Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat. Jsem v 7 týdnu a dostala jsem nějaký gyn. zánět a můj gynekolog mi napsal macmiror 500. V příbalovém letáku ale pšíou, že se nedoporučuju a je nevhodné používat v prvním trimestru. Máte s tím někdo zkušenost? Nerada bych ublížila krevetce, ale zase si říkám, že přeci můj ošetřující lékař ví co mi předepsat a do teď jsem k němu měla naprostou důvěru. Prosím poraďte
Lentilko - já jsem ho taky URČITĚ brala v těhu. Ale ve kterém trimestru jsem byla, to už si nevzpomínám. Já jsem svému gyndaři dokonce volala zpátky do ordinace, že jsem si přečetla na letáčku, že se to brát v těhu nesmí, ale on mě uklidnil, že prý jo. Takl babo raď!
Lentilko - já ho právě taky beru, v průběhu těhotenství už potřetí (nebo dokonce počtvrté???
), určitě i v prvním trimestru… Má doktorka mi řekla, že se letáčkem nemám zabývat, že ví, co dělá. Později mi to potvrdil i primář v porodnici (to už jsem ale byla v 2. trimestru…), prý je to menší zlo, než riskovat rozšíření infekce a z jejího důvodu potrat/předčasný porod… Vidíš, a vydržela jsem 3v1 až doteď… ![]()
Tak jsem si teda globulku zavedla, pač přeci doktor není vůl, aby mi předepsal něco co krevetce ublíží, zvláště když mám rizikový těhu. Děkuju za rady a dobrou noc.
POkud ti to gyndr napsal tak snad vedel ze jsi tehu ne ![]()
Me muj gyndr doporucil v tehu necist pribalove letaky protoze ti vyrobci se musi nejak jistit takze ti skoro vsude napisou ze tehotnym se to nedoporucuji nebo to nesmi.
Ja ho poslechla,mela jsem klid a verila mu
Ahoj holky, tak jsem se po přečtení tohoto tématu trochu uklidnila. Dneska jsem tady žádala o radu kvůli Macmiroru a tady jsem se dozvěděla všechno co potřebuji. Jsem na začátku těhotenství a doktor mi ho také předepsal, tak jsem z toho byla docelá vyplašená… No teď už jsem aspoň trochu klidnější… ![]()
Ahoj holky, tak jsem dnes taky dostala Macmiror a uz celou dobu studuju na internetu. Tak jsem se trochu uklidnila a jak jiz nekdo psal vyse, doktor snad vi, co predepisuje
Jsem 11+5. Hodne zdravi vsem ![]()
Těhotné ženy často trpí takovými záněty, je to způsobeno větším prokrvením pochvy a tím i větší náchylností. Já zaváděla v těhotenství tabletky dost často a malému to vůbec neuškodilo. Jak tu někdo psal, těhotenství nemusí být vždycky kontraindikací, i když se v letáku tak píše…
No, tak já taky poslechla doktorku a poslušně užívala Macmiror v 7tt. Dnes jsem po kyretáži, z důvodu zamlklého těhotenství a k mému úžasu se srdíčko zastavilo v 7tt.. Co k tomu dodat. Možná je to hloupá shoda okolností, ale nemůžu si pomoct.. Neuvěřitelně si to vyčítám ![]()
Macmiror 200 (tablety k perorálnímu užití, 1tbl. á 12 hod.)jsem užívala od poloviny třetího do konce čtvrtého týdne těhotenství, kdy jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná. Gynekoložka mě pro jistotu poslala na genetiku - tam mi po odborné konzultaci řekli, že Macmiror NEMÁ teratogenní účinky, ovšem pokud se během jeho užívání požije alkohol, účinná látka Macmiroru zreaguje jako jakási jiná látka, která už teratogenní účinky má. Takže v těhotenství POZOR NA UŽÍVÁNÍ MACMIRORU VE SPOJENÍ S ALKOHOLEM. (Já alkohol bohužel během léčby Macmirorem požila, tak mám mírně zvýšené riziko VVV a musí se to sledovat. Zatím se problém nevyskytl, klíčový bude screening ve 12. týdnu.)
Hezky večer,taky jsem dostala zanet v 11.tydnu a dostala sem globule na zavadeni macmiror a mastičku..jejda ted si nevzpomenu..taky sem se vydesila,že se nesmi v tehotenstvi-začatek,a proto sem tam hned volala zaptky,mudr me ujistil,že opravdu to neuškodi,je lepši zanet vylečit..zavadela sem jen 6 noci..už je uleva a každy tyden zavest 1,at se to nevrati..Snad ti doktoři vedi co delaji..doufam…
Na začátku jsem brala MACMIROR a vše je ok. Nyní jsem ve 30tt. Takže žádný strach ![]()
Ahoj, beru Macmiror nyní-15+0tt. Dnes odpoledne jsem v koši na dvou vložkách zahlédla hnědé fleky (vložku jsem asi vyhodila v noci). ALe nevybavuji si, že by tam byly hnědé flíčky. Myslíte, že to mohlo nějak zoxidovat?
Není to divné ![]()
Ahojky, já macmiror také brala. Vím, že ta gloubulka postupně z tebe zase odchází a co si pamatuju, tak jsem na vložce měla oranžové až nahnědlé fleky také. Takže bych se toho nebála.
Ahoj, děkuju:-). Sledovala jsem další a opravdu to po jisté době tmavne, tak snad ok.. jsem jak šílená teď v těhu, vím to
, asi to k tomu patří:-D