to normální není. Neřeknu vyjímečně jednu přes plínku - pokud je větší prohřešek.. Dítě mi taky třeba nechce odpoledne spát, má 16 měsíců. Tak ho dám do postýlky, hraje si, stoupá si. Nevšímám si ho. Někdy začne brečet, přijdu, pohladím, dám dudlíka (má ho jen na spaní) položím a odcházím. Když si dudlík 3 x zahodí, pak už tam nejdu a usíná bez něj. Většinou ale usne do půl hodinky a bez breku. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Thesis
26.8.14 22:53
@AniNevim píše:
a to v cem?
Predstav si sebe na chvilku, kdyz nemuzes usnout a potrebujes si treba popovidat, no a manzel/pritel na tebe zacne jecet a 3 ti vlepi. Pohoda-jazz, rozhodne kvuli tomu nezalozis diskuzi, ze ne?

Tak tak…

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
26.8.14 22:57

Dneska se to tu timhle hemzi. Do obliceje a pres hlavu je to potupne. Vis to sama. Pres pr.del to chapu, sama jsem nervak. Ja maly porad opakuju, ze i kdyz se zlobim, tak ji mam rada. A ver, ze za dalsi rok a pul uz te bude vytacet rafinovaneji a jeste ti to patricne okomentuje. Tak stalo se, uz se v tom nenoumej. A priste ji po pulhodine vyndej a zkus to později nebo ji pust pohadku a bez pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.8.14 22:57
@Anonymní píše: Řeším tady svůj pocit viny a taky to, že jsem dítě uhodila do tváře… Každopádně je jasné, že tato příhoda zapříčinila to, že jsem přehodnotila způsob uspávání své dcery a došlo mi dnes i to co píše @zolycka. To jest, že příště si raději tu ruku urazím, než abych ji uhodila.
Jinak všem moc díky za reakce. Trošku se mi ulevilo. Mám chuť jít teď za ní do pokojíčku, vytáhnout jí z postýlky a pořádně jí opusinkovat a umazlit :oops: ale myslím, že jí raději nechám spát :hug: díky holky!!!

víš důležitý je že víš že to není normální a že máš malou ráda.. to je poznat.. všechno ostatní se usadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí