Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Milé maminky, prosím vás o radu!Už asi 2měsíce se rozhoduji jaké koupím golfky své dcerce.Její 7měsíců, zatím jezdí ve sporťáku, ale už potřebuji golfky.Bydlíme v edruhém patře bez výtahu a potřebuju lehké a co se dobře nosí a skládají rychle.Tak jsem si vybrala Maclaren XT Tehcno a Bugaboo bee plus a teď od vás potřebuju poradit kterej je lepší. Strašně se mi líbí Bugaboo, ale jelikož bydlíme v centru bojím se toho že se sním nebude moc dobře jezdit jak má úzká kolečka(asi víte jak vypadají chodníky v centru,samá kostka a nerovnost). A u Maclarenu mi zase vadí, že není tolik stabilní a polohování zádíček se musí dělat obouma rukama a nemá spojenou rukojeť.Mám ještě pejska a opravdu potřebuju stabilní kočárek.Kéž by Bee plus mělo širší kolečka a nemusela bych tuto diskuzi zakládat oproti Bee má Maclaren kolečka super, oba tyto kočárky je mají co se týče výplně stejné.Vím, že jsem to napsala rozsáhlé, ale bee je opravdu drahé a kdybych ho kupovala tak si chci být opravdu jistá.Předem moc děkuji a kdo máte bee plus - ještě by mě zajímalo jestli byste si ho koupila znovu, kdyby vám dal někdo na vybranou?Děkuji maminky
Máte zkušenost s Macleren Techno XT?
Přidejte zkušenost s Macleren Techno XTJá tedy nevolila mezi Maclarenem a Bee, ale Maclarenem a Cybexem a nakonec vyhrál Maclaren. Má nepřekonatelnou boudičku, narozdíl od Cybexu je navíc ten díl, který ji prodlouží i odvětraný. Mám ho tedy teprve od víkendu (dny Marianne), ale zatím 100procentní spokojenost. Skládání zádíček člověk nedělá čtyřikrát denně a jde to docela zvdládnout. Člověk si na to zvykne. Když je tam dítě a zádíčka jsou zatížená, tak to jde samo. Skladné jsou úplně úžasně. Já naopak spojenou rukojeť nechtěla. Líbí se mi, že se na ty rohy dá snadno něco zavěsit (taška např.). Jednou rukou zvládnu uřídit letadlo, tak kočárek snad zvládnu taky ![]()
S Bee jak říkám, moc neporadím. Já mám superdrahý velký kočár a i Maclaren mi přišel dost drahý a to ho mám o 30 procent levnější z akce Marianne. Kdybych přišla s tím, že chci dát za golfky 15 tisíc, tak mě asi manžel vyhodí a já bych ho i pochopila
Ale je pravda, že nebydlím v nějakém velkém městě a golfky mám jen na cesty na pracovní schůzky do Prahy a ty bohužel nebudou až tak moc časté.
Co se týče ovládání - rozhodně Beečko! Dobré pro tvou malou holčičku bude prozatím otočit si ji směrem k sobě, poté můžete jezdit od sebe. Ani velké dítě v Plusku nevypadá „blbě“ a vejde se tam v pohodě i větší i s fusakem. Koleček se neboj, nejsou tvrdé, jsou gumové a tak si spolehlivě na kočičí hlavu najedou a nesekají se.
Maclareny ale neznám, takže nemohu soudit na kolik jsou praktické a jaké mají jiné vychytávky oproti Bee. Jela jsem s nima jen jednou, když jsem kamarádce hlídala holku a musela jsem je řídit oběma rukama. Telefonovat a jet bylo nemožný. ![]()
Ahoj mám oba a oba mají něco do sebe, ale pro tebe bych asi volila raději Macleren. Nevím kde bydlíš, ale centrum v Praze a hlavně to historické- Kampa, okolí hradu atd. se s Bee nedá projet a nebo dá a zničíš mu kolečka. Jinak je Bee+ super na ovládáni a i se tam malý dobře vyspí, ale fakt je tak do těch nákupních center a max. na trošku horší chodníky a víc bohužel nezvládne.
Maminky zatím děkuji za rady a doufám, že ještě další maminky mi poradí! ![]()
@balestra Maclaren techno XT jsou super golfky, prostorné, šíře sedu 40 cm, uvezou až 29 kilo, veliká zvětšovací střecha se slunečním kšiltem a od kolekce 2012 jsou polohovatelné jednou rukou, jdou do úplného lehu takže za mě určitě doporučuji(měla jsem je a mít dalšího prcka tak jdu do nich zas) ![]()
Taky mame maclaren a za mna som este lepsie golfky nezazila. Striska primova, vaha skvela, polohovani na jednicku…bugaboo teda skusenost nemam, dobry vyber.
Mame Maclarena a je super, pouzivam ho jako hlavni a ted uz i jediny kocar.
Striska jde skoro az k sedadlu, je hodne lehky, polohovatelny…sice designove je Bee hezci, ale vlastnostmi vitezi Maclaren ![]()
Milé maminky, tak jsem se ve svém rozhodování před dvěma lety rozhodla a koupila Bugaboo bee plus, doporučuji ho všem, jízdní vlastnosti jsou výborné, projela jsme úplně všechny druhy cest. Dcerka v něm začala jezdit od 7-měsíců a naprostá spokojenost, jak pro dcerku ale i pro mě. Takže maminky všem moc doporučuji. Jo a chci dodat teď jsem pořídila jako golfky Inglesina trip. Dcerce už jsou 2-roky a chtěla jsme něco jen na občasné ježdění a rozhodovala jsme se mezi Maclaren quest a Inglesinou a Maclaren mě zklamal pač v něm dcerka vypadala strašně přerostle a skoro se tam nevešla a to je dcerka drobek. Takže dál vám doporučuji Inglesina trip.
Všem krásné ježdění ![]()
Já jsem posadila dceru i do questu a vypadala v něm jako prcek, což je. Ale asi půjdu do maclarenu. Koukala jsem na ebay a tam jsou dost levné, až mě nahlodává i ten techno xlr.