Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše: Více
Ano, mohou na něj sáhnout, pokud neprokáže, že je jeho (účtenky na jeho jméno).
Ano, samozřejmě, společná domácnost
Nejsem si ani jistá, že by nějak výrazně pomohly účtenky..
@MartinL45 píše: Více
Mám na mysli např. jeho vlastní bankovní účet nebo nemovitý majetek, jehož je vlastníkem.
@Kocicka1987 píše: Více
Půjčka je na mě a věřím, že ji uhradím čím jak nejdříve. Ptám se ale pro všechny případy, protože exekutor prý může zablokovat můj účet bez nějakého upozornění předem?
To samozřejmě může, ono s upozorněním předem by to ztrácelo smysl.
Tvůj ano, předem ti to určitě vědět nedá, ale na účet druha ani jeho nemovitost nemůže.
Tak exekutor nejen že může, ale dokonce musí dříve, než obešle oznámení dlužníkovi o exekuci, bloknout jak účet, tak i zastavit nemovitost, kterou dlužník vlastní (jestli ji vlastní). A proč tomu tak je ti snad říkat nemusím, že??
Ne. Prodej krámů z domácnosti je tak nákladný, že mobiliární exekuce se už téměř neprovádějí. V jaké fázi to je teď? Od urgencí po konání exekutora uplyne dlouhá doba, ve které je potřeba dluh řešit prodejem věcí a zaplacením nebo insolvencí. Činnost exekutora je velmi drahá. K tomu by vůbec nemělo dojít.
Dobrý den,
prosím o radu, jestli při exekuci mohou sáhnout na majetek mého přítele. Žijeme spolu v jedné domácnosti, je otcem mých dětí. Kdyby byl manžel, vím, že samozřejmě mohou.
Předem moc děkuji za pomoc.