Magnetická rezonance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
24.8.25 10:26

Magnetická rezonance a strach

Dobrý den. Dnes večer me na poliklinice akeso čeká magnetická rezonance kostrče. Při hokeji minulý týden jsem blbě v rychlosti spadl a nejak si to blbě narazil. Byl jsem u doktorky, která mi sdělila, že po výsledku rentgenu je vše v pořádku, ale pravé na té kostrči se ji něco nezdá, tak mě poslala na MR. Já na tom byl v roce 2016-2017 když jsem jako malý v 7-8 letech trpěl nějakou těžkou chřipkou, tak jsem byl poslán na MR ve FN Vinohrady. Bylo to příšerné a mam z toho doslova trauma. Tehda mi dělali MR mozku, a musím říct že ztisneny prostor mi až tak nevadil, ale ten rámus byl extrem. Sice jsem dostal špunty do uší ale přišlo mi jak kdybych to měl i bez nich. Tímto bych se vás chtel zeptat, co uz máte zkušenosti s MR. Opravdu se toho rámusu bojím asi nejvic, a co jsem tak četl sluchatka vas prý moc nezachrání. Je pravda ze sluchátka to alespon o neco ztlumí nebo spis vůbec? Jeste me zajima, zda někdo víte přibližně jak dlouho budu muset přežít svoji noční můru, kdyz mi budou delat kostrč. Ja sám doufam ze tam budu max 20 minut( to je prý minimální čas). Psychicky jsem se z toho zhroutil už několik dní před tím. Budu rád za každou odpověď. Snad to dneska zvládnu a všem přeju pevné zdraví a co nejmíň rezonanci do života :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65309
24.8.25 10:33

@Siky329 proč sis nenechal napsat něco na uklidnění. Nech pustit do sluchátek rádio, je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
9.9.25 21:46

Za mě je MR v pohodě. Stisněné prostory mi normálne vadí a ten tunel mi přišel i dost úzký, ale nakonec tam bylo prostoru fakt hodně. Sluchátka jsem dostala - ty pazvuky to zcela neodhluční, ale dá se to vydržet. Na případnou klaustrofobii a další omezení se ptaji už před vyšetřením a mě se na to ptal už i neurolog ještě před tím, než mi vůbec vystavil žádanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty