Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chci se zeptat -
syn je kvetnovy, tzn. v zime bude kolem 2,5let a vice - ven chodime bezne s golfkama (Callisto), na stridacku jde, nebo se veze, podle toho, kde se zrovna vyskytujeme. Najezdi toho docela dost.
No a jak se ochlazuje, zacinam si klast otazku, jak bude zatepleny v zime na golfkach. S fusakem do Callista je konec, uz vloni mu byl na delku kratky, a nesel poradne pripoutat uz ani kolem pasu (original nemam, mela jsem Aesthetic 3v1).
Deku jsem nikdy neumela na kocar narovnat, to mi vsude leze a pada, neumim to pouzivat ![]()
Mam jeste schovany i sportak (X Lander), tam by se vesel Emitex treba bez spodniho dilu, ale nevim, aby na tom nevypadal uz krapet prerostle
(a blbe s tema couhajicima nohama
)
Jak to resite s vetsimi detmi, co se jeste vozi ?
Kombineza ?
Ono potom kdyz je minus 8 pres den, tak se clovek rad zahreje, ja sama jsem zimomriva, tak si neumim predstavit, ze si chudak jen tak sedne na studenej kocar ![]()
Také bude dceři v zimě 2,5..ale v duchu počítám s tím, že za A, bude sníh a kočár prostě neprojede ( jako každou zimu a když projede, bude to taková dřina, že to vzdám)
a za B, dítě navléknu tak, že nebude potřebovat přikrývky..
a za C, - procházky budou o bobování, čvachtání, koulování, klouzání - takže sedět se nebude..Holt budu muset nákupy dělat bez ní.
takže když to shrnu - v tomhle věku už si zabalené dítě nedovedu představit..spší to jistí ta kombinéza.
a co kdyby jen chodil? nevím,ale přijde mi už dost velký na to aby se vozil. Náš taky od dvou jen chodil a ani neznám nikoho,kdo ve 2,5letech dítě vozí ![]()
Já jsem viděla na MMB návod na tohle , to mi přišlo takové fajn - není to vyloženě fusak a nepadá to, jak deka.
Jinak osobně teda vůbec nepočítám, že bych s golfkama projela, kdyžtak jsem si říkala, že nějaká ta kombinéza + deka to jistí ![]()
Já tedy ještě vozím dost..Páč některé procházky jsou prostě zařizovací a nakupovací a až posléze nechávám vyběhat..
Někdy maminky žijí v takovém prostředí, že je třeba nejdříve někam dojet, aby se tam dalo si hrát..
Já kolikrát vidím v kočáru i tříletáky, páč je vidět, že maminka někam pospíchala a malej by jí zdržoval..
Já v zimě tedy s kočárem moc nepočítám, v našem městě nejsou příliš udržované chodníky, takže bohužel.
Náš se taky rád vozí v golfkách,v únoru mu budou 3.Minulý rok se mi fusak do kočáru nevlezl,tak byla deka,navlíkla jsem ho pořádně,ale jezdili jsme jenom když nebyl sníh,protože tady se to naprosto neudržuje.
Letos uvidíme,na nákupy kočárem nepojedem,bude ťapat.
Já akorát přemýšlím,jestli mu pořídit kombinézu
jsme bez plen,ale zatím čůrat venku nechce a v zimě pochybuju že ho bude chtít vystrčit.
No…do zimi a sněhu ještě čas–teda doufám
třeba se rozchodí víc a do kočárku nebude chtít
My už jsme teda nevozící,ale jestli máš sporták,proč ne,když budeš potřebovat prostě jet…
S golfkama se nadřeš jako kůň…
A pokud golfky,tak bych dala kombinézu,deku pod prcka a pak ho nějak zabalila.....
Diky za nazory, no Callisto jsou takovy golfo-sportaky (jednoducha kolecka), vloni jsem s nima obcas jela, se sportakem jsem ale projela vsechno, to zas ne ze ne
jezdila jsem denne a za kazdyho snehu a pocasi.
Pokud se mi nebude chtit jenom za barak na hriste nebo pres park na kopec s bobama, ale treba do mesta, nebo do obch.centra, nebo pojedu za nasima, tak teda jedine s kocarem, ja na tom nevidim nic divnyho.
Anguo to vypada dobre, ale nevim, zas je asi zbytecny jeste investovat … asi to jisti ta kombineza+deka, mozna koupim nakou levnou a prostrihnu diry, aby aspon nesjizdela ![]()
já mám doma takovou deku, z KIKU (za 200,.) je tam díra na hlavu a ruce, celé je to propínací. Mají to v růžové a modré a je to docela fajn, hlavně se z toho prcek nevyvlíkne ![]()
bohužel nemám foto, ale je to něco jako silnější pytel na spaní ![]()
Já dostala od kamarádky deku, kterou si předělala jakoby na fusak (zahákla se za opěrátko a vzadu se přivázala ke golfkám). Zrovna včera jsem ji posílala jedné paní, co si ji u mě koupila na MMB.
Já počítám, že bude nějaký sníh
takže asi budem vytahovat sáně a bude sedět v něm, takže jakoby v kočárku…
To asi budu mít kombinézu a zabalím ho do velké deky, pod zadek a něho, aby se obmotala..
Anonymní píše:
a co kdyby jen chodil? nevím,ale přijde mi už dost velký na to aby se vozil. Náš taky od dvou jen chodil a ani neznám nikoho,kdo ve 2,5letech dítě vozí
Tak to asi neznáš nikoho, kdo to má do města nebo k doktorce 2,5 km bez možnosti využít MHD a bydlí na kopci ![]()
Nakukovatelko - tak možná jenom nějakou deku, do každého rohu našít pásek se suchým zipem, aby to šlo chytit ke kočáru a nepadací deka je hotová ![]()
Angua píše:Tak to asi neznáš nikoho, kdo to má do města nebo k doktorce 2,5 km bez možnosti využít MHD a bydlí na kopci
Naprosto přesně - obchod, pošta, Dr., lékárna - všechno 2km daleko a zpátky do kopce. MHD není. takže dvouleťačka se veze automaticky, tenhle týden se vezl i čtyřleťák - je nemocný, tak se mi fakt nechtělo se s ním dohadovat a násilím ho hnát do kopce.
ZAteplení v zimě budu řešit asi kombinézou, uvažuju o ušití nějakého „krytu“ ze softshellu - aby to vydrželo i lehčí přeháňku.
Anonymní píše:
a co kdyby jen chodil? nevím,ale přijde mi už dost velký na to aby se vozil. Náš taky od dvou jen chodil a ani neznám nikoho,kdo ve 2,5letech dítě vozí
Naše malá měla v srpnu 2 roky a v zimě ji budu taky vozit. Všude to máme daleko ke škole pro kluka do lékárny, do obchodu atd. Není na tom nic špatného. Ten kdo to má všude kousek tak to ujde každý dítě. A ty sáně a boby no nevím, u nás jsou chodníky zametené, tak tam se sáňkama nic moc. Moc jsem neporadila
![]()
Jo a jinak jsem kombinezu nedávala ještě žádnou zimu. Vždy bundu a oteplovačky do pasu ( prostě teplé kalhoty šustákové)..Mě ty kombinézy navozují pocit zařezávajícíse do zadku..