nečekané těhotenství po ozařování

258
6.12.08 21:29

nečekané těhotenství po ozařování

Dobrý den všem,nebyla jsem si jistá, kam zařadit svůj dotaz a tak jsem využila této diskuze.Prosím všechny maminky které mají podobnou zkušenost o radu.....
V květnu jsem byla na operaci ŠŽ a z histologie mi bylo oznámeno že jsem tam měla velký nádor… v červenci jsem byla na ozařování jódem v Motole a pan docent mi doporučil rok neotěhotnět. Moje endokrinoložka dokonce dva roky.Protože ale neberu antikoncepci, máme podezření že jsem těhotná a to neplánovaně. Můžete mi prosím říci jaká jsou nebo jaká by byla rizika kdybych miminko opravdu čekala?
Po ozařování jsem jen 4 měsíce a nevím jak se k tomu postavit pokud se případné těhotenství potvrdí.
Bylo by miminko hodně ohrožené nebo nemocné? Děkuji moc za odpovědi.Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
338
6.12.08 22:55

Ozařování

Ahoj!

Tvůj problém je natolik závažný, že se k němu zodpovědně může vyjádřit pouze genetik ve spolupráci s onkologem-radiologem, který vedl léčbu.
Pokud se těhotenství potvrdí, určitě se k němu co nejdříve objednej, ať můžeš případně vše řešit co nejrychleji.

Je to opravdu dost brzo.

Přeji hodně štěstí, a ať to dopadne tak, jak bude pro tebe nejlepší.

Petit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.12.08 22:56

Ahoj,
určitě bych asi co nejdříve zjistila jestli jsi opravdu těhotná a potom bych to řešila s lékaři. víš tady je spousta holek, které Ti mohou dát nějaké rady,ale určitě bych se tím neřídila. Je to strašně závažná věc na to, aby ses přikláněla k nějakým názorům holek. Myslím, že toto musíš opravdu řešit s odborníky. Držím Ti strašně moc palečky, abyc byla zdravá i Tvoje děťátko pokud jsi těhotná.
Měj se hezky

• Citovat
  • Upravit
13503
7.12.08 15:27

Ahoj
urcite bych na tvem miste co nejdriv zjistila zda jsi nebo nejsi tehotna a pak se teprve obratila na doktory.Nac se zatim zbytecne stresovat necim co nemas potvrzeni.
A myslim si ze takove tema nebo problem je nejlepsi resit s doktorem a ne tady s holkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
27.1.15 09:56

@janicka Ahoj to je teda situace :|Nejdřív určo zajdi k doktorovi ať těhotenství potvrdí a pak pokud to bude pravda asi řešit dál. Ikdyž z vícero zkušenností mám někdy z lékařů pocit, že raději nic neriskují a doporučují i při malém riziku těhotenství ukončit. Ikdyž já nevím…kdybych byla ve stejné situaci asi bych si děťátko nenechala vzít. Je to sice trošku jiný případ, ale moje maminka když byla mladá nemohla 5 let otěhotnět. Potom jí dělali nějaké šílené vyšetření (je to už více jak 30 let zpátky) kdy jí do dělohy napustily nějakou šílenou kontrastní látku, aby zjistili jak to tam vypadá a pak jí rentgenovali. A co se nezjistilo? Že nějakým zázrakem byla čerstvě těhotná. Samozřejmě podle lékařů měla jít na potrat, ona o tom také uvažovala, protože jí strašně strašili a vyčítali jí, jak může být tak nezodpovědná a chtít si dítě nechat. Ona už vyplnila žádanku na potrat, ale pak si to naposlední chvíli rozmyslela a žádanku roztrhala. No celé těhotenství bylo strašné, pořád jí to všichni připomínali. A co se nestalo? Narodilo se jí zcela zdravé dítě, brácha…a je nejzdravější z celé rodiny, vystudoval práva…To jsem ti asi moc nepomohla viď :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
27.1.15 09:57

Aha, teď koukám, že už je to starší diskuze…tak to už je asi pozdě na rady…jak to dopadlo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí