Majitelky Britax Affinity - zkušenosti?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
598
18.2.14 12:58

@emílek13 jasně, dám. Akorát mi volali, že včera ho prodali, tak mi ho objednali a bude zítra nebo ve čtvrtek. Už se těším jak malá :) Objednala jsem si i organizér na rukojeť, konečně nemusím tahat tašku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.2.14 18:46

A jaký barvu máte nebo bude mít? my se rozhodli pro zelenou cactus green, máme holčičku, ale nějak se moc v těch hodně výraznejch barvách necejtim i když ta cool berry je taky moc hezká. Ale co, změna barvy do budoucna možná je a je to i za super peníz, takže třeba do ní ještě půjdem :roll:
Jinak dnes mi přišel mail, že dnes expedovali, tak možná už zítra napíšu jakej je :) už se těším! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
18.2.14 19:20

Já mám modrý… čekáme chlapečka a nemáme rádi zelenou ani hnědou barvu a černý kočárek jsem nechtěla, pro holčičku by byl určitě fialkový, viděla jsem ho naživo je nádherný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
18.2.14 20:41

Mám objednanou černou s tím, že na léto pořídíme asi fialový set. Teď máme výrazně malinový kočár, tak chci změnu. Už aby byl doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
20.2.14 20:48

@emílek13 Tak je doma! To byla láska na první i druhý pohled :) Máme teda černý, vypadá moc hezky. Jezdí skoro sám, dcera si v něm lebedila už v obchodě. Sice mi trošku vadí, že když leží, že má nohy trochu nahoru, ale to už bych asi chtěla fakt moc. Složení kočáru v pohodě, polohování taky. Pláštěna nemá okýnko, nánožník je nějaký malý, případně vyměním za univerzální od Emitexu, prý sedí bezvadně. Zítra vyrážíme do terénu, tak jsem zvědavá. A cena byla taky celkem dobrá, všude je skoro za 13 tis, my sehnali lehce nad 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.2.14 21:03

No tak super! u nás už taky doma od včerejška, nějak sem neměla čas napsat. Taky zatím moc spokojenost, je krásnej! jen jsme ještě neozkoušeli, malé je 5 měsíců a to je asi ještě moc brzy na sporťák, ale koupili jsme ho také s předstihem kvůli ceně, minulý týden probíhala akce na detskydum.cz kde měli na Britax -15%, takže nás taky vyšel lehce nad 11 :).
Bohužel musíme ještě chvíli počkat než vyrazíme. I když zeptám se, jak velké mimčo by jste do toho sporťáku bez té novorozenecké vložky už daly? Stačí až už bude sedět s pomocí a nebo až se posadí úplně samo? Affinity sice udává, že je od 0let s tou novorozeneckou vložkou, ale s tou vložkou se tam naše malá skoro nevejde a když jsem jí tam zkoušela dát, tak z toho nebyla zrovna nějak odvazaná a navíc se tam tak divně strkala. Myslíte tedy, že ta vožka je pouze pro úplný novorozence a nebo taky i pro 5měsíční dítko, které ještě nesedí? Díky za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
20.2.14 21:30

Hm, tak my novorozeneckou vložku nemáme… Kočár nám smontovali, než jsme přijeli a krabici jsme nechtěli. Ona byla součástí? Naše malá má 9 m a sedí bezvadně, takže to už neřeším, jinak bych ji tam asi dala, ale ne do sedu. To jsem moc neporadila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.2.14 22:09

Jojo vložka je součástí přímo kočárku, ne colour packu. Tak je zkus ještě zkontaktovat, škoda o ní příjít. Až by jsi chtěla jednou třeba i prodávat, tak bude určitě plus, když bude součástí. I když mi z praktickýho hlediska nepřijde zrovna super, korbička je samozřejmě lepší. No a jak píšeš že by jsi jí tak klidně dala, tak já možná taky, jen řeším to, že vlastně sedačka se nedá dát do absolutního lehu, takže by bylo dítě úpně v rovině, ale je to takový to korýtko, tím že ve vodorovný poloze je prdelka níž než nožičky. No každopádně raději počkám ještě tak měsíc dva než vyjedem na první projížďku, ale už aby to bylo! Napiš pak ještě prosím až vyzkoušíte venku (díry, kostky, hrboly) jak obstál :)
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
22.2.14 15:23

@emílek13 Tak včera proběhla první jízda. Jízdní vlastnosti super, vzala jsem to i přes pole, nebyl problém. Mega ďoury na chodníku taky v pohodě. Ve zkratce mé postřehy:

• Nánožník je naprd, narvat tam fusak je nadlidský úkol, když už se mi to povedlo, nemohla jsem tam dát madlo, aby se malá mohla držet, už se tam prostě nevměstnalo a nánožník nebyl za co uchytit (uchycuje se za madlo), ještěže mám na fusaku poutka, dala jsem za to. Když byla malá v úplném sedu, občas jsem do nánožníku kopla. Vůbec nejhorší je, když jsem zkusila vytáhnout kočár po pěti schodech, to jsem do něj kopala pořád, stejně tak když jsem jela po nájezdech, co jsou na schodech. Takže dát do lehu, pak to půjde a nánožník nebude okopán.
  • Stříška by mohla být delší, zdá se mi krátká.
  • Polohování se musí vychodit, šlo mi to ztuha, ale je to otázka času.
  • Organizér na rukojeť, co jsem přikoupila, super, konečně nekopu do tašky.
  • Malá se v kočárku moc líbí, bezvadně vidí.
  • Brzda je fajn.
  • Je vymakaná rukojeť, to místečko uprostřed, kočárek se dobře ovládá jednou rukou.
  • Pláštěnu jsme nezkoušely.

Už se těším, až budeme jezdit bez fusaku. Na příští zimu koupím nánožník od Emitexu, tenhle je fakt naprd.
V lehu mi usla okamžitě, nožky výše ji absolutně nevadily, a to jsem se toho trochu obávala.

Zatím spokojenost. Doufám, že až půjde fusak pryč, že dcera bude ležet trošku výše a tím pádem bude ji bude více stříška zakrývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.14 11:21

Koukám, ženy že je to již půl roku od debaty, nicméně přidávám své zkušenosti s Britax Affinity. Svou povahou spadá do kategorie ultralehkých kočárků, což jsem využila při rvaní do a z 2.p. + dvoje vekovní schody, vše po zadních a naprosto bez problému. Bydlíme ve městě, což mi poskytlo dokonale lehkou a hladkou jízdu, ovšem ani v terénu ho to nehodilo na vedlejší kolej…les, kořeny, louka, díry v chodnících, výmoly (ano, řadím do terénu :-D, zvládl bravurně). Nacvkávací systém korby/sport. verze i vajíčka Römer super, košík velmi dobře dostačující, příjemná rukojeť, řiditelný jednou rukou (ano, vždy jsem půl cesty tou druhou držela u ucha mobil :-) ), boudička po rozepnutí středového síťkového dílu u sporťáku není rozhodně krátká (!), polohování kolébkovým způsobem, dítě jě jakoby ve skořápce a sklápí se celé, žádné trhnutí pružinou pod zády, a že má nožky výš? Třeba náš si tak lebedil. Do sporťáku šel ve 4,5m, kdy rozhodně sám neseděl, ale to řvaní v korbě se už fakt nedalo vydržet :-D Klidně pro nesedicí mimi, protože jsem ho cca 3 měsíce voyila v lehu (neseděl, ale viděl a bylo hotovo). Novorozeneckou vložku jsme nevyužili. Ta je opravdu pro novorozence maličkaté, protože přes ni+mimino se nám aspoň nezadařilo připnout madlo a bez něj zase nenasadíte nánožník :-D. Nevidím důvod nedat dítě do tohoto sporťáku už třeba ve 3m, naležato, stejně jako by bylo v korbě, bez novoroz. vložky, madlo a šup s ním na prochajdu. Nějak nerozumím tomu, že se do Affinity nedá nacpat fusak??? My měli huňáče dvouvrstvý beránkový Lodger vsunutý do originál fusaku Affinity, který jsem dodatečně v zimě kupovala přes funbaby.cz. Takže dva fusaky v sobě, mimino obléknuté teple a přes něj madlo a už se nedává nánožník…je tedy fakt, že nánožník jsme nevyužili skoro vůbec. V zimě byl fusak nebo dva fusaky a na jaře/v létě jsem ho dala jen asi 5×. Co se týká barvy, tak na první pohled vyhrála stříbrná konstrukce + Sky Blue nebesky modrá pro celý set včetně autosedačky. Budili jsme ozornost mezi všemi Jané, Concordy, Camarely a Takky :-D. Jsem jen ráda, že Affinitiho dle všeho taky někdo měl, zkoušela jsme se dopátrat na skupinkách na FB a NIKDO, fakt nikdo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.7.14 11:52

Děkuji

Děkuji mamince za příspěvek, ani nevíte jak se mi ulevilo. Jsem na dovolené kousek od Brna a cestou jsme se stavili kouknout do Funbaby. Manžel se zamiloval do Affinity, ale já si nejsem jistá tou korbičkou, přijde mi malá a bojím se, že se do ni dítě nevejde přes zimu i s fusakem. Prcek se má narodit v říjnu. Kdyby někdo měl ještě nějaké zkušenosti ohledně korbičky byla bych vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.14 12:37

@Efulenka, mně malá nepřišla…ale je pravda, že máme letňáčka, který byl od listopadu ve sporťáku. O víkendu bych mohla korbičku přesně změřit, kdyby nikdo jiný nekomentoval ;-) PS: Prodávám celou 3komb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.7.14 12:53

Mám ji změřenou(30×74), ale protože nemám s čím porovnat, je mi to na prd :). A teď k tomu prodej :D Za kolik prodáváš? jak starý je, barva modro stříbrná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85Sara
11.7.14 12:12

Tak se přidávám ke spokojeným majitelkám Britax Affinity. Vyhrál po hoooodně dlouhém rozmýšlení a lituji jen jedné věci - že jsem si ho nekoupila dřív ;) Město - lehká snadná jízda bez debat a ani terén není problém. :palec: Malou mám ve sporťáku - v korbě už být nechce a je spokojená jak želva :mrgreen: Uvažovala jsem i o B- Motion, ale já si prostě sebou nehodlám vozit plastové prkénko, abych dítěti vypolohovala nožičky…a hlavně ve skořepině Affinity je pěkně zpevněná, do Motionu bych ji dát ještě nemohla, tam lítala jak nudle v bandě ;) Jo a do té korby by se mi v pohodě vešla @Efulenka :palec:

• Citovat
  • Upravit
4
2.10.14 18:23

Maminky, mate prosim nekdo zkusenosti s kocarkem Britax Affinity ve snehu??? Nenalepi se na predni kolecka snih a neprestanou se tocit kdyz tam ma ty blatnicky??? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí