Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja byla na MR mozku, strasne jsem se bala. Je to opravdu velky hluk, dostala sem sluchatka, zajedes do tunelu, trvalo to tak 20min a fakt strasny rany, bala jsem se otevrit oci.. ale vlastne to vubec nic neni ![]()
@Kolarkaa já byla 40 minut, bylo to dlouhé. Ale u nohy by to mělo být opačnou stranou do tunelu, což by bylo fajn.
Jdu tam právě taky, zítra, takže díky zakladatelce, mám úplně stejný trable ![]()
Já byla taky na MR s kolenem, nebylo to nic moc příjemnýho, dost hluk a rány. Necítila jsem se tam dobře, navrch jak se nesmíš pohnout, byla jsem v křeči celou dobu
jako nic, co by se nedalo zvládnout, ale byla jsem ráda, že jsem pryč
![]()
Mě na tom nic hrozného nepřišlo. Chodím tam pravidelně, tak už vím co a jak. Dělají mi mozek a míchu, tak tam zajedu celá na 45 minut minimálně. Prostě si pohodlně hajnu a je to. V ruce mám takové tlačítko, kdybych dostala třeba záchvat klaustrofobie, tak mě vyndají. A na ten kravál se dá zvyknout. Jen jak jsem v tom andělíčku, tak mi je tam vždy hrozná zima a chci deku. Ale to v tvém případě nejde, když jdeš s nohou.
Mě to přijde jako fajn vyšetření, nic do tebe nepíchají, neřežou, není Ti z toho blbě…
Já taky chodím mozek/mícha, mě teda píchají, dostanu do žíly kontrastní látku
- ale tak to je jako odběr krve, nic hrozného.
Mě ten hluk teda spíš uspává, takové rytmické… Ještě, že se to občas změní, jinak bych fakt usnula ![]()
Holky, tak jsem přežila! Nic moc zážitek, člověk pak začíná být nervní, svěděla mě noha, rodina vedle, doktor vedle, já tam sama, ten zvuk, ty světla, noha natáhlá mě bolela.. a prostě ty nervy a ten přirozený strach…Ale nic že bych měla umřít, to asi nebylo
Ale jsem z toho unavená a je mi trošku zle, tak se z toho půjdu asi vyspat ![]()
Ahoj vsem. Navecer jdu na mr mozku i michy.Jak dlouho trva mr michy? zatim jsem mela jen mr mozku. Kamiska rikala, ze snad hodinu a pul.
Je to delany v rs protokolu.
@zmrzlik Tak záleží, jestli celé míchy, nebo jen kousek. Já taky chodím kvůli RS na mozek a kousek míchy
tak dlouho to určitě není. Tak 30 minut? Plus mínus, nemám odhad ![]()
Kamiska rikala.ze tu michu sekaji snimky obratel po obratlu.Ten kraval tam je neprijemnej a ja mam i tak klepani v uchu na to mam leky a ted dalsi hluk.No snad to zvladnu. Mozek netrval tak dlouho. A ted obe zaraz. ![]()
Pipet ja tam.jdu prave kvuli rs taky.po pul roce kontrola. Akorat tu michu mi minule nedelali.
@zmrzlik Taky chodím na oboje, řekla bych tak 30 - 40 minut. Víš, že jsem to nikdy nestopovala?
To zvládneš. Je tam rambajs, ale jednou jsem skoro usnula ![]()
Ahojky holky, minulý týden jsem dostala žádanku na magnetickou rezonanci, kvůli vykloubení čéšky a podezření na poškození menisku. Čeká mě to dnes v 7 večer, jedu až 30 kilometrů na ní. Chtěla jsem se zeptat, jak vše probíhá, nějak krok za krokem. Pokuď byl někdo i na MGR kolene, tak popř. jestli jste tam zajely celé, nebo jen noha? Mockrát děkuji za všechny názory a rady
( jelikož známý o ničem moc neví, prosím o anonym..)