Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj zakladatelko. Jako bys mi psala z duše… ![]()
Jsme v podobné situaci. Dva bratři (s jedním z nich žiju a mám 9m syna) mají ideální poloviny domu. Přítel si na domě postavil celé nové patro, které obýváme, investoval do domu přes 1 mil. do nové střechy, okapů, oken, kompletně celého patra po stavební stránce a vybavení. Jeho bratr bydlí dole, nic nerekonstruoval, nic nekupoval, vše mu tam zůstalo po rodičích, kuchyň, veškerý nábytek a vybavení včetně elektrospotřebičů. Soužití s ním bylo relativně v poho do doby, kdy se nám narodil syn a on (rozvedený, bezdětný) si uvědomil, že nemá nikoho a nic. Nechal si od kamarádů vnutit 2× rozvedenou ženskou s 12-ti letým problémovým klukem, o které nikdo nic nevěděl a on ví, jen to, co mu navykládá ona. Na první pohled je to ku…, která se k někomu potřebuje jen nakýblovat. Na rok měla od bývalého manžela zaplacený podnájem a ten jí bude k 31.3. končit a začínají se stěhovat sem, pod nás. Je to špína, která neuklízí, její syn je problémový spratek, kvůli kterému ji prý vlastní rodiče vyhodili z baráku (nikdo neví co se vlastně stalo, ona pravdu neřekne). Podle toho, jak se chová se obsolutně nevěnovala, neumí jíst ani příborem a o slušném chování se nedá vůbec mluvit
Přítelův bratr se od první chvíle změnil k nepoznání a soužití s nimi bude jedno velké peklo. Ale co teď? Jasně jsme mu řekli, že s nimi bydlet pod jednou střechou nechceme. Navrhli jsme mu, že ho vyplatíme - nesouhlasil. Tak jsme požadovali, ať vyplatí on nás - nesouhlasil. Co teď? Taky nevíme
Řešit to soudně? To prý lze…ale když oba mají ideální polovinu, je to jen na nich dvou, zda jeden přistoupí na pravidla toho druhého…? Jsem tu RD s krásným synem a místo, aby jsme si užívali, že se máme rádi a jsem spolu šťastní, tak se tu denně stresuju, co za bordel sem od té špíny dotáhne a bude se tu dít. Bratr je OSVČ, ale věčně bez peněz a ona nemá nic, jen holou pr… a
Nevěřím, že s ním je z lásky, ale z vypočítavosti. V březnu ji vypakoval z baráku poslední manžel a v dubnu už u ní v podnájmu spal přítelův bratr
Takhle se přece nechová slušná matka od dítěte…
Zakladatelko, neporadím, jen Tě můžu utešit
, že v tomhle nejste sami a moc ráda budu diskuzi sledovat.
Omlouvám se za anonym, ale chodí sem hodně známých a nechci, aby věděli, jaké problémy řešíme ![]()
Anonym Z.
Já s tímhle zkušenosti tedy nemám, ale pokud vím, tak ten, kdo jde za penězmi, se jich nerad vzdává- zkusila bych na toho bratra taktiku, hele my jsme do baráku vložili (nejlépe to mít i podložené účty) tolik a tolik, barák je náš na půl, takže mi z toho teď tu půlku dej a pak se dorovnáme ohledně baráku.
Bohužel, to, že je dům obou bratrů nijak neovlivníte a když né teď časem se stejně budete muset nějak vyrovnat, pokud to za Vás nezačnou řešit dřív nějací exekutoři.
![]()
Ježiiiš.. No tak tahle situace může nastat i tady. My také udělali patro a dolu jezdí na víkendy tchýňuška.
Ta megera od nás je něco podobného. Má dospělé děti, jeden je zavřenej, druhej ani nemluvim, takže by to bylo dobré soužití! A jak to budete řešit s topením, vchodem a tak? My jsme řekli, že kdyby tohle nastalo, tak topení odřízneme (at se staraj sami) a dole to bude uplně holé, nic jim tam nenecháme.. nic jejich neni. Jenže by to bylo sakra složitý!!!
Střílela bych fakt ![]()
to jsme zkoušeli a ONA nám řekla, že jsme hloupí, že o to se nikdo neprosil a když jsme holt hloupí, že investujeme do baráku, který nám nepatří celý… a že ten posudek (nemůžu si vzpomenout na pravé slovo) se bude dělat z toho, jak je barák ted!!!! Podklady schované máme..nějaké.
Ahoj, máte doklady na to, co jste platili? Nebo můžete nějakým jiným způsobem doložit stav před a po? Oni mají sice nárok na půlku současné ceny majetku, ale měli by vám uhradit polovinu nákladů…takže to zkuste dát dohromady, myslím, že i práce by se měla nějak připočítávat, ale to už by poradil právník.
Taky bych se v tomto případě přimlouvala za nějakého právníka, momentální ,,přítelkyně" pana bratra podle popisu vypadá, že je v těchto otázkách zběhlá.
Každop.určitě najít a uschovat všechny doklady ohledně investic!
Něco máme, ale né vše.. něco by se ještě dohledalo. No a jinak jen z fotek aká to byla barbizna…
Ještě je tady ted problém, že oni to zamýšlí tak, že by na té louce postavili (DÁ JIM NĚKDO STAVEBNÍ POVOLENÍ, KDYŽ MŮJ MANŽEL JE TAKÉ MAJITEL A NEBUDE SOUHLASIT?) a chtějí se zadlužit (ještě víc) a ručit tou půlkou baráku.. Podotýkám, že ani jeden nepracuje. Oba dělají nějaké ty bílé koně nebo co to je…z toho žijou. Už vidim, jak poctivě platí dluh!!!
a ono možná když by jim přišel dopis od právníka (to by nemělo stát moc a bude to mít náležitě oficiální charakter), že mají uhradit polovinu nákladů, několik stovek tisíc a pak můžete začít shánět kupce (což v současné době krize nebude vůbec jednoduché a když pořádně nadsadíte cenu, tak se to neprodá třeba vůbec) tak by si to třeba rozmysleli, protože by zjistili, že to nebude tak, že se jim naservíruje milion jak na stříbrném podnosu. Ale na druhou stranu se nemůžete divit, že něco chtějí, když vlastní polovinu. Cpát peníze do něčeho, co je z poloviny někoho jiného, je blbost…ale to už asi víte.
Ano, ona je zaběhlá. Bratr manžela zřejmě není jediný, koho oškubala..
S právníkem jsme mluvili, ale ten řekl, že je nejlepší se dohodnout. že k soudu to dát můžou, ale zaplatí výdaje a ten soud v těhle věcech jedná třeba i deset let..
jo no to už víme…
My jsme jim nabídli, že a´t si vezmou ten stavební pozemek Odhad 1500000mil a že my si necháme barák. To se jim nelíbí.
U nás je to ještě horší
Přítel postavil patro v roce 2001 a rodiče, kteří zde v té době obývali spodní část domu na něj nechali přepsat 1/2 domu. Pak se odstěhovali na chalupu, kde chtěli dožít a žijí doteď. Mezi tím se jejich druhý syn rozvedl a protože neměl po rozvodu, kde bydlet, tak v roce 2005 přepsali druhou polovinu na něj. Takže pokud by u nás mělo dojít na majetkové vyrovnání, tak ho budeme vyplácet i z toho, co tu postavil přítel, takže to zaplatíme znovu
Veškeré stavební práce a faktury máme, ale asi nám budou k ničemu, když on dostal polovinu až po úpravách a stavbě nové střechy?
Ale protože chceme za každou cenu bydlet bez nich, dohodli jsme se, že i tak by jsme do toho šly. On ale vyplatit nechce. Cituji: „Já jsem to tady dostal, takže tady prostě budu“ Jak příznačné…dostal. Chce se mi smát a brečet zároveň a hlavně je mi z něj
![]()
Anonym Z.
zajděte za právníkem. On má na to své nárok a vaše blbost, že jste opravovali a dřeli na něčem, co není vaše. Ale - pokud budete schopni doložit veškeré náklady, které jste tam prokazatelně udělali (ne, vypsané - ale faktury, příp. fotky…), tak on má nárok na půl baráku, ale taky na půl výdajů, které jste do toho investovali. Druhá strana je ale, že on by s tím měl souhlasit a pokud s tím nesouhlasí tak to děláte na vlastní triko. Zkuste se dohodnout, že ano, dostane peníze ale z té částky, která byla odhadnutá při převodu na vás než se začalo stavět.
Doplňuji…Už ani z toho rozčilení neumím psát.....
Přítel postavil patro v roce 2001 a rodiče, kteří zde v té době obývali spodní část domu na něj nechali přepsat 1/2 domu v roce 2005.
Anonymní píše:
jo no to už víme…
My jsme jim nabídli, že a´t si vezmou ten stavební pozemek Odhad 1500000mil a že my si necháme barák. To se jim nelíbí.
tak je nechte to dát k soudu - kor když se nechtějí domluvit. Oni budou platit soud, soud se bude táhnout klidně i 10let, myslím, že po pár letech na dohodu přistoupí.
Zdravím, měla bych na vás takový dotaz. Řešíme teď tuhle situaci a nějak si nevíme rady a tak bych se chtěla zeptat, jaký na to máte názor a jestli jste nebyli někdy v podobné situaci a jak (by) jste to řešili..
Moje tchýně když byla mladá a kluci byli malí se rozvedla. Aby později neměla problémy s bývalým, každý dal půl baráku jednomu ze synů + ještě pozemky. (louku u baráku)
od maládí tady na tom baráku dře, buduje, louku vedle seká, stará se o ní. Druhý jen chlastá, od vojny tady nebyl a má dluhů tři prde..
Anonym B.
Kluci vyrostli a já si jednoho z nich vzala
Ted ale nastala nová situace. Ten blbec si našel nějakou ženskou, která jde očividně jen po prachách no a včera nám oznámili, že chtějí celou louku (stavební pozemek) a ještě vyplatit z půlky toho baráku. Upozorňuji, že ten barák byl na spadnutí. Manžel tady dřel do noci, aby to tady vypadalo tak, jak to vypadá a tedy chtějí vyplatit z baráku, který má hodnotu i s OPRAVENOU zahradou tak 3,5 mil.
Málem mě kleplo… je to nereálné a i kdyby jsme chtěli, stejně na to nikdy mít nebudeme a zadlužovat se kvuli někomu, kdo má dluhy, chlastá, to fakt nebudeme. Jaké je ale řešení? hrozí nám soudem, ale co ten zmůže? Hrozí nám, že jim budeme muset platit nájem a že nám soud nařídí vyplacení, nebo prodat barák a rozdělit se.. kam by jsme ale šli? §Neml jste někdo podobnou zkušenost, nebo jak to vidíte vy? Já ani nespala