Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám dotaz. Hormonální antikoncepci Maitalon beru už 3 měsíce a teď poprvé se mi nechce dostavit menstruace. Druhý den od vysazení prášků mi bylo zle. Velmi nízký tlak a zvracení. Je možné, že je něco špatně, nebo se ještě menstruace dostaví?? Dnes je to třetí den od vysazení a upřímně začínám mít trochu obavy. Mimochodem pauzu jsem si o týden posunula. Může to na to mít vliv??
Přišla jsem si pro radu. Beru antikoncepci Maitalon, už se blížím ke konci posledního platíčka, vždy si ji beru v 19:00. Před pár dny se mi stalo, že jsem si prášek zapomněla vzít, měli jsme nechráněný styk a prášek jsem si vzala až druhý den ráno, teď beru pilulky opožděně, tím pádem místo toho abych si ji měla vzít v ten správný den v 19:00 tak si ji vezmu až druhý den odpoledne. Je možné, že, můžu být těhotná nebo mít nějak rozhozený cyklus? ![]()
Ahoj, mám navyše 3 blistre HA Maitalon, ak máte záujem, ozvite sa, určite sa dohodneme. ![]()
Zdravim,
Chtela bych se zeptat zda mate nekdo zkusenost se 14 denim krvacenim hned prvni mesic pri zacatku brani teto antikoncepce..
Pochopim, kdyz clovek spini na uplnem zacatku brani, jenze ja siprvni prasek vzala 2.3.2021, spinit sem zacala zhruba 6.3.2021 a MS se mi dostavila od 7.3.2021 a neustava.. 😔 😔
9.3.2021 jsem o tom informovala doktorku, ale ta mi pouze odvetila, ze je jeste brzy na zvery, jelikoz jiberu kratce..
Jenze ani matce se nelibi, ze mam HA a krvacim dele jak 7dni.. 😔
Pred nasazenim Maitalonu jsem mela pul rocni pauzu, pred kterou jsem brala Rhonyu, ktera mi zpusobovala migreny vzdy na pocatku i konci MS.
Ahoj holky obnovuji diskuzi mám na prodej 2 platicka maitalonu. Kupovane před měsícem využila jsem pouze jedno platicko. Kdyby někdo chtěl tak mi napište ![]()
Ahooj, obnovuju diskuzi. Před rokem jsem vysadila HA Gentilion, kterou jsem brala asi 4 roky, neměla jsem žádné problemy, jedině asi to, že jsem měla i před antikoncepci celkem silnou menstruaci. No před půl rokem jsem si našla přítele, hned po 2 m nám praskl kondom a já si musela vzít pilulku po.
Rozhodila mi cyklus tak, že vždy cca tyden před ms špiním, a tak jsem se rozhodla, než abych ten hnud zase někdy nedejbože musela spolknout, že se raději zase na nějakou
Jejda, jsem to odeslala trochu dříve.
No rozhodla jsem se, že se na nějakou dobu vrátím k HA než dodělám vysokou a usadíme se. Dr mi po vyšetření předepsala atk Maitalon, a tak se chci zeptat na zkušenosti? Zatim jsem četla same pozitivni, ale v příb. letáku byl jako nežádoucí účinek uvedena kvasinková infekce a z toho já mám celkem strach.
U gentilionu to uvedeno nebylo, ale estrogenu tam bylo úplně stejně… děkuju za odpovědi ![]()
Ahoj, chci ze zeptat doktorka mi napsala antikoncepci Maitalon kvůli vysokému tlaku, že by měla antikoncepce tlak snižovat. Má s tím někdo zkušeností? 🤔
Ahoj holky doktorka mi předepsala antikoncepci Maitalon. Beru jí už rok a jsem spokojena.
Nemáte nekdo platíčko navíc v lékárně to mám na objednání řikali že by to mohlo prijit do 14 dni, ale potrebovala bych uz pristi tyden. Děkuji ![]()