Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
A to ti 9 let nebylo divný, že dostáváš 70 kc měsíčně? ![]()
No jako má exekuci, budou strhávat jak mají. Nevím co jiného by se dalo dělat.
Ať ti platí co má a na dlužné výživné se zkus poradit na splátkový kalendář.
@Cenarius píše: Více
Nebylo mi to divny, protoze jsem neznala vysi jeho mzdy tudiz neslo dopocitat. A ucetni tuto informaci sdelit nesmi.
Ja vim, otazka je jak se da resit tech nekolik let, kdy me ucetni svou chybou pripravovala nekolik let o penize a zaroven tim otci zpusobila navyseni o uroky.
@Anna766 píše: Více
On to ale má vše normálně v té exekuci. Otázka je co s tím pochybením účetní.
Zkušenost nemám. Zkontaktovala bych exekura, aby ti poradil příp. i zaměstnavatele. Díky nim nemáš peníze, které už jsi mít mohla a neoprávněně je má někdo jiný. Nenechala bych to tak, jde o dost peněz. Jestli se nečeho domůžeš netuším ![]()
@Hermina.p píše: Více
jenže ty peníze už teď nikdo nemá, výživné pro to druhé dítko a jeho matku už je dávno spotřebováno. Ex je nemá, exekutor je nemá, firma je nemá a nemá je ani ten, komu přišly…
@Keyllah píše: Více
No tomu já rozumím, ale otázkou je jestli by zakladelka teď neměla nárok na to aby dostávala víc oproti tomu, komu už bylo víc vyplaceno nebo zda by nemohla žádat doplacení po zaměstnavateli, který to chybně zprocesoval. Ale chtělo by to radu nějakého právníka. Není třeba nějaká bezplatná poradna?
To asi nic nenaděláš. Účetní neměla srážet peníze za jeho dluhy, ale za výživný. Pochybuji, že by těm věřitelům nařídil to někdo vrátit.
Tak teď by mu měla srážet výživný na první dítě, plus maximum co může na výživný pro tvoje dítě a umoření toho dluhu.
@Hermina.p píše: Více
Jako že by jiné dítě teď dostávalo roky míň? to fakt nee. A zaplaceno navíc od zaměstnavatele? to snad ne. Proč by to měl zaplatit zaměstnavatel? jeho zaměstnankyně pochybila, ale zaslala peníze správně ( jen v jiné výši) na pohledávky dotyčného. Proč by měl zaměstnavatel nyní za dotyčného platit něco na víc? z celkového pohledu byl daný objem peněz správně zaslán na pohledávky dlužníka, jen v jiných výších než měl, ale dlužník tím nijak neutrpěl, jeho pohledávky se o to snížili…Obávám se, že se zakladatelka ničeho nedomůže, protože má pořád nárok na doplacení toho, co jí nezaplatil, jen to bude později…
Ale výživné patří dítěti stále, ne? Nebo to chápu špatně?
@JancaS84 píše: Více
přesně, první dítko dostávala jen svoje alimenty, který již spotřebovalo, tam nebylo nic mimo…ted by měla dostat přednost a být se svým dítkem na prvním místě společně s tím druhým dítkem a ostatní pohledávky až po nich…
jj, jen to první to mělo hrazeno ve správné výši a zakladatelky nee, ale jeho nárok nemizí, jen to bude trvat déle…ona má pořád nárok na celé dlužné výživné, jen se jí to tímto „protáhlo“ jestli si rozumíme…
Ano, rozumíme. Proto jsem radila napadnout třeba i soudně výšku doposud placených alimentů, aby otec platil co má plus nějaký splátkový kalendář neproplacených. Ale otec, ne zaměstnavatel.
No, otec, který má exekuci fakt nebude platit nic navíc v rámci nějakého splátkové ho kalendáře… Nehledě na to, že pokud nepodvádí, tak ani nemá z čeho to platit.
Holky moc prosím,
Ex má exekuce i na výživném vůči mě (na dítě) a ještě jedno výživné na další děti.
V jeho zaměstnání strhávali exekuce následovně
Takto to měli několik let. Nyní už vědí, že účetní chybovala a nahradili jí jinou, která už přislíbila, že bude strhávat v pořadí v jakém má.
Otázkou tedy je - co mám kurňa dělat s těmi cca 9 lety, kdy jejich účetní chybovala? Otci tím jen narostl dluh a mě to taky dost zkomplikovalo život. Jsme totiž na cca 400tis.