Mají si cizí děti u vás s čím hrát?

788
31.10.19 08:14

Mají si cizí děti u vás s čím hrát?

Ahoj, vymýšlím dárky pro děti, kluci 5 a půl a 2 roky. Udělala jsem velký úklid hraček, vytřídění z čeho už vyrostly a nechala jen to, s čím si opravdu hrají. Problém je jednak, že každý má zcela jiné zájmy. Takže každému jsem nechala podle jejich zaměření a věku a vlastně není skoro nic, s čím by si hráli oba, což vede k tomu, že ty hračky zabírají poměrně dost místa. Kluci mají na můj vkus dost hraček a vyhrají si opravdu dobře. Ale když k nám přijde návštěva, kluci ve věku staršího, tak jenom vytahají hračky, protáhnou obličej a s ničím si pořádně nehrají. Lego duplo nebaví, mají doma. Vláčky návštěvu nebaví, mají doma pětinásobnou sadu se speciálními vychytávkami, syn má jen základní, protože to baví jen mladšího. Kuličková dráha moc práce, návštěvy to nechtějí stavět. Společenské hry jen pod dohledem, jinak rozšlapou krabice a poztrácejí co můžou. Hraní si na něco, doktora, divadlo apod., návštěvy nebaví, a to zrovna syna hodně baví. Autíčkové dráhy máme dvě různé pro menší děti, staršího to taky nechytlo. Většinou ty děcka vyházejí z krabic co můžou, šlapou v tom a nakonec se honí po bytě. Tohle já prostě nechápu. A není to tím, že by byli extra nevychovaný, jsou z dobrých rodin, ale nerozumím tomu. Když přijdeme k nim domů, tak taky vytahají pár krabic ne moc oblíbených o ničem hraček, lepší hračky jako mašinky a autodráhy si šetří, aby se nerozbily, takže je nechají schované a zase běhají jako blázni po bytě. Já tomuhle fakt nerozumím. Chápu, že každé dítě má svůj vkus na hračky, ale co je tedy taková univerzální hračka, aby si s tím většina dětí předškolního a mladšího školního věku na návštěvě opravdu hrály?? Pro svoje děti mám hromadu nápadů, co by je bavilo, to je jasné, ale už teď vím, že návštěvy zase protáhnou obličej. Nebo se mám na to vykašlat? Připadám si prostě divně, fakt nevím co frčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6869
31.10.19 08:20

Tohle neřeším, ať se děti zabaví…v pokojíčku se můžou klidně stavět na hlavu. Je třeba pravda, že syn si lépe vyhraje u švagrové, co má dvě holky, než ony u nás. A jak píšeš dnešní děti mají spousty hraček a vlastně si s tím neumí hrát. Už teď se děsím Vánoc. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
31.10.19 08:25

Moc to řešíš, čím méně budeš za děti vymýšlet a dirigovat jim co mají dělat, tím samostatnější a tvořivější budou, protože po fází nudy, pruzení a fňukání zjistí, že se dokážou zabavit samy.

Prostě mají k dispozci to co je a svoji hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
31.10.19 08:30

U nás si starší syn s kamarádama hraje většinou s autama, vytahají všechny a dělají závody, minule si hráli s hasičema, těch má několik a dělají desny kravál, že si s nima prilezly hrát i menší děti :mrgreen: jinak kluci malujou na tabuli, skládají lego, hrajou si s vlackodrahou, když tu byl kamarád naposled tak sem jim dala obrovskou čtvrtku a foukal na ni foukacíma fixama a vyrobili obraz :) většinou Teda chodí kamarádka s detma k nám ve starém oblečení a my k nim taky, protože oni Maj velkou zahradu a děti se tam valí v Písku a na kolech atd a u nás zas vedeme hodně výtvarných potřeb takže děti sou pak zmazane od pastelů, fixek, barev atak :lol: ale takové to bezcilne běhání a jeceni úplně nesnáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
31.10.19 08:31

U nas to bylo jak s kterym kamaradem. S jednim vlackodrahy, s druhym lego, s tretim po sobe strileli nebo hrali na schovavanou. A kdyz zacali litat po byte, vyrazili jsme radeji ven, to zabere vzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.10.19 08:33

Neřeším, děti mají hraček dost, podle mě i zajímavých. Ale třeba jeden synův kamarád by u nás nejraději zasedl k počítači nebo alespoň televizi. To má teda smolíka. Je to o tom, jak jsou ty děcka naučený z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
31.10.19 08:33
@Ijen píše:
U nas to bylo jak s kterym kamaradem. S jednim vlackodrahy, s druhym lego, s tretim po sobe strileli nebo hrali na schovavanou. A kdyz zacali litat po byte, vyrazili jsme radeji ven, to zabere vzdycky.

Presne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.10.19 08:34

@bibi2233
My zas tolik rozličných dětských návštěv nemáme, střídají se u nás jen 4 děti. V pokoji je brajgl, ale děti si hrají. My dospělé jen utíráme nosy a doporučujeme něco sníst, jinak by asi vůbec nejedly. Synovi bude 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.10.19 08:34

Nejuniverzálnější hračka pro dítě je podle mě dostatek prostoru a v něm volnost. Já jako dítě měla snad desetinu z toho, co má náš syn a nejšťastnější je stejně v parku nebo v lese, kde může lítat jak chce a nikdo ho neomezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
31.10.19 08:35

Jako že by si banda dětí s něčím soustředěně hrála… To asi ne. Větší možná nějakou deskovku.
Dej jim hromadu dek, polštářů, stůl, židle, knihy na zatížení a můžou stavět bunkry, to zaujalo vždycky všechny děti 2-10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
31.10.19 08:37
@Lama Lama píše:
Jako že by si banda dětí s něčím soustředěně hrála… To asi ne. Větší možná nějakou deskovku.
Dej jim hromadu dek, polštářů, stůl, židle, knihy na zatížení a můžou stavět bunkry, to zaujalo vždycky všechny děti 2-10 let.

U nas to frci od mala porad, bunkry jsou top :palec:.Sice to vypada pak jak po vybuchu, ale nic co by se nedalo uklidit. A nebo jizda po schodech po polstarich a stopovani casu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
31.10.19 08:40

Já myslim, že je to celkem normální, ony ty děti chtějí vyzkoušet všechno, tak prostě krámují. Já mám dvě holky vyhrajou si spoluu úplně super a jak dojde návštěva, tak jen lítaji. Starší má sedm a tam už je to mnohem lepší, má dvě kamarádky, které když dojdou, už vydrží nad něčím sedět, mít nějakej svůj plán, projekt :lol: třeba lego…mladší je pět a ta má zatim spíš ty kamarády, co krámují, ale vylepší se to časem :) jinak u těch holčiček vedou celkem sukýnky, šatičky, se pořád převlíkaji, jsou víly, čarují a tak, nebo lego friends. Koukám že u vás starší má duplo, ale lego už by taky zvládnul v pohodě, naše pětiletá skládá normálně sama podle návodu (navíc to baví i tatínky :lol: ). Jinak takové to chování, že to má doma a lepší, bych řekla, že je to ochranný mechanismus dětí, když závidí, nebo to maji naučené od rodičů z obchodů, že se jim něco líbí a rodič řekne: To máš doma a lepší :) není to nic osobního k vám. Jinak ti mladš to maji většinou lepší, že k těm hračkám pro starší přijdou tak nějak dřív a přirozeně, u těch starších se o tom víc dumá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
31.10.19 08:42

Navstevy neresim, vedi, ze v tu chvili jim projde temer cokoliv a taky to tak vypada. Pokud chci, aby se chvili nehonili po byte, zavru je do pokojiku s Fantou a hromadou chipsu :mrgreen:. My mame na zdi takovou tu bilou tabuli a to je vetsinou TOP pro vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
31.10.19 08:48

@bibi2233 Proč by si děti ve skupině hráli, tak jak si mohou hrát sami doma? Syn si neuvěřitelně vyhraje ale jakmile přijde návštěva baví ho jen s nimi lítat po baráku a střílet příšery, hrají si na superhrdiny a padouchy, nebo staví bunkry. Prostě dělají věci co se dají dělat jen ve skupinách :mrgreen: dělají bordel, jsou hluční a maximálně si to užívají. Jinak máme takové top hračky jako několik Hot wheels garáží za x tisíc a několik sad lega, společenské hry ale prostě s tím si můžou hrát když jsou sami. Co se týče omezování děti s čím si můžou hrát to neuznávam. Buď věci kupuju aby se používali nebo je nemusím kupovat vůbec. Nechávám dětem jejich fantazii a plán hry. Já mám svých starostí dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
31.10.19 08:53

:nevim: Tohle neznám a upřímně, proč bys měla řešit, jak se u tebe zabaví cizí děti, jsiu tam jen na návštěvě, ať si přinesou něco svyho, když chtějí. K nam když přijdou malyho bratranci, většinou mlátí do bicich, další triska do kytary, treti do klaves, všichni zpívají a je to nářez :pankac: Jsou od sebe věkově dost, takže tohle je spolehlivý. A pak auta a závodění. A když se nudí? Jdou domů. :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný