Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky…mám na vás otázku,dnes jsem byla v poradne a dr. mi dal hořčík,prý na podrážděnou dělohu.Jinak mi ale nic neřekl,nevím o co jde a mám o malou strach ![]()
Nebrala jste to nějaká z Vás?Děkuji za Vaše odpovědi
![]()
málokterá těhotná hořčík nebere
neříkala jsi mu že ti tvrdne břicho, příp. máš křeče?
Hořčík tlumí křeče-respektive i tvrdutí břicha.Pokud tvrdnutí nemá vliv na čípek,tak můžeš být uplně v klidu.A pokud ti mudr nic neřekl,tak to určitě nic nebude.Mě šíleně tvrdlo břicho,měla jsem dráždivou dělohu a hořčík jsem brala snad po kilech celé těhu až do 36 tt.
Příspěvek upraven 01.11.11 v 10:43
nejde v podstatě o nic, oni to rádi předepisují. Taky jsem to brala a taky na dráždivou dělohu, což znamená, že tam jsou asi nějaké mini kontrakce nebo se trochu zkracuje čípek. Malý se narodil jeden den před termínem. Zabíralo mi to i na křeče v lýtkách:-)
jinak se říká, že kdyby se to bralo moc dlouho, tak to prý může prodlužovat porod, ale podle mně to není pravda, já jsem měla porod úplně normální (spíš teda docela krátký, 6 hodin) a vysadila jsem to asi jen dva týdny předtím.
tak se netresuj, kdyby to bylo něco opravdu vážného, řeší se to úplně jinak. ![]()
nn,on se mě sám ptal,zda tvrdne,řekla jsem že ne…o hořčíku rozhodl až při „ruční“ prohlídce…:(
z čeho může být podrážděná ale neřekl ![]()
Jen vím,že mám brát 5tablet denně po dobu dvou měsíců ![]()
děloha už může být aktivnější a ani to nemusíš cítit. Nebo při té prohlídce zjistil, že jsou nějaké změny na čípku, a preventivně ti to napsal.
Mrkni do průkazky na CS (cervix score), když se neděje nic, je tam 0, a když se děloha připravuje na porod, hodnotí se to čísly až do 10 (10 už je porod:-))
buď v klidu, nic hrozného se neděje - děloha cvičí na porod, poznáš to jako tvrdnutí břicha nebo tahy vazů v podbřišku, bolest.
hořčík uvolní ty svaly, takže bys měla být víc v pohodě. Na konci těhotenství se zas vysadí, někdy kolem 36tt.
můj Mudr propaguje víc pití Magnézie, lépe se vstřebává, doporučoval mi jednu petku denně.
jj, přesně jak píšou holky, není se čeho bát ![]()
Brala jsem ho taky a vše v pohodě ![]()
jo pokud je to spojeno s otvíráním, tak by ti ale řekl, aby ses šetřila a v případě trablů bys musela ležet
pokud nic takového nenařídil, tak bych se nebála
Zeptal se jestli chodím do práce,a když jsem řekla,že ne,už to nerozebíral…napadlo,mě že chtěl kvůli dovolené…:(
To CS nikde nemam
,jen OP-to nevím co je,Výška fundu a u toho mám nějak zapsané dohromady P+3,Cněco,možná že je to to CS,ale špatně čitelné a u toho je 1…:(
Připadám si jak blb,když tomu nerozumím ![]()
Já taky beru magnesium už od 25. týdne - po prohlídce se dr. nelíbila poloha malé - naléhala na vchod a že mi hrozí předčasný porod, do toho šílené tvrdnutí břicha…Začala jsem na magnesium 3× denně, teď beru 6 denně, s tím, že víc se ani nemá. Na práci se mě ptal taky - já ještě v té době učila, hodně jsem musela přejíždět. A tak jsem musela skončit a zalehnout - mám jen klidový režim, takže se neválím vyloženě pořád, ale doma jsem. Tělo mi stejně dá vědět, když už něco přeháním ![]()
Neznamená P3 náhodou, že je děloha 3 prsty nad pupkem? Tak nějak by to mělo být..
VeronikaNel píše:
Zeptal se jestli chodím do práce,a když jsem řekla,že ne,už to nerozebíral…napadlo,mě že chtěl kvůli dovolené…:(
To CS nikde nemam,jen OP-to nevím co je,Výška fundu a u toho mám nějak zapsané dohromady P+3,Cněco,možná že je to to CS,ale špatně čitelné a u toho je 1…:(
Připadám si jak blb,když tomu nerozumím
To CS je cervix skore,stav čípku.1 je v pohodě ![]()