Magisterské navazující studium na mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Magisterské navazující studium
Ahoj holky, zkusím stesti i zde. Nestudoval jste někdo nahodou nějaký méně náročný navazující magisterský obor na VŠ? V Praze, Plzni nebo ČB? Jsem na mateřské a chtěla bych si doplnit vzdělání. Mám bakaláře učitelství pro MŠ. Jde mi hlavne o ten titul, to nezastiram. Samozřejmě se rada učím novým věcem, takže je mi to celkem jedno, co budu studovat. Ale proste bych potrebovala něco méně náročného, a to hlavne časové ????Abych tam musela jezdit co nejméně… diky za každou odpoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Můj kamarád takhle kvůli titulu studoval na KTF aplikovanou etiku. Profesně tam prý bylo všechno, inženýři, policisti, sociální pracovníci… Dálkově po sobotách jednou za 14 dní tuším. Jak tak popisoval, přišlo mi to dost filosofické.
- Citovat
- Upravit
@Klara019 co zkusit něco na UJAK? tam mají něco dálkově o víkendech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hlavně si zjisti, jaké navazující magisterské můžeš studovat. To nefunguje tak, že si můžeš podat přihlášku kdekoliv. Ty obory musí skutečně navazovat a u většiny oborů je vypsané, v jakém oboru musíš mít bakaláře. Někde v rámci jedné fakulty mohou individuálně vypsat doplňující zkoušky, pokud někdo chce jít na navazující, na co nemá aprobaci(u nás třeba poradenská a učitelska speciální pedagogika protože taky nemůže navazovat jedna druhou).
Pokud bys chtěla studovat něco úplně mimo, musela bys znovu na bakaláře. Předškolní a mimoškolní pedagogika je u nás i navazující magisterský obor. Ale není to ani jedna z univerzit, které jmenuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 Jo, toho jsem si vědoma. Ale vim, ze je spoustu oboru, na kterých navazovat Bc. nemusí. Delaji se tam proste prijimacky a ty rozhodnou. Proto se ptam na zkušenosti jiných a třeba mi někdo poradi. Mám již vystudovaní učitelství pro 1. stupen. Chci si dodělat druhého magistra, když už mám i to Bc.
Mimochodem učitelství pro MS navazující ke v Praze, ale to je náročné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klara019 píše:
@Jana206 Jo, toho jsem si vědoma. Ale vim, ze je spoustu oboru, na kterých navazovat Bc. nemusí. Delaji se tam proste prijimacky a ty rozhodnou. Proto se ptam na zkušenosti jiných a třeba mi někdo poradi. Mám již vystudovaní učitelství pro 1. stupen. Chci si dodělat druhého magistra, když už mám i to Bc.
Mimochodem učitelství pro MS navazující ke v Praze, ale to je náročné
Ja studuji na UPOL(Olomouc) a tam je náročné vše, není to dávárna. Ale výhoda je, že studijní je pátek šestkrát až osmkrát za semestr a většina předmětů povinných není, máš stejné podmínky k zakončení předmětu, když nemůžeš přijít. Pokud se předmět uzavíral na hodině, tak seminarka.
Prostě si musíš vybrat. Buď si to poctivě odstudujes na univerzitě, která má dobré jméno a čest, nebo to „podmaznes“ na nějaké soukromé nebo škole neuniverzitniho typu. Mám v sociálním spektru hodně lidí, kteří studovali na soukromých a mám srovnání jejich zkoušky a naše zkoušky, jejich státnice a naše státnice. Čest výjimkam, ale na většině soukromých ani nemusíš do knihovny, skripta ke zkouškám máš připravené tak jak to chtějí, nezabíhají do detailů. Na známých univerzitách to tak není.
Třeba někdo poradi. Celkový přehled nemám, na UPOL je to tak jak píšu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 Ja tomu opravdu rozumim. A ver, ze o tom take něco vim. Mám za sebou prezencne bakaláře na Karlovce v Praze. A současné jsem studovala ještě 5 let dálkove magistra v Plzni. Opravdu žádný med, když člověk chodí ještě do práce. Proto ted hledám něco jednoduššího. Chci si jen dodelat druhého magistra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes U nás na pedagogické fakultě je taky dost lidí, co si dělají druhého bakaláře nebo druhého magistra. Bohužel, hodně oborů je poměrně úzce specializovaných a hodně lidí si rádo nechává zadní vrátka do budoucna, chce poznat obor ještě z jiného směru nebo vystudovat ještě něco jiného. Nebo se prostě seklo v tom prvním zvoleném a nechce zahodit rok, dva práce.
Ne vše lze vystudovat v rámci celoživotního vzdělávání a ne každý na to má peníze.
Zakladatelka si třeba chce jen rozšířit obzory a mít před jménem Mgr. et Mgr. Logictejsi by bylo udělat si doktorát, mám pár známých, kteří by do toho chtěli jít(pedagogické a sociální vědy), ale zaměstnavatel jim to prostě neumožní se zdůvodněním, že ke své práci Ph. D nepotřebují. Logicky by se potom snažili o vyšší pozici a kazdy se bojí o místo
U lékařů je to něco jiného, ale na těchto velkokokapacitnich humanitních oborech je doktorát umožněn jen těm, kdo se pohybují ve vědeckém prostředí a pokud je to ku prospěchu celému pracovišti-což v běžné škole není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Ja studuji na UPOL(Olomouc) a tam je náročné vše, není to dávárna. Ale výhoda je, že studijní je pátek šestkrát až osmkrát za semestr a většina předmětů povinných není, máš stejné podmínky k zakončení předmětu, když nemůžeš přijít. Pokud se předmět uzavíral na hodině, tak seminarka.Prostě si musíš vybrat. Buď si to poctivě odstudujes na univerzitě, která má dobré jméno a čest, nebo to „podmaznes“ na nějaké soukromé nebo škole neuniverzitniho typu. Mám v sociálním spektru hodně lidí, kteří studovali na soukromých a mám srovnání jejich zkoušky a naše zkoušky, jejich státnice a naše státnice. Čest výjimkam, ale na většině soukromých ani nemusíš do knihovny, skripta ke zkouškám máš připravené tak jak to chtějí, nezabíhají do detailů. Na známých univerzitách to tak není.
Třeba někdo poradi. Celkový přehled nemám, na UPOL je to tak jak píšu.
Studovala jsem soukromou, byly tam profesoři, co učili i na státní a ti rozhodně nic zadarmo nedávali, ale jasně to byla tak polovina předmětů, pak tam byli lidi, co byli spíš odborníky než učiteli a u těch to bylo o dost jednodušší… ![]()
My jsme ale třeba na některé předměty skripta vůbec neměli, museli jsme se učit z poznámek, odborných knih… ![]()
Ale jo prý UJAK není těžký, co jsem tak slyšela bývalou spoluzacku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes ano, jiste. Je mi jedno, co si kdo mysli..ale opravdu dlouho jsem ve skole drela a ted mám vlastně Bc., kterého si neuvadim u jména, takže vlastně jako kdyby nebyl. Mgr.Bc. mi uplne nepřijde hezke. Takže si říkám, ze si dodělám 2 roky a budu Mgr. Samozřejmě to take dělám ale kvůli tomu, ze se na mateřské už nudim a rada se učím novým věcem. Jen mám problém s hlidáním děti, takže hledám něco, kam bych nemusela tak casto a mohla spíše studovat doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych po dokončení Mgr. chtěla taky ještě druhou specializaci(pouze Bc.). Ale uvidíme, jestli po této jízdě budu mít ještě chuť do dalšího studia a jestli bych to případně zvládala s prací a více dětmi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klara019 píše:
@Jana206 tak drzim pesti! Je to jen o vůli a podpoře rodiny.
Díky. Ale to je hudba budoucnosti. Hlídání taky nemám, na přednášky jsem začala chodit až poslední rok a to jsem musela vždy ještě dřív domů. A na zkoušky jezdily děti se mnou. Myslela jsem to až v době, kdy budou i ty nejmenší děti starší, ve škole. Taky ale záleží, kde budu po RD naplno pracovat. Pokud po dostudovani Mgr. získám místo v tom svém top oboru, třeba už mě další specializace nebude lákat ![]()
Taky držím pěsti, ať hledáš, co najdeš
A Tvoji touhu po vzdělání chápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit