Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim chci se zeptat zda ma nekdo zkusenost a vi zda se da pri magneticke rezonanci potvrdit nebo vyloucit artroza. Boli me uz par mesicu noha (kotnik). Byla jsem u ortopeda ten mi udelal rentgen, ale nic mi k nemu nerekl a vypsal mi zadanku na magnetic. rezonanci. Moc nevim co od toho cekat. Diky
Jj, dá. Mě dlouhodobě bolí nárt, na rtg nic, takže jsem taky podstoupila MR, kde se ukázaly artrotické změny. Samotná rezonance je v pohodě, v tunelu je jenom noha ![]()
@barbuchablond dekuju vysetreni se nejak nebojim. Jde spis o to ze doktor mi k tomu rentgenu nic nerekl. Jen mi silne zmacknul to misto kde to boli a to bolelo dost. K tomu jen rekl ze by to bolet nemelo a neznamena to ze to bolet nemuze a ze chce prijit na to co tam je. Takze jsem si z toho vysetreni nic neodnesla. Nevim zda ma na neco podezreni a z jakeho duvodu che tu rezonanci.
@barbuchablond muzu e jeste zeptat zda u vas ty zmeny nejak dal resi? Leky, vitaminy, rehabolitace?
@markytanka2 na artrozu lék není, jedině operace. MR ji ukáže, tam jsou vidět i svaly a šlachy.
@Bubla Bůčková diky ja doufam ze se to nepotvrdi, ale tak uvidim co z toho vyleze.
@markytanka2 no, dostala jsem žádanku na revmatologii, aby provedli nějaké vyšetření, jestli je to jen lokální problém a jelikož jsem tam ještě nebyla, tak to neřeším. Už je to víc jak rok ![]()