Magnetická rezonance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zmrzlik
2.11.17 15:40

Tak ja jsem unavena dost tak treba usnu. :D

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
2.11.17 15:58

Já byla loni a papmatuju se, že to trvalo téměř 80 minut.Ale v pohodě. Předtím jsem byla 3krát z hlavou, to trvalo vždy tak do 45 minut a skoro pokaždý jsem v tom kraválu málem usnula.

• Citovat
  • Upravit
zmrzlik
2.11.17 16:09

Holky diky.Za chvili pojedem.

• Citovat
  • Upravit
24798
2.11.17 16:11

@zmrzlik Hlavně, aby pak byly výsledky co nejlepší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
2.11.17 16:37
@zmrzlik píše:
Holky diky.Za chvili pojedem.

Hodně štěstí a pak napiš, jak jsi dopadla ;)

• Citovat
  • Upravit
1354
2.11.17 16:50

@zmrzlik u mě trvá MR míchy a mozku cca 45 minut, vždycky u toho usnu. Držím pěsti, ať je výsledek co nejlepší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.11.17 19:41

Mam za sebou magnet zatim 4× a pokazde si lehce pochrupkam, alespon je prca :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
zmrzlik
2.11.17 21:29

Tak jsem doma holky.no nic prijemnyho.ale dala jsem to.Asi padesat minut jsem tam pry byla.

• Citovat
  • Upravit
1845
3.11.17 07:52

Já tam taky u toho usínám. Byla jsem tam už hodněkrát, po 20 letech RS si člověk zvykne na kde co. Snad budou výsledky v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.4.18 16:23

magneticka rezonance

Ahoj, tady Stana, mám dotaz, jdu na magnetickou kolene, jedes do tunelu cela či jen nohy? Mam klaustrofobii a stres uzted, moc prosim o odpověď, cetla jsem ze uz mas po magneticke cesky, ale to hlavni jsi nenapsala zajelas tam cela, nebo jen nohy? Diky Jedna se o odpověď od ANONYM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
5.4.18 06:32

@dps1 nejsem sice ten anonym, ale na magnetické rezonanci kolen jsem byla třikrát a hlavu mi vždy nechali venku. Zajela jsem jen do pasu. S hlavou tam zajíždím, když mi dělají rezonanci mozku a míchy. Což chodím cca jednou za dva roky. Držím pěsti. A dopředu se nestresuj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.4.18 08:10

@LenaMarry diky, za informaci, zklidnila me :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.19 15:38

Chtěla bych se zeptat, mám bolesti v oblasti hrudníku, bolí mě svaly kolem lopatek a mám tlak na hrudník. Půjdu na magnetickou rezonanci hrudní páteře, chtěla bych se zeptat, zda magnet zobrazuje pouze hrudní páteř nebo ukazuje třeba i plíce a okolní tkáně. Trochu se bojím, abych neměla něco s plícemi, protože mám problémy, že často odkašlávám hlen. Taky bych se chtěla zeptat, zda mohu podstoupit více magnetických rezonancí za sebou. Nechápu, že mi doktorka nenapíše magnet celé páteře, ale posílá mně po částech. Děkuji za odpověď.
Omlouvám se za anonym, ale jde o zdraví.

• Citovat
  • Upravit
849
27.4.19 16:35

Magnetická rezonance zobrazí celý průřez tělem v oblasti, která se vyšetřuje, nicméně kvůli dechovým pohybům jsou plíce rozmazané… Kdyby Vám napsala žádanku na celou páteř, tak tam strávíte celé odpoledne, což věřte, že nechcete. Magn. rezonance narozdíl od CT nepředstavuje radiační zátěž pro tělo, takže podstoupit lze opakovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.5.25 21:20

Ahoj prosim chtela jsem se zeptat jak casto se muze chodit na magnetickou rezonanci? Byla jsem ted 17.5 na mozku a ted mne zas dr odesila na krcni pater mam se objednat takze to bude za nekolik tydnu spis mne zajima jestli je tam nejake rozmezi nebo u magneticke je to jedno? Jde mi o to ze toje velke ozareni pro telo tak se trosku i bojim dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty