Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den všem.
Kterého gynekologa v Jihlavě byste doporučily pro ženu v reproduktivním věku, která už jedno dítě má a více než rok se pokouší o druhé? Zatím je v užším výběru doktor Poustka a doktor Fiker. Měl by to být doktor, který s pacientkou rozmlouvá, který problémy řeší a nepřechází a umí vše lidsky vysvětlit a odpovědět na otázky. Prostě odborník na svém místě.
Prosím, poraďte, sdělte své zkušenosti a dojmy. Díky! ![]()
Příspěvek upraven 20.04.17 v 17:46
Přesně ve tvé situaci jsem se registrovala u dr. Fikera. No ale na první prohlídku jsem šla už těhotná ![]()
@Tunrida Juu, děkuju za milou zkušenost!
Já už dlouhé roky chodím k dr. Poustkovi. Je docela fajn, ale… moc toho nenamluví, nic moc neřeší a já mám teď pocit, že mi ujíždí vlak. Že by to řešit chtělo. ![]()
@evapraga píše:
@Tunrida Juu, děkuju za milou zkušenost!Já už dlouhé roky chodím k dr. Poustkovi. Je docela fajn, ale… moc toho nenamluví, nic moc neřeší a já mám teď pocit, že mi ujíždí vlak. Že by to řešit chtělo.
Tak to s Fikerem se nakecá dost
On teda mimo ordinaci pracuje i v Sanusu, takže si tě v případě potřeby může převzít i tam.
@Tunrida Moc děkuju! Ještě se zeptám - v těhotenství jsi byla s dr. spokojená? Vysvětlil vše, věnoval se Ti dost? Sestřičku má také sympatickou?
Já totiž nemám moc ráda změny, pořád se bráním přechodu k jinému dr., ale vidím, že mi nic jiného nezbude. ![]()
@evapraga píše:
@Tunrida Moc děkuju! Ještě se zeptám - v těhotenství jsi byla s dr. spokojená? Vysvětlil vše, věnoval se Ti dost? Sestřičku má také sympatickou?Já totiž nemám moc ráda změny, pořád se bráním přechodu k jinému dr., ale vidím, že mi nic jiného nezbude.
Tak co bylo potřeba, to mi vysvětlil, ale já jsem teda moc nepotřebovala
Sestřičky jsem tam zažila 2. První byla těhotná o chvilku déle, než já. Ta byla fajn, ale bylo vidět, že už se vidí na mateřské
Ta druhá je taky v pohodě. Je mladá, popovídá si, je s ní i celkem sranda.
@Tunrida Díky, díky.
Našla jsem dřívější diskuzi o dr. Fikerovi. Psala jsi tam, že se vám nedaří druhé, pak jsi otěhotněla a přešla k Fikerovi, viď. Jak se vám druhé povedlo?
Brali jste nějaké vitamíny, odjeli na víkend, nebo máš nějaký jiný fígl?
My začali na druhém pracovat loni v lednu. Nesnažili jsme se všechny měsíce v roce, 3 měsíce jsme nemohli kvůli manželově zdravotním potížím. Ale i tak je to dlouhý.
V lednu letošního roku jsem otěhotněla, ale v 6.tt těhotenství zaniklo. Byla jsem pak v nemocnici na pozorování kvůli podezření na mimoděložní - týden jsem totiž kvácela, ale hcg klesalo hodně pomalu… Zpětně mě štve, že mi tam nedělali laparoskopii, že nevím, jestli uvnitř není nějaký problém, kvůli kterému to nejde.
Hcg mi klesalo skoro měsíc, než jsem dostala menzes a mohli jsme začít zkoušet plodit zas. Pak ale přišla další MS a další… Pořád mě pobolívá břicho, Poustka mi udělal bleskový ultrazvuk, řekl, nic tam není, odběry (cytologie, chlamydie, moč, hcg) dopadly dobře, tak prý se nemám čeho bát a máme se snažit… Noo, po roce a čtvrt už mě to fakt štve.
První dítě nám tehdy vyšlo hned na druhou ovulaci, nečekala jsem, že druhé bude taková fuška. ![]()
@evapraga píše:
@Tunrida Díky, díky.Našla jsem dřívější diskuzi o dr. Fikerovi. Psala jsi tam, že se vám nedaří druhé, pak jsi otěhotněla a přešla k Fikerovi, viď. Jak se vám druhé povedlo?
Brali jste nějaké vitamíny, odjeli na víkend, nebo máš nějaký jiný fígl?
My začali na druhém pracovat loni v lednu. Nesnažili jsme se všechny měsíce v roce, 3 měsíce jsme nemohli kvůli manželově zdravotním potížím. Ale i tak je to dlouhý.
V lednu letošního roku jsem otěhotněla, ale v 6.tt těhotenství zaniklo. Byla jsem pak v nemocnici na pozorování kvůli podezření na mimoděložní - týden jsem totiž kvácela, ale hcg klesalo hodně pomalu… Zpětně mě štve, že mi tam nedělali laparoskopii, že nevím, jestli uvnitř není nějaký problém, kvůli kterému to nejde.
Hcg mi klesalo skoro měsíc, než jsem dostala menzes a mohli jsme začít zkoušet plodit zas. Pak ale přišla další MS a další… Pořád mě pobolívá břicho, Poustka mi udělal bleskový ultrazvuk, řekl, nic tam není, odběry (cytologie, chlamydie, moč, hcg) dopadly dobře, tak prý se nemám čeho bát a máme se snažit… Noo, po roce a čtvrt už mě to fakt štve.
První dítě nám tehdy vyšlo hned na druhou ovulaci, nečekala jsem, že druhé bude taková fuška.
@evapraga Já jsem od Poustky odešla pryč, nebyla sem s ním spokojená a teď sem u Fikera. ![]()
@Janča209 píše:
@evapraga Já jsem od Poustky odešla pryč, nebyla sem s ním spokojená a teď sem u Fikera.
Jani, a jak jsi spokojená? Vše v pořádku? Zajímá se pan doktor, řeší Tvé problémy?
Díky za odpověď! ![]()
Eva
@evapraga Evi, zatím jsem spokojená.
Nemám ovulaci, takže to teď s panem doktorem řešíme hormony, je hodnej, snaží se mi vše vysvětlit.
Kdyby tě cokoliv zajímalo, tak ti ráda odpovím, když budu vědět. ![]()
@Janča209 Děkuju, Jani. Poustka asi nic neřešil, vid? Já u něj mám takový pocit… U mě taky nic moc neřeší. Je nejradši, když přijdu, nic mi není a nic nechci.
Jak jsem zmínila v jednom z předchozích příspěvků, už víc než rok se snažíme o druhé dítko a zatím nic. Tedy ano, v lednu se zadařilo, ale v 6. týdnu jsem samovolně potratila. Ale dost podivně… Tehdy mě Poustka hnal do nemocnice s podezřením na mimoděložní. Kdyby bylo po jeho, jsem po laparoskopii a alespoň vím, na čem jsem. Ale v nemocnici mě jen sledovali… Od té doby, co mi kleslo hcg na 0 a přišla první MS po zamlklém těhotenství, už zas Poustka neřeší nic. Na mé téměř věčné pobolívání podbřišku mi řekne jen, že nevidí nic, co by to mohlo způsobovat. A že se máme dál snažit, abych už brzo přinesla radostnou novinu (pozitivní těhotenstký test)… Jooo, to je celý on. Jen kdyby to šlo snadněji.. A kdybych aspon věděla, že jsem v pořádku…
Nemám vůbec ráda změny, takže jsem si řekla, že ještě počkám měsíc a když zas nic, objednám se k Poustkovi ještě jednou. A když nebude ani tehdy nic moc řešit a zas mě rychle vyprovodí ven s tou jeho hláškou, že se máme snažit, ať se brzo uvidíme s pozitivním testem, jdu k jinému doktorovi…
@evapraga Přesně tak, u nás od Poustky odešla mamka, ségra i já, každá kvůli jinému problému. Odmítal s náma cokoliv řešit. S Fikerem jsem spokojená, je moc milej a jelikož se snažíme už přes rok o mimčo, tak už podnikáme i různé kroky, rozhodně se oproti předchozímu gynekologovi něco děje a z toho mám radost, takže neváhej a přejdi jinam. ![]()