Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Keyllah píše: Více
Max z toho můžou být nějaký úroky z prodlení. Což může být pár tisic a x hodin tahání se po soudech, placení právníka atd. Určitě ne úhrada (ani částečná) dluhu za člověka co žije a pracuje.
Ucetni se ale temi zakony musi ridit.
Ptam se znovu - jsi ucetni? Ja se ptala nekolika a vsichni mi rekli totez.
@JancaS84 píše: Více
Uroky z prodleni mu bezi tak jako tak, to je ze zakona.
@Anonymní píše: Více
No a co ti teda řekly, že máš zažalovat firmu nebo účetní že to půjde z jejich pojistky?
Ok, tak jak myslíš. Ne nejsem účetní, ale právník. Tak jestli si myslíš, že něco nějak vysoudíš a vyplatí se ti to, ok, jdi do toho. Asi máš se soudy a exekutory jiné zkušenosti než já…
jenže ty běží jemu, tak jak to může být požadováno po ní? a kdyby ti uhradila ona a pak i on, tak je to podle tebe ok? no, podle zákona ne. Takže ještě jednou, co konkrétně a přesně ti poradili všichni ti účetní? kam a s jakou žalobou se máš obrátit?
Zakladatelko, být tebou, obrátím se na exekutora, který vydal exekuční příkaz pro tuto přednostní pohledávku a informuji ho, že do exekuce nebylo zaměstnavatelem dlužníka sráženo a plněno tak, jak mělo. zároveň bych se u něj informovala na výpočet, kolik mělo být vyplaceno a nebylo a zvážila, zda uplatníš svůj nárok soudní cestou u zaměstnavatele.
informace k povinnostem a postupu srážení nalezneš např. zde https://urad.exekutorsky.cz/…mestnavatele
Jako pravnik bys mela vedet ze je to 222 a 223, dat to jako TČ, pripadne zaloba.
@Maky9887 píše: Více
jako trestař si asi trochu jinak než ty vykládám v tomto případě pojem " svého věřitele", nebo „kdo jako dlužník“ ![]()
nebo ty by jsi chtěla trestně stíhat toho otce?
to se přiznám, že mě ani nenapadlo…
@HannyBunny píše: Více
Exekutor je informovan - sam je v teto veci urgoval. Ucetni mi rekla, ze se spojila s exekutorem prvni zeny a ze ten se spoji s mym a dohodnou se 🤦🏻♀️ oni se ale nemaji na cem domlouvat - oni maji oba orodovat za co nejvyssi srazky a ona to dle zakona delit. Kazdopadne o tom, co budou delat s tim co uz udelali blbe, o tom se nechtela bavit vubec. Jen se snazi,,mi pomoct" aby to casem chodilo jak ma 🙃
aha, takže ty jsi zakladatelka…tak pokud už to chceš řešit trestním právem, ok, ale opravdu předtím raději navštiv opravdového právníka, ať neproděláš víc, než co by jsi měla dostat, nebo ať nejsou nějaké zbytečné oplétačky s policií…
Uvidim jak si pravnik poradi a pak sem dam jak to dopadlo a co jsme nasli za cestu.
Kazdopadne me strasne nadzvedlo to, ze to resim jakou dobu a jeste ani jednou nepadlo,,pardon my to po..ali". Tvari se jak mi chce pomoct a mysli si, ze jsem uplne blba a nezjistim to ![]()
Pravnik to samozrejme ma, tomu plne verim. Zajimaly me zkusenosti a rady nez on se tim prokouse
právník na § 222 nebo §223 TZ, jak jsi mi o tom psala? ale víš, že to jde proti bývalému? navíc to nemá naději na úspěch, neb to nebyl on, kdo by to udělal úmyslně, nebo ty si myslíš, že byl s účetní domluvený? ![]()