Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
projížděla jsem staré diskuse, abych nezaložila duplikát, ale nenašla jsem na stejný typ golfek žádnou, tak zakládám nové téma.
Máte někdo tyhle golfky? Dlouho jsem vybírala, pak jsem se zamilovala do těchto.
strašně fajn se mi s nima jezdí, manželovi a tchyni, kteří jsou vysocí, ještě líp. Ale mám docela problém se sedákem - přijde mi, že tam _Kuba tak divně sedí,
jak to nemá klasické polohování pro nožky, tak je tam takový já nevím no zhroucený. I když má povytažené ty pacičky na maximum, tak je tam na konci jen takový pruh.
Mám z toho divný pocit, kdo vlastníte tyhle golfky, prosím pochlubte se, jak to máte
![]()
![]()
dokupovaly jste madlo, nebo nějaké doplňky - comfort pack atd? já je mám včetně nánožníku, ten je super…a řeším, jestli mám koupit madlo, nebo ne. Zatím tam cvakám hračku ELC buggy, s volantem a Kubovi se to moc líbí, ale do budoucna bych chtěla asi raději to madlo, ať se mu tam líp sedí
Příspěvek upraven 14.09.10 v 12:45
nenajde se tu žádná maminka, která by měla tenhle kočárek? myslím i Techno xt je hodně podobný…
![]()
Ahoj,
tak já mám Maclaren Quest, ale to je podobné, jenom není tolik do lehu a má jinou stříšku, menší kolečka. Polohování je stejné, taky se vytahují takové pacičky a moje 14M dcera v nich sedí krásně - rovně. Madlo nemám, ale stále o něm uvažuji. Jde koupit originální. Z doplňků mám organizér(kapsář na rukojeť)a teď jsem si kupovala oboustrannou podložku - oboje mohu doporučit. Jenom tedy golfky poněkud prodraží
. Jezdí se s nimi krásně.
Ahojky,
ja si planuji poridit take na ebay maclaren xlr, bydlim v US ta mam postovne zdarma ![]()
Ja uz mam 25 mesicniho kluka, ma 16kg a nemuzu najit golfky s lepsi nosnosti nez tyhle.
Chtela bych se zeptat, jak se ti s nim jezdi a jak velky je tvuj chlapecek. Jde mi o to, aby byl kocarek dobre ovladatelny a aby bylo dost misto v sedatku- pokud bys mi pomerila delku a sirku, byla bych moc vdecna!!
Jinak jak jsi psala, ze maly je v nich nejak propadly, tak tedy musim rict, ze muj chlapecek sedi propadle ve vsech kocarcich, je takovy podsednuty, ale mysli, ze to je jen jeho styl sezeni- bylo to stejny v maclaren questu i silver cross dazzlu. jinak quest uz je pro nas moc uzky.
Dekuji za radu, preji hezky den, Petra ![]()
ahoj Peťo,
tak já ti můžu maclareny maximálně doporučit… jsou lehké, dobře ovladatelné, jezdí super. Každé jiné golfky by ten nápor nezvládly.
Unesou i velkou váhu - několikrát jsem v nich vezla obě děti - starší dcera 15kg a 107cm, Kuba má aktuálně kolem 11kg a 85cm. Z toho plyne, že je prostorný opravdu hodně. Jediné co mě trápí je, že jsou zarezlá kolečka, a že jsou hned ojeté
ale tento typ koleček to prostě dělá…
Na šířku má sedák 35cm, déílka pouze zádové opěrky je 43cm a spodní části sedák s maximálním vytežením těch paciček je taky 35cm.
Kuba je na svůj věk veliký, nejdřív jsem si myslela, že až vyroste, tak nebude mít dost místa vleže na hlavičku při spaní, ale spala v něm i Terka a zdála se vyspaná pohodlně.
Nakonec jezdíme bez madla, místo toho občays používáme ELC buggy driver, je to super hračka a Kuba ji miluje… Máme tu vložku z broušené kůže. Tak snad jsem pomohla, kdyžtak se ptej. Z
Příspěvek upraven 14.09.10 v 12:46
Ahojky,
moooc dekuji za odpoved, pomereni kocarku a rady. Zitra konci na ebay 2008 maclaren xlr v cokoladovo hnede barve, moc se mi libi, ale zacala jsem se ted rozmyslet i mezi kocarky od cybex. Podarilo se mi najit butyk kde meli onyx a byla jsem prekvapena, jak se s nim dobre jezdilo, ale neni kde vyzkouset topaz nebo onyx. Mam 25 mesicniho kluka, vazi 16kg ja momentalne pouzivam kocarek jen kdyz usne, takze potrbuji polohovaci a bytelny. Proste nevim, vzhledove se mi vice libi ty cybex, maclaren je zase kvalitni a neztraci hodnotu- je tu o ne velky zajem. Jinak musim rict, jak jsi psala o tom tvem co dorazil spinavy, tak americani jsou hrozny prasata. Ja osobne bych na ebay pouzity kocarek nekoupila, nebot to znam. Byla jsem se divat na inzeraty na hodne kocarku, o kterych majitelky psaly ze jsou v bezvadnem stavu a byly pritom spinave, oni se proste nestydi. Ale na druhou stranu tu koupis i kocarky za super cenu v jak novem stavu, nebot se tu pouzivaji jen do obchodu- ale to musis koupit treba tady z Atlanty, na severu Statu nebo v Californii je jiny zivotni styl.
Jeste jednou dekuji za rady, chtela jsem poprosit, pokud jsi videla v obchody treba to callisto nebo topaz, mohla bys napsat, jestli jsou vetsi, mensi nebo stejne velke jak ten maclaren xlr?
Ted me i napadlo, mela jsi stesti, ze ti odeslali kocarek do CR, ja jsem se loni pokousela poslat taky xlr, ale nevzali mi to, ze krabice presahuje povolene miry.
Preji hezky den,
Petra
jen jsem se spletla, chtela jsem napsat, ze neni kde vyzkouset topaz nebo callisto.
paaaa
no já měla taky vyhlídnuté nejdřív Cybex a pak Callisto, ale u Cybexu mě odradila přímo prodavačka v jedné prodejně a objednala by ho s tím, že bych ho musela vzít, to na blind jsem nechtěla… Callisto vypadá moc pěkně, ale já jsem chtěla přední kolečka zdvojená. Před tím jsem měla na starší dceru golfky s kolečky jako Calisto a nebyla jsem spokojená. Cenově to je ale nebe a duddy, takže to asi nemůžu srovnávat. Každopádně neprohloupíš ani s jedním, vybírala bych podle toho, co se ti líbí, na ovládání jsou super všechny. Akorát - mě hrozně moc oslovila ta rozzipsovací boudička u xlr, svítí sluníčko, rozepneš zip a stříška se ti prodlouží…paráda - žádné jiné clony nepotřebuješ…
tak šťastnou ruku
Příspěvek upraven 14.09.10 v 12:47
Mala som Maclaren XLR hnedá s tou zlatou, bez madla, mala som v ňom tú koženú vložku a nánožník, tiež mám veľkého chlapa, mám 22 mesiacov, 17 kg a 94 cm, ale po dvoch prechádzkach som ho dala na predaj. Kúpili sme ho asi vo februáry (únor), vtedy malý ešte zimný overal, pásy som mu zapnúť nevedela, madlo mi na ňom veľmi chýbalo, malý v ňom sedieť nechcel hoci s inými kočíkmi problémy nemá. Tiež sa mi na ňom strašne páčil dizajn a nosnosť 25 kg. Zväčšovanie sedacej časti tými vysúvacími paličkami sa mi nepáčilo vôbec a pripadalo mi nepraktické. super bola strieška a nánožník, kočík bol strašne veľký, do fábie sa zmestil iba na zadné sedadlo, som dosť nízka takže ani ovládanie mi nevyhovovalo. Za tie peniaze čo som za kočík dala a na to že je to renomovaná značka by som ten kočík nechcela ani za polovičnú sumu a momentálne máme našu klasiku Jané Slalom a golfáč TKF Buggster a malý aj ja sme maximálne spokojní.
Zuzul to jsi mě moc nepotěšila, Kuba se teď vytáhnul dost do délky a trochu i do šířky a bohužel začínám mít pocit, že ty pásy nám budou za chvilku krátké.
Byli jsme na chatě a jak bylo chladno a pršelo, tak jsem mu tam dávala na ven na spaní fusak a byl tam teda trošku ťip ťop…
souhlasím s tebou, že nechápu, proč je prodejní cena nových kočárků tak vysoká…
madlo mi tam taky chybí, ale ne zas tak moc, abych vyplázla 500 nebo kolik korun za nové.
Slaloma taky máme, ten mi vyhovuje maximálně, ale občas potřebuju nějaký „utíkáček“ do mhd… tam mi rozměry na výšku nevadí, ale je dobře, žes to uvedla, do krátkých kufrů se nevejde - my máme kombi, takže to neřeším. Stříška je vychytaná a to se mi líbí strašně moc..škoda že to jiné golfky co by se mi líbily nemají…
Byla jsem rozhodnutá, že po zimě Slaloma prodám a nechám si jen golfky…ale s takovou to vidím na situaci, kdy prodám po zimě oba a koupím golfky… akorát už teda nevím jaké…
tobě se Zuzi malý do TFK vejde? Já jsem zkoušela Jakuba napasovat v obchodě - bylo to dost narychlo, ale přišlo mi, že je snad ještě menší ![]()
Na zimu budu jezdit se Slalomem, s golfkama se mi ve sněhu blbě jezdí, tak to je jedno, ale už fakt nevím, jaký golfky vybrat.
Uvažovala jsem o Zappíkovi Xtra, který bude polohovací a s otočnou sedačkou, ale ještě na něj nejsou reference a pak si myslím, že bych si stejně moc nepomohla…
s XLR se mi jezdí velmi dobře…
Příspěvek upraven 14.09.10 v 12:49
Zuzi, ak ti XLR vyhovuje tak ho nepredávaj, väčšie dieťa už v kočíku pripútané nemusí byť takže ak sú vám zatiaľ dobré pásy tak si ho nechaj a uvidíš či z neho vyrastiete, alebo vám vydrží. V každom prípade na tom za tú cenu nemuseli šetriť a mohli tie pásy dať dlhšie, pretože 25kg dieťa s tými pásmi nepripútaš. Golfky riešim tiež, priestorovo mi Buggster vyhovuje maximálne a aj Dankovi, ale viac krát som čítala diskusie a komentáre mamičiek že sa na buggse kazí mechanizmus čo drží kočík rozložený a aj mne to na mojoom buggsovi viac krát povolilo, má na to žiaľ vplyv zaťaženie kočíka a váha môjho drobca, preto buggs predávam ďalej a tiež som uvažovala nad golfáčom ale nič rozumné ma nenapadá, veľkosťou sedacej časti sa mi páči Casualplay Downtown, až na tú cenu je to super kočík a X-lander X go ale tá verzia ktorá bola kópiou downtownu, ale aj táto 2010 nevyzerá zle a sedacia časť je 32 cm na šírku, čo je skoro ako slalom, ten má myslím 35.
Ahojky Zuzko,
omlouvam se, ze odepisuji az tak pozde. Mooc dekuji za vsechny rady.
Maclaren jsem nakonec nekoupila, zato jsem si moc nepomohla, nebot jsem prvni koupila cybex ruby- v tom mi maly bohuzel nemuze spat a pak jsem po tydnu objednala cybex onyx a v tom mi taky nechce byt. Nejhorsi je, ze tady v USA cybexy nikdo nezna a nejde je prodat, uz jsem je slevnila skoro o polovinu a to je ruby noy a onyx jednou jety a zadny zajemce. Kdybych koupila maclaren, tak ho za stejnou cenu prodam, ty jsou opravdu oblibene.
Proste jsem nad tim tak moc premyslela, az jsem na to doplatila, jak se rika, kdo moc vybira, prebere.
Kdyz se ted na to divam, tak golfove kocarky jsou stejne na houby, pokud ma clovek misto v aute, at radsi pouziva porad ty sportovni kocarky. Ja mam od TFK kocarek RAD, neprodava se v CR, ale je to styl quinny buzze a sedacka je krasne prostorna, super jezdi, to ja jen chtela zmenu a vymyslela si golfky. Pokud se mi podari ty cybexy prodat, uz zadne golfky nekupuji! Jeste me mrzi, v kvetnu jsem prodala silver cross dazzle, to byl take paradni kocarek a mel prostornou sedacku- sirka 35cm a operka zad 50cm. No parada, manzel mi to dodnes vycita, ja se totiz tenkrat zhledla v zappu a stejne i ten jsem za chvilku prodala, kvuli tomu polohovani. Uz ty kocarky prestavam resit a setrim na neco jineho.
Predevcirem jsem i nahodou v obchode narazila na icoo pluto, taky super prostorne golfky, malej v nich sedel jak v kresle, ale vubec s nim nejely. A na to, ze ma 40cm sirokou sedacku, tak ty rukojete tak moc vytocily k sobe, ze mas ruce fakt moc u sebe, no divny. Proste pro vetsi a tezsi deti nejsou idealni golfky.
Paaaa, mej se moc hezky, Peta ![]()
Zuzul,
chtela jsem se zeptat na toho tfk buggstra, jak jezdi uz s vetsim chlapeckem, ten muj ma 26 mesicu, 16kg a 90cm. Je taky pod striskou dost mista na hlavicku? Pokud muzes porovnat s quinny zappem je ta sedacka stejna? Take se mi moc libi, jen tady nejde sehnat. Divala jsem se na rychlovku a nasla jeden na bazaru za $50, ale az nekde v Bostnu a to mi asi nikdo neposle, pockaji, az to koupi nekdo mistni a za ty penize to nebude dlouho trvat, tak smula. A jeste bych poprosila, mohla bys mi sedacku pomerit, jak jse siroka a dlouha?
Moc predem dekuji,
mej se hezky, petra
Peti to je teda blbý, že se tam ty Cybexy moc neprodávají… ![]()
já jsem taky vybírala asi, až jem přebrala… člověk toho chce moc a pak už neví, co vlastně chce že…
já už ty golfky řešit nebudu, ono se to nějak vyřeší samo, pokud mě to bude moc štvát, všechno prodám a bude se chodit pěšky ![]()
holky mám pocit že jste obě měly Zappky - proč jste nebyly spokojené - kvůli tomu nepolohování? já jsem právě uvažovala, že bych je koupila, teď mají být ty nové, Xtra - polohovací… fakt prostě na léto, až bude Kubi mít 2roky… Terka už mi v kočárku tak velká nespala… tak bych skousla menší komplikace, na zimu 2011 snad už budeme bez kočárku… tak co myslíte? dalo by se?
ten silvercross vypadá taky fajn… Peti a co to Callisto? nesedlo by vám? ale to by se vám asi pak blbě prodávalo co… ![]()
Ahoj Zuzi,
beru to ted tak nejak stejne, uz ty kocarky nechci resit, co ja se kvuli tomu nenaspala noci, porad premyslet ktery koupit, no des. I manzelovi uz s tim lezu na nervy ![]()
Ja puvodne chtela to callisto, pak jsem ho nejak videla na fotkach od jinych maminek a uz se mi tak moc nelibil, byl u nas na ebay za $150, coz byla super cena, ale nez jsem se rozmyslela byl pryc. A taky mi v tu dobu prestalo dite spavat pres den, tak jsem si rikala, ze poridim neco lehkeho, tak jsem sla do toho rubyho a pri prvnim nakupu mi zase usnul v aute a pak moc brecel, nebot neni polohovaci, no tragedie. Tak mam ted onyx a stejne jsem ho jeste nevytahla, nebot tu uz od zacatku kvetna mame kazdy den 35 stupnu a nikam nejde jit. Jezdime jen autem a v obchodu mam maleho ve voziku, nakup by se mi do onyxu nevesel- vzdyt jen mleko tu kupuji galonove, to jsou necele 4 litry. Po pravde receno, tu ani kocarek nepotrebuji, jak vam zavidim to jezdeni u vas. Tady pesky nikam nedojdes ![]()
Zappa jsme mela chvilku, nejak mi neprirostl k srdci, moc se mi libil designem a i maly si do nej sam sedal, ale chybelo to polohovani. Nevim, jak jezdi ty vase, ja mela americkou 4 koleckovou verzi a jezdil super, jen merim 167cm a pripadala mi moc nizko rukojet, jsem zvykla na ty vyssi. Ten novy zapp extra vypada hezky, jen nevim, jak moc bude stabilni, kdyz nema spojenou rukojet, zatim tomu moc neverim. A kdyz jedes s prazdnym kocarkem, tak docela rachoti kolecka, jsou prece jenom z tvrdeho materialu. Ale myslim, ze vydrzi dlouho, u nas se prodavaji pouzite, ale v super stavu- jezdene po obchodech za $100. Malem jsem min tyden koupila oranzoveho.
Nevim, ja asi neporadim, ted uz fakt nevim, jake golfky bych si mela poridit. Ale zatim teda potrebujeme polohovani a madlo. Nevim, proc zrovna jen ty nekvalitni kocarky delaji v tak hezke plne
vybave.
Jdu uz radsi spat, mam tu o 6 hodin mene,
tak pa a mej se hezky!!!! ![]()